UUTINEN | SB-PRO

18.01.2018

C-tytöt SM-sarjaennakko Mosahalli 20.01

C-tytöt SM-sarjaa Mosahalli 20.1 klo 09.45 alkaen

Pron C-tytöt ja yhdeksän muuta upeaa joukkuetta jatkavat kauttaan tulevana lauantaina Mosahallilla EräViikinkien järjestämässä turnauksessa. Tämän jälkeen on pelaamatta kaikilla joukkueilla enää neljä ottelua ja vielä ennen lauantaita lähes kaikki on vielä mahdollista sarjatilanteen osalta. SB-Pro käytännössä pelaa sijoista 3-5, vaikka matemaattisesti mahdollisuudet ovat ylemmäksi tai myös vastaavasti alemmaksi sarjasijoituksen suhteen.

Joukkueen ennakkohaastattelu on tehty tilanteessa, jossa kova taustamelu hiukan häiritsee kuuluvuutta, C-tytöt pahoittelevat tätä!

Pron C-tyttöteemat lauantaille:

⇒ Tavoitteena kaksi ehjää suoritusta eli 6 erää hyvällä asenteella!

⇒ Nyt pelataan Helsingissä, joten matkustaminen ei rasita joukkuetta lauantaina!

⇒ Maalinteko on ollut viime peleissä haastavaa, löytyykö tähän uudet lääkkeet?

Kuva SB-Pro. Kuvassa Jessica Jokinen ja maaleja odotetaan fyysiseltä hyökkääjältä

Lähtökohdat lauantaille samaan aikaan hyvät ja toisaalta arvoituksia ilmassa

Lauantain osalta positiivistä on tietysti se, että olemme päässeet nyt harjoittelemaan myös Arkadian uuteen halliin ja erinomaisiin olosuhteisiin. Mikäli syksyn aikana jouduimme valittamaan harjoitusvuorojen vähyyttä, niin nyt ei tämän taakse enää voi mennä. Joukkueen suunnitelmissa onkin jo myös harjoitusotteluiden järjestäminen upeassa uudessa kotihallissa vielä tämän kauden aikana.

Arvoitukset tulevalle viikonlopulle tuo joukkueen piirissä kiertävä flunssa ja vasta lauantaina pääsemme näkemään terveystilanteen. Sama ongelma todennäköisesti on myös monessa muussa joukkueessa näihin aikoihin, mutta toivotaan silti, että mahdollisimman moni saisi ainakin lähes koko ryhmänsä mukaan Mosahalliin. Pron kannalta on tietysti hyvä asia, että nyt matkustaminen jää hyvin lyhyeksi, toki sama tilanne on ensimmäisen vastustajamme kohdalla.

Paikallisottelussa vastassa kotijoukkueena EräViikingit

Lauantai aloitettan Pron osalta Erviä vastaan, joka hakee kotiyleisön tuen johdolla katkaisua lyhyelle tappioputkelleen. Odotettavissa on tasainen peli, jossa kaikki tulokset ovat mahdollisia ja ennakkosuosikin hakeminen on nopalla heittämistä. Arvataan näin, että kumpi tekee virheitä vähemmän voittaa lauantaina. Lisäksi Pro tarvitsee nyt maaleja enemmän ja koko kentällisen hyvää suorittamista jokaisessa vaihdossa.

Pron toisena vastustajana on klo 11.55 alkavassa pelissä O2 Jyväskylästä. Vaikka O2 on sarjataulukossa vielä pisteittä, niin viimeinen peli Wirmoa vastaan oli numerollisesti tasainen. Maalilla Kerttu Aro oli pelannut loistavan ottelun ja toistaessa tämän saa Pro tehdä parhaansa viedäkseen pisteet ottelusta. Edellisessä kohtaamisessa Pro johti jo 6-1, mutta O2 nousi lopulta lähelle pelin päättyessä 6-4. Tässä nähdään Pron tyttöjen asenne, jonka pitää olla myös toisessa pelissä 100% kohdallaan.

SB-Pro, Henriikka Väistö

Lauantain muissa otteluissa useampi jännitysnäytelmä tulossa

Toisena pelinä lauantaina pelataan Northern Starsin ja OLS:n kohtaaminen, josta on lupa odottaa tasaista peliä. OLS on nostanut tekemisen tasoaan  ja Jemina Haikonen sekä Veera Moilanen taas ovat olleet tuhoisia hyökkäyksessä. Northern Stars on vastaavasti hyvin organisoitu joukkue, joka ei ole ottanut suurinumeroisia voittoja. Kaikki tulokset ovat mahdollisia, joten ennustetaan tasapeliä. Oululaisten toisena vastustajana on Wirmo ja tässä jo ennakkoasetelmat suosivat Mynämäen tiukkaa ryhmää. Usein on jo näkynyt se, että huilannut joukkue saa ainakin osittain edun ja nyt arpa suosii tältä osin Wirmoa. Sara Koski Wirmosta on maalivahtien torjuntaprosenttien ykkönen, Pietilät ja Niemi vastaavasti tekevät runsaasti pisteitä, pisteet tästä ottelusta siis Mynämäelle.

Classic oli erittäin hyvä jo Eerikkilässä

Classic pelasi erinomaiset ottelut Eerikkilässä ja kohtaavat myös levänneenä joukkueena Northern Starsin, joten uskotaan tässä olevan myös kaikkien mahdollisuuksien peli. Classicin pistepörssi on hyvin tasainen, mutta Alma Laitila ja Janina Rinne ovat kunnostautuneet maalintekijöinä, tähän haasteeseen Espoosta vastaa lähinnä Venla Airaksinen, joka on ollut Starsin todellinen maalitykki SM-sarjassa. Northern Stars ei kuitenkaan ole millään muotoa yhden pelaajan varassa! Classicin lauantai on haasteellinen, koska toisena vastustajana on PSS, joka hakee vain voittoa ja myös koko runkosarjan voittoa. PSS tulee viemään tämän pelin, niin vahvaa on joukkueen tekeminen. Matildat Holmströn ja Rytkönen ovat olleet erittäin tehokkaita, mutta yhtä hyvin tämän roolin voivat ottaa vaikka Viivi Tiri tai Aada Heikkinen.

TPS ison haasteen edessä

TPS on myös suuren haasteen edessä, vaikka voittikin hienosti Steelersin edellisellä kierroksella, niin voittoa Porvoosta ei uskalla ennustaa, joten tässä pelissä “hunajata” versio ei soi kovin usein. Tämän jälkeen vastassa yhtä kova Wirmo, joten nyt taitaa kierros olla enemmän oman pelin kehittämistä seuraaviin otteluihin. Edes nopean ja maaliahneen Emilia Kurpan loistopeli ei taida tällä kertaa riittää kääntämään näitä pelejä.

Steelersillä mahdollisuus kääntää kausi noususuhdanteiseksi

Steelers kohtaa ensimmäisessä pelissään O2:n ja ottanee tästä suuremmalla rutiinillaan voiton, mutta vasta se toinen peli kertoo, kuinka joukkue on käyttänyt kaksi viikkoa edellisistä SM-sarjapeleistään. Ervi ja Steelers tarvitsevat molemmat pisteitä ja nyt nähdään pystyykö Ervin nuorisokentällinen Tilda Tarkkisen ja Veera Mertasen johdolla kantamaan lievät ennakosuosikin paineet vai ottaako Lotta Purhosen joukkueensa “selkäreppuun” ja hakee pisteet Hämeenlinnaan. ErVi lähtee niukkana suosikkina tähän illan päätöspeliin.

Mielenkiintoinen lauantai on jälleen edessä ja Suomen parasta C-tyttöjen salibandyä siis luvassa Mosahallilla aamusta iltaan!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA