UUTINEN | SB-PRO

11.01.2018

C-tytöt SM-sarjaennakko Eerikkilä 14.-15.1

C-tyttöjen Sm-sarjaa pelataan poikkeuksellisesti Eerikkilässä 5 joukkueen voimin 14. ja 15.1

Puolet joukkueista pelasivat jo omat pelinsä edellisenä viikonloppuna ja tulevana viikonloppuna Maajoukkuetien toiminnassa olevat joukkueet pelaavat omat ottelunsa. Viikonlopun aikana samat joukkueet pelaavat myös otteluita ns. United-joukkueita vastaan, mikä konseptina SM-sarjapelien sekaan on hiukan erikoinen ja keskittyminen näihin peleihin jääneekin ainakin osalla joukkueista hyvin keskinkertaiseksi, mikä ei taas ole aivan reilua United joukkueissa pelaavia kohtaan. Pron ennakkovideo sisältää myös yllätyksen, mukana onkin tällä kertaa hiukan enemmän haastateltavia!

Pron C-tyttöjen teemat viikonlopulle:

⇒ Hyökkäykseen haetaan lisää tehoja!

⇒ Toivomus on saada influenssat hoidettua ennen sunnuntaita!

⇒ Viikolla pelataan Lohjalla B-tyttöjen kilpasarjaa ja puolustuspeliä hiotaan tässä pelissä!

Kuva SB-Pro. Tällä ryhmällä Eerikkilään viikonlopuksi

Loppiaisena otettiin ”varaslähtö” Turussa

Turussa puolet Sm-sarjan joukkueista pelasivat jo omat pelinsä ja sarjataulukon kärjessä näillä ei ollut suurta vaikutusta. Toki Wirmo siirtyi sarjajohtoon, mutta PSS on vain kahden pisteen päässä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Pelejä näkemättä otteluja on vaikea kommentoida, mutta mielenkiintoisia tuloksia ainakin Turussa syntyi. Päivän aluksi OLS ja TPS järjestivät todellisen maali-iloittelun, joka päättyi lopulta pistejakoon numeroin 7-7 ja erikoisuutena ottelussa oli TPS:n nousu ”sillasta” tasapeliin. Oululaisista Jemina Haikonen jatkoi vahvoja pelejään tehden hattutempun ja Emilia Kurppa onnistui turkulaisten puolelta kahdesti.

Wirmo otti työvoiton Steelersistä luvuin 3-1, mutta myös Hämeenlinnan ryhmä oli pelannut hyvän pelin ja antanut tiukan vastuksen Wirmolle. Ottelun erikoisuutena torjunnat, koko ottelussa Wirmolla 7 ja Steelersillä 11 torjuntaa. Joko kumpikin joukkue on puolustanut ja peittänyt laukauksia erittäin hyvin tai sitten on lauottu myös paljon ohi maalin. OLS voitti toisessa pelissään O2:n 5-1 ja nyt Veera Moilanen onnistui vuorostaan hattutempun arvoisesti, torjuntojenkin valossa kohtuullisen selkeä peli ja OLS vahvisti sijoitustaan play off joukkueena.

Voidaanko sitten sanoa, että yllätys, mutta ainakin osin voidaan pitää TPS:n selkeää 4-0 voittoa Steelersistä ja vielä torjunnatkin TPS  12 ja Steelers 14 kertovat sitä, että TPS ansaitsi myös voiton. Emilia Kurppa onnistui jälleen kahdesti ja nosti omalta osaltaan TPS:n vahvasti mukaan taistelussa sarjan sijoista 6-8. Päivän viimeisessä pelissä O2 pelasi ilmeisen hyvän puolustuspelin ja joukkueen maalivahti Kerttu Aro on pelannut todellisen loisto-ottelun ottaen peräti 40 torjuntaa, mikä on käsittäkseeni sarjakauden suurin määrä yksittäisessä pelissä.

Pro on pelannut paljon, mutta flunssakausi hiukan vaikeuttanut valmistumista sarjapeleihin

Pron valmistautuminen SM-sarjapeleihin on sujunut kaksijakoisesti. Ruotsissa joukkue pääsi pelaamaan pelejä täydellä ryhmällä, mutta jo matkalla flunssakausi hiukan vaikeutti pelaamista. Turnaus sujui alkulohkon osalta hyvin, mutta Northern Stars oli taitavampi ja onnekkampi rangaistuslaukauksissa ja tiputti Pron näin jatkosta. Ruotsalaisia joukkueita vastaan etenkin Täbyä vastaan toinen erä oli hyvää Pron pelaamista ja vastaavalla pelillä on lupa odottaa voittoja jatkossakin.

Tämän jälkeen on flunssa iskenyt osin joukkueeseen entistä vahvemmin ja harjoitukset on jouduttu vetämään osin vajaalla ryhmällä. Torstaina joukkue matkaa vielä Lohjalle ”kivenkovan” LoSB:n vieraaksi B-tyttöjen kilpasarjapeliin ja vajaalukuinen nuori ryhmä joutuu todella kovaan testiin, mutta toisaalta nyt on hyvä harjoitella puolustamisen perusteita tulevia pelejä varten.

Vastustajiksi Eerikkilässä tulevat Classic ja Northern Stars, joten tasaisia pelejä on luvassa. Classic on pelillisesti mennyt kauden aikana selvästi eteenpäin ja urheilullinen ryhmä tulee haastamaan Pron tiukasti. Aiempien pelien perusteella Pro on niukka suosikki, mutta Classic omaa mahdollisuudet yllätykseen. Ottelut espoolaisia vastaan ovat aina tasaisia ja jokin muu pelinkulku yllättäisi suuresti. Kummallakin joukkueella on valtava halu viedä pisteet ja pienet asiat tulevat ratkaisemaan tämän pelin. Sarjan kannalta hyvin merkityksellinen ottelu, kun mietitään pudotuspelien kotietua.

Kuva SB-Pro. Kuvassa Pron Jessica Jokinen ottelussa Täbyä vastaan

Lauantaina pelataan kaksi SM-sarjaottelua

Lauantaina pelit alkavat Classicin ja EräViikinkien kohtaamisella, jossa Ervi kantaa suosikin paineet, mutta myös yllätys on tässä ottelussa mahdollinen. Päivän toisessa pelissä PSS mittaa Northern Starsin vireen ja ”kupletin juoni” taitaa olla, että NS keskittyy tiiviiseen puolustamiseen ja PSS karvaa syvältä ja pyrkii pitämään tempoa yllä kolmen kentän voimin.

Sunnuntaina pelataan mielenkiintoinen peli PSS:n ja ErVin välillä

Sunnuntaina Pron ja Classicin taiston ohella PSS ja EräViikingit mittaavat toistensa kunnon yhdessä sarjan kärkikamppailuista. Otteluun niukkana suosikkina lähtee PSS, joka voitoilla siirtyisi jälleen sarjajohtoon ohi Wirmon. Maanantaina vielä klo 15 kohtaavat siis Pro ja NS!

Onko järkevää pelata SM-sarjaa leirityksen ohessa?

Tämä on mielenkiintoinen kysymys ja vastauksia saa varmaan hyvin erilaisia riippuen siitä, kuka vastaa ja mistä seurasta vastaaja on. Henkilökohtainen näkemys on, että näitä ei olisi pitänyt sotkea keskenään ja toisaalta en pidä etenkään Eerikkilän ”kuplaa” SM-sarjapelien arvoisena pelipaikkana aiempien kokemuksien perusteella, toki tässä ”kuplassa” kaikki eivät joudu pelaamaan. Näillä kuitenkin mennään ja Pro toivottaa kaikille hyviä leirin aikaisia pelejä sekä tietysti kaikille yleisesti Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa