UUTINEN | SB-PRO

17.01.2018

Suomen Cup ”unelmafinaalin” ennakko

20.1 Klo: 15.00 Classic – SB-Pro, Tampere Areena

Kaikkien aikojen kovin Suomen Cup huipentuu lauantaina finaalissa, jossa vastakkain ovat kiistatta kaksi tämän hetken kovinta Naisten Liigan joukkuetta.

Pro-teemat finaaliin:

⇒ Kumpi lähtee ennakkosuosikkina Finaaliin?
⇒ Kerääkö Tampere finaaliin katsojia ympäri Suomea?
⇒ Kolme viisikkoa vs. kaksi kentällistä?
⇒ Mitä Cupin tilastot kertovat Walpuri Siltasesta? 

Kuva Esa Takalo: Denisa ”Doli” Ratajova SB-Pro #24 ja Sanni Nieminen Classic #11

ON MAHDOTONTA NIMETÄ ENNAKKOSUOSIKKIA – TAMPERE AREENA HYVÄ PAIKKA TAPAHTUMALLE

Liigassa kauden keskinäiset ottelut on päättynyt kummankin kotivoittoihin. Syksyn ensimmäisessä pelissä Classic voitti 8-7 ja viime lauantaina SB-Pro voitti 3-2, joten tiukimmalla mahdollisella erolla ovat molemmat ottelut päättyneet. Cupin finaaleissa Classic ja SB-Pro ovat kohdanneet vuosien varrella kolme kertaa. Näistä keskinäisistä finaaleista Pro on voittanut kaksi ja Classic yhden.

Classic on koko Cupin historiassa pelannut finaalissa kymmenen kertaa ja voittanut niistä seitsemän. Viimeisin Cupin mestaruus on heillä kaudelta 2015-16. SB-Pro on pelannut finaalissa kaiken kaikkiaan neljä kertaa, joista kaksi on voitettu. Viimeisin voitto näistä finaaleista on kaudelta 2012-13. Silloin finaalissa voitettiin Classic jatkoajalla maalein 4-3.

Tampere Areena on Cupin finaalin arvolle sopiva pelipaikka ja ennen kaikkea keskeisellä paikalla ajatellen koko Suomen salibandyn harrastajia. Toivommekin, että salibandyn ystävät käyttävät mahdollisuuden hyväksi ja saapuvat paikanpäälle vähän kauempaakin.

Kuva Esa Takalo SB-Prot: Elina ”©”Kujala #18 ja Jaana Lirkki #8

KAKSI ÄÄRIPÄÄTÄ VASTAKKAIN – KOLME VIISIKKOA VS. KAKSI KENTTÄLLISTÄ

Vaikka tulosten valossa on pelattu tiukimmat mahdolliset pelit, niin joukkueiden peluutustavat ovat molemmista ääripäistä. SB-Pro pelaa ottelut läpi kolmella viisikolla ja Classic peluuttaa kahdella viisikolla.

Classic on omassa pelisuunnitelmassaan pakotettu säästämään energiaa, jotta jaksaisivat ottelun läpiviennin. SB-Pro pyrkii omasta puolestaan luomaan peliin itselleen sopivampaa nopeampaa tempoa, koska jaksamisen kanssa ei tule ongelmia. Kahden ketjun etuna on, että taitavimpia yksilöitä saadaan kuormitettua maksimimäärä. Classicin ykkösketju pelaa 33-38min ottelua kohden, riippuen erikoistilanteiden määrästä.

SB-Pron kolmen ketjun etuna on aktiivisemman otteen lisäksi, se että erikoistilanteisiin SB-Pro saa kentälle tuoreemmat pelaajat. Pron ykkösketjun pelaajien peliaika on noin 22-28min ottelua kohden erikoistilanteista määrästä riippuen.

Kuva Esa Takalo: Jaana Lirkki SB-Pro #8 ja Ella Alanko Classic #8

 TILTU WALPURI SILTANEN – POIKKEUKSELLISEN KOVAT CUP-TILASTOT

Tiltu on osoittanut olevansa isoissa peleissä henkisesti vahva maalivahti ja hän osaa nauttia näistä tilanteista, niin kun esimerkiksi MM-finaalissa. Tiltun tilastot tämän vuoden kolmesta Cupin otteluista ovat todella kovat. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1,33 ja torjunta prosentti on 93,94%. Vastaavat lukemat Classicin Anna-Maija Linnoisella on 3,00 ja 80%

Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu ”Akrobaatti” Siltanen SB-Pro #35. Tiltu viritti edellisessä Classic pelissä lauantain Urheiluruutua varten näyttävän torjunnan.      

TOIMITUKSEMME ARVIO ON, ETTÄ SB-PRO VOITTAA FINAALIN JA ON TÄMÄN JÄLKEEN VAHVIN ENNAKKOSUOSIKKI KEVÄÄN PLAY OFFEIHIN!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa