UUTINEN | SB-PRO

22.01.2018

Classic – SB-Pro Cupin finaaliraportti

20.1 Classic -SB-Pro 7-3 (2-2, 2-1, 3-0)

Kaikkien aikojen kovin Suomen Cup sai arvoisensa päätöksen. SB-Pro ja Classic tarjosivat jännittävän ja kovatasoisen finaaliottelun, jossa SB-Pro taisteli raivoisasti, mutta Classic oli tällä kertaa taitavampi.

Lauantai illan Pro-teemat:

⇒ Kaikkien aikojen Suomen Cup huipentui ”unelmafinaaliin”!

⇒ SB-Pro Denisa ”Doli” Ratajova onnistui kahdesti!

⇒ Nina Rantala ja Classicin ykköskenttä olivat tällä kertaa liian vaikeita pideltäviä!

 

Kuva Esa Takalo: SB-Prot Denisa Ratajova #24 ja Elina Kujala #18

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 2+0, Karoliina Kujala 0+2, Terhi Talvitie 1+0, Heidi Lirkki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 23 ja Classic Anna-Maija Linnoinen 21

Parhaina pelaajina palkittiin: SB-Pro Denisa Ratajova ja Classic Nina Rantala

KAIKKIEN AIKOJEN CUP HUIPENTUI UNELMAFINAALIIN

Naisten Salibandyn Suomen Cup on suurin kansallinen palloilusarja mitä Suomessa pelataan missään lajissa ja tänä vuonna olivat mukana kaikki Liigajoukkueet, sekä 1-3.divari joukkueita laajasti edustettuna koko Suomesta.

Suomen Cupissa otteluparien arvonnalla, eli tuurilla on aina iso vaikutus siihen, saadaanko finaaliin parhaat joukkueet. Tänä vuonna Naisten Finaalissa kohtasivat varmasti tämän hetken kaksi kovinta joukkuetta.

Ottelussa nähtiin Naisten Salibandyä parhaimmillaan, kovia kaksinkamppailuita, nopeita suunnanmuutoksia, taitavia yksilö suorituksia, taktisesti hienoja oivalluksia ja jännittäviä vaiheita.

Kuva Esa Takalo: Jaana Lirkki SB-Pro #8 ja Nina Rantala Classic #21

 NINA RANTALAN KANTIT JA CLASSICIN YKKÖSKETJUN POIKITTAISET SYÖTÖT REPIVÄT SB-PRON PUOLUSTUSTA

”Classic ansaitsi tänään voittonsa, he pelasivat varmasti kauden parhaan pelinsä, olivat vahvoja omassa puolustuspelissään, sieltä ei tänäänkään auennut ilmaisia paikkoja. Meillä oli tänään ongelmia puolustuksessa Rantalan kanttien kanssa ja myöskään poikittaisia syöttölinjoja ei saatu tukittua riittävän hyvin, myös peittopelissä ei oltu parhaimmillamme”

”Classic onnistui myös omissa liikkeellelähdöissä meidän korkeaa karvausta vastaan. Meidän oli myös annettava Classicin hidastaa pelin tempoa, koska me jouduttiin pelaamaan totuttua vajaammalla kokoonpanolla. Edelliseen Liiga peliin verrattuna meillä putosi kolmannen erän alussa jo neljäs puolustaja pois kokoonpanosta.”     -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Kuva Esa Takalo: Marianne Pohjonen SB-Pro #24 ja Ella Alanko Classic #8

 DENISA RATAJOVA JA TERHI TALVITIE MAALINTEKIJÖINÄ

 Denisa viihtyy hyvin peleissä Classicia vastaan, hän teki viikko sitten tehot 1+1 ja tänään kaksi maalia. Dolin tekemisessä on silmiin pistävää rauhallisuus maalintekopaikoissa.

Ensimmäinen maali tulee Dolin bravuripaikalta hyökkäysalueen keskustasta kovalla rannelaukauksella, Karoliina Kujalan tarjoillessa oivallisen syötön oikean kulmapisteen tuntumasta.

Toinen maali syntyy SB-Pron ykkösketjun tavaramerkillä. Pallon riiston jälkeen käynnistetään välittömästi suunnanmuutos, jossa kaikki hyökkäävät kovalla vauhdilla maalia kohti, klap-klap-klap-klap ja Linnoinen on pelattu “kebab kioskille” ja Doli viimeistelee tyhjään maaliin.

Terhi Talvitien maali oli hyvin tyypillinen maali Terhille, sillä hän on vahva hämmentäjä vastustajan maalin edessä. Syötön maaliin tarjoili Heidi Lirkki. Tällä kertaa rouva ”fortuna” otti myös syöttöpisteen tästä maalista, kun pallo otti syötössä onnekkaan pompun ja Terhi oli terävänä paikalla aivan maalinedessä.

 

Kuva Esa Takalo: Laura Hietamäki SB-Pro #22 ja Sanni Nieminen Classic #11

TOIMITUKSEMME KIITTÄÄ KAIKKIA SUOMEN CUPIIN OSALLISTUNEITA JA TOIVOTAAN, ETTÄ ENSI VUONNA TAVATAAN TAAS SUOMEN CUPISSA. KEVÄÄLLÄ SB-PROLE TARJOUTUU MAHDOLLISUUS PYYHKIÄ TÄMÄN PELIN PETTYMYS, KUN OTETAAN REVANSSI SUPERFINAALISSA.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA