UUTINEN | SB-PRO

21.01.2018

C-tyttöjen SM-sarjakierrosraportti Mosahallilta

C-tyttöjen SM-sarjaa Mosahallilla 20.1

SM-sarja palasi C-tyttöjen osalta vaihteeksi Helsinkiin ja Pro sai kunnian aloittaa EräViikinkien järjestämän turnauksen kotijoukkueen kanssa.

C-tyttöjen Pro-teemat lauantai:

⇒ Odotetun tasainen taistelu “Viikinkejä” vastaan tälläkin kertaa!

⇒ O2 on kehittynyt, mutta vain ajoittain pystyi haastamaan Pron!

⇒ Tytöiltä hyvät pelit, pientä keskittymistä vielä ratkaisuihin lisää!

Kuva SB-Pro. Vahvasti teipattu Annukka suoriutui hyvin päivästään

Pron lähtökohta päivään oli haastava, flunssat ja loukkaantumiset ovat vaivanneet vuodenvaihteen jälkeen, mutta kova halu pelata ja riittävä määrä teippiä auttoi saamaan joukkueen pelikuntoon lauantaiksi. 

Kierroksen avausottelu ErVi vastaan Pro

Tässä ottelussa pelattiin sarjan kärkisijoituksista ja voittoa enemmän tarvitsi ErVi katkaistakseen lyhyen tappioputkensa. Avauserä oli lievästi ErVin erä pelillisesti, osin mielenkiintoisesta jäähystäkin johtuen (myös ErVin saama jäähy myöhemmin pelissä oli yllättävä), mutta silti tilanne olisi voinut olla kumpaan suuntaan tahansa erän jälkeen. Jo ennakossa mainittu Veera Mertanen onnistui maalin edestä kertaalleen 1. erässä.

Toinen erä 2-0 kotijoukkueelle, Prolle 0 torjuntaa!

Toinen erä oli myös tarkkaa peliä ja etenkin Pro karvasi vasta puolesta kentästä, mikä antoi pallonhallintaa kotijoukkueelle, mutta vaarallisia tilanteita ei juuri syntynyt. 2-0 tuli Katri Anttosen hienon pelin jälkeen, jossa Pron koko hyökkäys ajautui syvälle ja vastahyökkäyksestä ehkä ottelun näkyvin pelaaja kotijoukkueen toimesta onnistui upealla laukauksella. Moona Hokka teki vielä kolmannen ja ehkä moni luuli pelin olevan jo ohitse, tässä tilanteessa tuomareilta jäi valitettavasti viheltämättä selkeä korkea maila, mutta tilanteet tulevat nopeasti ja tällä kertaa näin.

Prolta todella vahva kolmas erä!

Pro nosti karvaustaan kolmanteen erään ja peli kääntyi vahvemmin ja vahvemmin Pron hallintaan. Erän lopulla Marian avauksesta Riikka Jouppila ajoi sisään ja tarkka laukaus takanurkkaan kavensi tilanteeksi 3-1. Heti perään Reetta Suontaustan todellinen tahtomaali ja lukemat jo 3-2. Tasoituskin oli todella lähellä, mutta Pihla Iso-ojan loistava torjunta maaliviivalta piti pisteet tällä kertaa Viikinkien takataskussa, josta onnittelut kotijoukkueelle.

Kokonaisuutena hieno, siisti ja rehellinen taistelu kahden sarjan kärkijoukkueen välillä. Lopputulos olisi voinut olla miten päin tahansa, mutta pieninkään vääryys ei ollut myöskään Eräviikinkien voitto. Onnittelut Helsinkiin!

Kuva SB-Pro. Minka Kosonen yksi päivän tehokkaimmista Pro-tytöistä

Lyhyen tauon jälkeen vastassa O2 Jyväskylästä

Kärkikamppailun jälkeen vastaan asettui vielä pisteittä oleva O2 ja pelin luonne muuttui, nyt Pro”joutui” pelaamaan enemmän pallokontrollin kuin vastahyökkäyksien kautta ja ensimmäisessä erässä tämä ei vielä toiminut. Kuitenkin hienosta nopeasta hyökkäyksestä syntyi 1-0 Neea Mustolan viimeistellessä maalin edestä ja suoraan syötöstä. O2 selvitti alivoimansa helposti ja sai itse tämän jälkeen pari laukausta kohti Maria Viitalan maalia ja lopulta Ronja Korhonen onnistuikin tasoittamaan pelin.

Toisessa erässä “ketsuppipullo” aukesi 

Toisen erän alkuun tuli hieno 6 nopean syötön jälkeen tullut maali, jonka Annukka Lönnrot pääsi ohjaamaan tyhjään maaliin. Tämä aukaisi Pron pelin ja pallokontrolli oli entistä vahvemmin kotijoukkueella ja nyt myös syöttöpeli tarkentui. 3-1 maali syntyi O2:n karvatessa kahdella ja pakki-pakki syötön  tyhjän tilan hyödyntänyt Ada Riiali teki pitkän nousun ja laukoi lopulta takaylänurkkaan. Heti perään hyvä poikittaisyöttö Riikka Jouppilalle ja 4-1, jonka jälkeen vielä kerran nätin kuvion jälkeen Minka Kosonen 5-1.

Kolmas erä Pron hallintaa, mutta tehottomasti

Kolmannessa erässä ainoastaan Minka onnistui jälleen ja loppuluvut Prolle 6-1. Tämän pelin opetus Prolle lienee se, että syötöillä saadaan avattua vastustajan puolustus helpoiten, joten tähän on syytä keskittyä jatkossakin entistäkin enemmän.

Kokonaisuutena hyvä päivä SB-Prolle

Kokonaisuutena jäi hyvä maku suuhun päivästä. Erville hatunnosto hienosta päivän aloituksesta, jossa nostettiin onnistuneesti tunnelmaa, kiva idea ja toimi. Prolle kaksi peliä, jotka molemmat olivat ehkä pelillisesti parempia, kuin edellisen viikonlopun pelit Eerikkilässä. Joukkueelle vielä tunnustus hienosta noususta ensimmäisessä pelissä, vaikka se palkinto jäikin muutaman sentin päähän.

Kuva SB-Pro. Kuvassa taistelijat Jessica Luomankoski taustalla ja Neea Mustola edessä

Mitä tapahtui muissa peleissä?

Ainakin heti toisessa pelissä se jopa hiukan ennakoitu yllätys eli OLS voitti ansaitusti Northern Starsin, joka tuntui hiukan olevan edelleen matkalla Eerikkilästä pois (älkää loukkaantuko tytöt!!). Espoolaisten liike oli pelissä hidasta ja OLS käytti tilanteen armottomasti hyödykseen. Oululaisten kannalta hienoa oli etenkin kakkoskentän vahva rooli ja kolme maalia, mikä jatkoa ajatellen on joukkueelle tärkeää. NS heräsi viimeiseen viiteen minuuttiin ja näytti vaarallisuutensa ja hoitikin toisen ottelunsa selvästi 4-0 Classicia vastaan. Hieno nollapeli myös Lotta Temoselle Espoon maalissa!

Wirmo oli vakuuttava molemmissa otteluissaan

OLS jäi toisessa pelissään Wirmon junan alle luvuin 1-10 ja yllättävää tässä oli lähinnä se, että Mynämäen kova ryhmä teki erittäin tasaisesti maaleja, kahdeksan eri pelaajaa onnistui maalinteossa samassa ottelussa. Sama tahti jatkui toisessa pelissä, jossa seitsemän eri pelaajaa onnistui maalinteossa ja nyt loppulukemat TPS:n kanssa 8-2. Juuri nyt Wirmo pelaa pelottavan vahvasti ja Pro joutuu miettimään päänsä puhki, millä pysäyttää vastustajan seuraavalla kierroksella.

PSS sai kolme pistettä, mutta joutui tiukille molemmissa peleissään

Ennusteissa ei TPS:lle ja Classicille annettu mitään mahdollisuuksia Porvoota vastaan, mutta näin pelit eivät kuitenkaan menneet. TPS taisteli loppuun asti pisteestä, mutta hävisi niukasti 5-4. Torjunnat ottelussa olivat lähes tasan ja päivän teemaan sopivasti kaikki maalit eri pelaajille. Porvoolta puuttui pari avainpelaajaa, mutta silti yllättävän tiukaksi ottelu meni.

Toisessa pelissä oli yksi kauden suurimmista yllätyksistä lähellä ja osin syntyikin. Classic johti vielä minuutti ennen loppua Liisa Kaihuan ja Janina Rinteen maaleilla, Jenny Kiisken torjuessa Classicin maalilla hienosti. Lopulta kuitenkin Eevi Oras onnistui tasoittamaan 47 sekuntia ennen loppua joukkueen pelatessa ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Loistavaa taistelua Classicilta ja sitä samaa joukkue teki jo Eerikkilässä.

Steelers otti pisteet Jyväskylästä

Steelers haki odotetut ja tärkeät pisteet O2-pelistä luvuin 5-1. Jenna Linden onnistui tässä pelissä kahdesti ja Saimi Hyvärinen teki O2:n ainoan osuman. Päivän päätteeksi järjestävä seura ErVi ja Anna Järvelä ottivat ansaitut pisteet Helsinkiin numeroin 3-1. Järvelä otti vastuun tässä pelissä ja puhdas hattutemppu on tietysti hieno suoritus, josta onnittelut Annalle!

Hyvin järjestetty turnaus ja hienoja yllätyksellisiäkin otteluita

Kokonaisuutena päivästä jäi kiva maku suuhun. Päivän joukkueet olivat tietysti Wirmo ja ErVi neljällä pisteellä, mutta kaikilla joukkueilla olivat omat onnistumisensa. Järjestelyt toimivat suurella rutiinilla ja Mosahalli osaltaan hyvin kierroksen näyttämönä. Pelit jatkuvat 10.2 Vuoreksen liikuntahallissa Tampereella.

Kiitos ErVille järjestelyistä!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA