UUTINEN | SB-PRO

10.01.2018

Liigakausi jatkuu kovimmalla mahdollisella pelillä

13.1 Klo:17.00 SB-Pro – Classic, Arkadia Klaukkala

Liigakausi jatkuu lauantaina kovimmilla mahdollisella pelillä. Vastakkain ovat tällä hetkellä kaksi kovinta Naisten Liigan joukkuetta. Näiden kahden joukkueen kohtaaminen täyttää tällä Salibandy ”El Clássicon” kriteerit, sillä vastakkain ovat tämän vuosikymmenen menestyneimmät joukkueet.

Pro-teemat klassikkoon:

⇒ Eniten maaleja tehnyt joukkue vs. Liigan paras maalintekijä ja tehokkain ykkösketju?
⇒ Onko tähän otteluun olemassa ennakkosuosikkia?
⇒ Tiltu ”Matkanjohtaja” Siltanen vs. Anna-Maija Linnoinen?
⇒ Vaihtuuko valta Naisten Liigassa tämän ottelun myötä?

Kuva Esa Takalo: Jaana Lirkki SB-Pro #8 ja Nina Rantala Classic #21

SB-PRO ON ENITEN MAALEJA TEHNYT JOUKKUE – NINA RANTALA ENITEN MAALEJA TEHNYT PELAAJA

Classicin ykkösketju Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko, Hanna Sipiläinen – Minna Kallio on tehnyt noin 70% Classicin 70 maalista ja Nina Rantala on koko sarjan paras maalintekijä ja tehoilla 25+9 hän on pistepörssin kärjessä. Nämä tehot tarkoittavat sitä, että hän on ollut mukana 49%:ssa Classicin kaikista maaleista.

Kuva Esa Takalo: Minna Tuovinen SB-Pro #28 ja Eliisa Alanko Classic #6, nähdäänkö ottelun lomassa jälleen ex turkulaisten väliset painiskabat?

Maalintekotilastot eivät kerro ihan kaikkea Classicin materiaalin leveydestä, sillä joukkueesta löytyy peräti kahdeksan tuoretta MM-mitalistia. Classicin puolustuksessa Hanna Sipiläinen, Minna Kallio ja Sanni Niminen muodostivat MM-kisoissa puolet maajoukkueen pelaavasta puolustuksesta.

Kokeneiden maajoukkuetason pelaajien Katri Luomaniemen ja Kristiina Kauppilan syksyn loukkaantumiset näkyvät siinä, että Classicin maalinteko on ollut vain yhden ketjun varassa, mutta myös he ovat nyt täydessä iskussa.

Kuva Esa Takalo: Elina Kujala SB-Pro #18 ja Minna Kallio Classic #12

SB-Pron ykkösketju tullaan näkemään tositoimissa pitkästä aikaa normaalissa koostumuksessaan, kun pientä taukoa joulukuussa Liigan peleistä pitänyt Denisa ”Doli” Ratajova tekee paluun ja SB-Pro saa jälleen kasaan alkukaudesta kovia tehoja tehneen ykköskenttänsä.

SB-Pron maalit ovat jakautuneet Classiciin verrattaessa enemmän kolmelle ketjulle. SB-Pron ykköskentällinen on tehnyt noin 40% joukkueen kaikista maaleista. Kakkonen, sekä kolmosviisikot kumpikin ovat tehneet noin 25% maaleista ja noin 10% maaleista on syntynyt ylivoimalla.

TILASTOISTA EI LÖYDY OTTELULLE ENNAKKOSUOSIKIA – EDELLINEN KOHTAAMINEN PÄÄTTYI TIUKIMMALLA MAHDOLLISELLA EROLLA

Edellinen kohtaaminen sarja-avauksessa Tampereella päätyi Classicille 8-7.

Classic kaksi edellistä peliä vieraskentillä ovat menneet voittoisasti, mutta pienillä eroilla. SSRA kaatui vasta jatkoajalla 3-4 ja PSS peli päättyi niukasti1-3 Calssicin eduksi.

SB-Pron edellisiä otteluita ei ole pelattu sarjan kärkipään joukkueita vastaan ja nämä pelit eivät anna todellista kuvaa SB-Pron nykykunnosta. Näissä otteluissa Pro on maaliverkkojen kestävyyttä testannut urakalla, kolmen edellisen ottelun maalieron ollessa +27.

Kuva Esa Takalo: Tiltu ”All Stars” Siltanen, SB-Pro #35

TILTU ”MAAILMAN PARAS” SILTANEN VS. ANNA-MAIJA LINNOINEN

Molempien joukkueiden maalivahdit ovat kovan paikan edessä, sillä kentällä vilisee useita kansainvälisen tason maalintekijöitä.

Classicin Anna-Maija Linnoinen on kokenut Naisten Liigan maalivahti ja pelaa ensimmäistä kautta ykkösmaalivahtina. Classicin maalivahtina ei viime kausien aikana ole tarvinnut olla huolissaan siitä, meneekö omiin muutama maali, sillä Classic on tehnyt aina riittävän määrän vastaavasti vastustajan maalivahdin taakse.

SB-Prolla pelaa tolppien välissä, tällä hetkellä kovin mahdollinen maalivahti ja näin ollen SB-Pro on tällä osa-alueella selvästi vahvempi. Tiltu antaa SB-Prolle mahdollisuuden pelata rohkeaa ja ajoittaen hyvin agressiivista karvauspeliä. Mikäli vastustaja pääsee Pron karvauksen ohi, niin Tiltu hoitaa tilanteet viimeisenä lukkona.

TOIMITUKSEMME ARVIO ON, ETTÄ KLAUKKALASSA TULLAAN NÄKEMÄÄN KAIKKIEN AIKOJEN KOVATASOISIN NAISTEN LIIGAOTTELU JA SB-PRO NOUSEE ENNAKKOSUOSIKIKSI SUOMEN CUPIN FINAALIIN JA KEVÄÄN MITALIPELEIHIN! NYT KANNATTAA TULLA HALLILLE JO HYVISSÄ AJOIN JA OVET AVATAAN YLEISÖLLE KLO 16.00.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa