UUTINEN | SB-PRO

15.01.2018

SB-Pro – Classic otteluraportti

13.1 SB-Pro – Classic 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)

SB-Prolle niukka, mutta ansaittu voitto Naisten Liigaa pitkään hallinneesta Classicista!

Lauantain Pro-teemat olivat:

⇒ Arkadiassa heti täysi tupa ja upea tunnelma!
⇒ Tarvitsiko SB-Pro taikatemppuja voittaakseen?
⇒ Pron laajempi peluuttaminen yksi ratkaisuista!
⇒ SB-Pro nousee sarjakärkeen!
⇒ Lauantaina Tampereella Cup-finaalissa ”unelmajoukkueiden” uusi kohtaaminen!

Kuva Juhani Järvenpää: Hanna-Mari Uimonen SB-Pro #81 ja Nina Rantala Classic (C) nähtiin usein parina ”kulmapaineissa”

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 1+1, Karoliina Kujala 1+1, Heidi Lirkki 1+0, Marjut Kinnunen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 19 ja Classic Anna-Maija Linnoinen 18

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Denisa Ratajova SB-Pro ja Anna-Maija Linnoinen Classic

Kultainen mitali Denisa Ratajova SB-Pro 1+1

Hopeinen mitali Eliisa Alanko Classic 1+1

Pronssinen mitali Tiltu Siltanen SB-Pro 19 torjuntaa

Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu ”1” Siltanen, SB-Pro #35

ARKADIAAN PAIKAN PÄÄLLE SAAPUNUT RUNSAS YLEISÖ NÄKI HUIKEAN JÄNNITYSNÄYTELMÄN

Hallin katsomo alkoi täyttyä pikkuhiljaa jo tuntia ennen ottelun alkua ja heti ottelun alettua tunnelma oli välittömästi katossa. Viralliseksi katsoja määräksi ilmoitettiin 421 katsojaa.

Yleisölle tarjottiinkin huippusalibandyä parhaimmillaan. Läpi ottelun nähtiin kovia kaksinkamppailuja, nopeasti kentän päästä päähän aaltoilevaa peliä ja voittajaa sai jännittää aivan loppusekunneille asti.

Ottelussa SB-Pro oli aktiivisempi osapuoli ja piti tempoa yllä nopealla avauspelillä ja aktiivisesti karvaamalla. Classicin tyytyessä useimmin hitaisiin avauksiin ja karvauksessa Eliisa Alangon yksinäisiä spurttailuja lukuun ottamatta Classic tyytyi hidastamaan peliä pääsääntöisesti tukkimalla keskikenttää.

Kuva Juhani Järvenpää: Elina Kujala SB-Pro #18

SB-PRO PELASI LUOTTAEN OMIIN VAHVUUKSIIN – VAHVA PUOLUSTUSPELI MAHDOLLISTI VOITON  

”Classic oli kyllä hyvä ja odotetunlainen, Rantalan kenttä oli paha pideltävä ja Linnoinen Classic maalissa pelasi loisto-ottelun. Toisaalta taikatemppuja meidän ei tarvinnut esittää, omilla vahvuuksilla mentiin. Tarkoittaa kolmea vahvaa viisikkoa ja pidetään hyvää tempoa yllä.”

”Classicin vahvuudet onnistuttiin syömään pois, hyvällä kokokentän puolustus- ja maalivahtipelillä, muuten tänään oli todella vaikea peli, koska meillä oli vaikeuksia saada palloa maalin hyvistä paikoista huolimatta, mutta onneksi puolustettiin todella vahvasti ja kolme tehtyä maalia riitti voittoon.”  -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Kuva Juhani Järvenpää: SB-Prot Karoliina Kujala #19 ja Marianne Pohjonen #10

SB-PROLLA SELVÄSTI LAAJEMPI JOUKKUE – CLASSIC PELUUTTAA PALJON KAHTA KETJUA

SB-Pron vahvuuksiin on tällä kaudella kuulunut vahvat kolme tai jopa neljä viisikkoa, tämä näyttää olevan vahvuus myös Liigan kärkijoukkueita vastaan. Kolme hyvää viisikkoa mahdollisttaa nopeamman ja akressiivisemman pelin. Nopea peli ja pallonriistot hyökkäysalueella tuovat enemmän maalintekopaikkoja. Esimerkiksi tässä ottelussa tilastot kertovat Classicin laukoneen ykkös maalintekosektorista 21 kertaa ja vastaavasti SB-Pro taas 31 kertaa.

Kuva Juhani Järvenpää: Sanni Nieminen Classic ja Minna Tuovinen SB-Pro #28

PRO AVAA MAALIHANAT KOLMANNESSA ERÄSSÄ  – HEIDI LIRKKI AVAAJANA

1-1 43:29
Maalintekijänä Heidi Lirkki ja syöttäjänä Marjut Kinnunen. Maalia edeltää Heidin ottama syötönkatko keskikentällä ja Marjutin nappisyöttö keskustaan parhaaseen sektoriin nousseelle Heidille, josta hän viimeistelee.

2-1 44:43

Denisa Ratjova antaa hienon taidonnäytteen erikoisosaamisestaan viimeistelemällä maalin, ollessa selin maaliin, rystyltä ja pomppupallosta. Syötön tähän maaliin antaa Karoliina Kujala.

3-1 54:10

Ottelun voittomaali oli todella upeasti tehty maali ja tulee nopean pelin käännön seurauksena! Maali sai alkunsa Pron puolustusalueelta, kun maalintekijä Karoliina Kujala, sekä Hanna-Mari Uimonen riistävät pallon oikeassa laidassa, jonka seurauksen Jaana Lirkki saa pallon sentterin tontille puolustusalueen keskustassa, vasen puolustaja Elina Kujala haistaa nopean pelinkäännön mahdollisuuden ja nousee oikeaa laitaa keskikentän yli, Jaana jakaa pallon vauhdissa olevalle Elinalle, joka löytää tarkalla syötöllä hyökkäysalueelle maalin eteen nouseen Denisa Ratajovan ja ”Doli” näkee vielä takatolpalle nousseen Karoliinan, jolla on helppo työ viimeistellä tyhjään maalin.

 

KOMMENTTEJA OTTELUN KATSOJILTA

”Oli jännä peli, kädet on kipeenä, kun tuli taputettua niin paljon.”

”Hallilla saatu palvelu oli hyvää, tarjoilut pelasivat ja tuoreet munkit oli superhyviä.”

”Naisten Salibandyn taso yllätti positiivisesti, ei mitään kyttäilyä, todella vauhdikasta ja kovaa taistelua.”

”Hyvä kahvi ja todella hyvät makkarat grillistä kruunasivat ottelun nautinnon.”

”Milloin on seuraava peli, joko voi ostaa lipun ennakkon?”

SB-PRO VOITTAA SUOMEN CUPIN ”KENRAALISSA” CLASSICIN JA NYT ALAMME JÄNNITTÄMÄÄN LAUANTAIN CUP-FINAALIA. ODOTETTAVISSA ON HUIKEA FINAALI,  SILLÄ VASTAKKAIN OVAT SELVÄSTI KAKSI TÄMÄN HETKEN PARASTA JA KUUMINTA LIIGAJOUKKUETTA!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa