UUTINEN | SB-PRO

16.01.2018

C-tytöt SM-sarjakierros Eerikkilässä

C-tyttöjen SM-sarjaa Eerikkilä 13.-15.1

C-tyttöjen SM-sarjaa pelattiin nyt poikkeuksellisesti Eerikkilässä viiden joukkueen voimin lauantaista maanantaihin. Mukana oli myös kolme United joukkuetta, jotka pelasivat keskinäisiä otteluita tai sitten SM-sarjassa pelaavia ryhmiä vastaan. Pron pelit jakautuivat lauantaille 1 peli, sunnuntaille 2 peliä ja maanantaille 1 ottelu.

Viikonlopun Pron C-tyttöjen teemat:

⇒ Lähtötilannetta vaikeutti flunssa-aalto, joka pyyhkii yli joukkueen!

⇒ Yksi palohälyytys ennen SM-sarjapeliä keskellä yötä!

⇒ Peleistä tuloksena voittoja, tasapeli ja myös häviö!

Kuva SB-Pro. Eerikkilässä vastassa tässä PSS

Lauantaina C-tyttöjä vastaan United 1 joukkue

Lauantain pelillä ei ollut mitään merkitystä, mikä tietysti on äärimmäisen väärin vastustajia kohtaan, mutta ymmärrettävää Pron kannalta, koska vasta sunnuntaina taisteltiin pisteistä. United 1 oli odotetun vahva ja otti ansaitun voiton Prosta ja sai toivottavasti itselleen sopivan pelin. Pron tavoite tässä oli lähinnä pitää pelaajat pelikunnossa seuraavaa päivää varten, mutta tietysti pelata hyvällä asenteella peli läpi.

Seuraavana yönä tullut palohälyytys sotki sitten kuviot osaltaan kohtuullisen hyvin ja pelaajien mukaan osalla jäi lopulta yöuni sitten jopa vain kahteen tuntiin.Ei niin hyvää valmistautumista klo 11 aamulla alkavaan SM-sarjapeliin. Sitä ei tietysti ollut myöskään poistuminen ulos sortseissa tai sukat jalassa, samaan aikaan useamman toipuessa tai vielä jopa potiessa flunssaoireitaan. Tietysti kyseessä on huono tuuri, mutta silti tilanne lievästi “närästi” aamupäivällä katsellessa väsynyttä joukkuetta.

Uusinta lauantailta, jossa Pron Liiganaiset voittivat Classicin 3-2

Sunnuntaina siis vastassa jatkuvasti peliään parantava Classic, joka oli edellisenä päivänä voittanut ErVin 4-1 ja tämä myös näkyi joukkueen ilmeessä. Entistä rohkeampaa pelaamista, mutta toisaalta erittäin kurinalaista pelaamista omalla puolustusalueella. Pron vielä nukkuessa Classic siirtyi heti ensimmäisessä vaihdossa 1-0 johtoon ja toisessa erässä jo 2-0 taululle. Pro piti palloa enemmän, mutta maalintekoyritykset menivät usein ohi tai yli maalin ja Classicin vastahyökkäykset olivat vaarallisia. Lopulta Prosta joukkueen nuorin pelaaja Neea Mustola otti tällä kertaa vuorostaan vastuun tuloksesta ja iski kahdesti toisessa erässä tasoittaen luvuiksi 2-2.

Kolmannessa erässä Pro haki voittoa ja Classicin aikalisä kostautui tällä kertaa Pron iskiessä jälleen Neean laukauksella heti aikalisän jälkeisestä vapaalyönnistä suunnitellun kuvion jälkeen. 3-2 jäi tällä kertaa myös loppuluvuiksi, mutta kunnia Tampereelle ja on helppoa ennustaa Classicin pelaavan keväällä pudotuspeleissä myös hyvää tyttösalibandyä. Näin C-tytöt toistivat Liiganaisten upean 3-2 voiton ja vielä samoin numeroin.

Sunnuntai-iltana ei niin totinen B-tyttöjen peli Pro vastaan PSS

Illan päätteksi Pro ja PSS pelasivat virallisen B-tyttöjen kilpasarjan pelin, mutta ei niin totisessa hengessä. Porvoosta huilasi osa pelaajista ja myös Pro “penkitti” toipilaita pelaajia osin. Vauhdikas ottelu silti aamun peliin verrattuna ja hyvää harjoittelua joukkueille. Maria Viitalalta hieno peli Pron maalilla!

Kuva SB-Pro. Kuvassa Maria Viitala sekä Reetta ja Ada

Maanantaina vielä vastassa jälleen kerran Northern Stars

Kuten ennusteltiin, niin “Tähtien” kanssa saadaan aina aikaan tasainen peli ja tällä kertaa tuloksena tasapeli lopulta luvuin 3-3. Kolme kertaa Pro siirtyi johtoon, mutta aina onnistui Northern Stars tasoittamaan pelin ja ansaitusti loppulukemat siis tasan. Espoolaisten pelistä on kehuttava erittäin nöyrää asennetta puolustuksessa koko joukkueen voimin, saiko Pro aikaan yhtään ylivoimahyökkäystä koko ottelun aikana? Jokainen pelaaja Prosta taisteli hienosti, mutta ehkä väsymys alkoi myös näkyä kaikkien ongelmien jälkeen ja hienoudet pelistä jäivät puuttumaan. Todetaan samaan aikaan, että Northern Stars kärsi samoista ongelmista eli poissaoloja oli myös espoolaisilla.

Viikonlopun muissa peleissä PSS vakuutti jälleen

PSS panosti viikonlopun aikana SM-sarjapeleihin ja hoiti voitot peleistä kovalla rutiinilla. Northern Stars kaatui selvästi, mutta ainakin Porvoon valmennus antoi tunnustuksen vastustajan suuntaan, että numerot olisivat voineet olla pienemmätkin. Toisessa pelissään PSS voitti EräViikingit luvuin 5-3. Tilanne oli ensiimäisen erän jälkeen jo 3-0 Porvoolle, mutta Ervi tuli hyvin peliin mukaan. PSS:n vahvuudesta kertoo taas se, että maalintekijöitä löytyy laajalta rintamalta eli joukkueessa on kolme vahvaa kentällistä. Ervin peli Classicia vastaan oli ehkä se kierroksen yllätys, ei ehkä niinkään se, että Classic haastaa hyvin, mutta loppuluvut 4-1 Classicille ovat aika selvät. Toisaalta kenenkään ei pidä jatkossa aliarvioida ErViä, kuten tiukka peli Porvoota vastaan kertoo, ErVi tulee vielä ja todennäköisesti jo viikon kuluttua entistä vahvemmin.

Näin tällä kertaa ja viikon päästä sarja jatkuu pääkaupunkiseudulla ja vielä kerran kiitos Jasminelle ja Sandralle ennakkohaastattelusta!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA