UUTINEN | SB-PRO

03.01.2018

SB-Pro C-tytöt Storvreta 1.päivä

2.1 Uppsala Storvreta Cup

Ensimmäinen päivä turnauksessa takana ja rankan matkustamisen ja “aikaeron” rasittama joukkue aloitti turnauksen tasapelillä ja voitolla.

Storvretan 1. vaiheen Pro-teemat:

⇒ Matka Uppsalaan oli odotetun rasittava, mutta joukkuehengen kannalta tärkeä!

⇒ Päivän avausvastustaja Täby oli odotetun vaarallinen joukkue!

⇒ IBK Köbing jäi hyvin latautuneen Pron jalkoihin!

Tästä matka alkoi 1.1 Olympia terminaalista

Samaan aikaan, kun aloitimme matkan, niin turnauksen virallisilla sivuilla olimme päässeet hienosti esille ja teimme Pro:n salibandyä ja Nurmijärveä vielä entistäkin paremmin tunnetuksi. Linkki ohessa turnauksen sivuille.

https://www.sportswik.com/storvretacupen?lang=English#/cupmagazine/123/newsitem/741

Matka sujui lähes suunnitellusti, mutta!!!!!

Laivamatkalle joukkueenjohto oli tehnyt tarkat suunnitelmat aikatauluineen ja hyttijakoineen. Ensimmäinen ongelma syntyi päävalmentajan Jukka Erosen jouduttua loppumetreillä perumaan osallistumisensa matkalla hyvin perustein. Tämä lisäsi hyttitilaa jojoille, mikä toisaalta oli positiivinen asia tai ainakin näin luulimme.

Illalla jouduimme rakentamaan lopulta karenteenihuoneen!

Ilta sujui vauhdikkaasti vauhdikkaan joukkueen valvottaessa huoltoryhmää.  Ruokailu hoidettiin tällä kertaa omatoimisesti, mutta suurin osa joukkueesta ruokaili yhdessä Fast Lane ravintolassa.

Kuvaa illan ruokailusta

Sairastapaukset sekoittivat hienot suunnitelmat!

Ruokailun jälkeen joukkueella oli vapaa-aikaa ja hiljaisuus oli määrätty klo 22 alkavaksi. Jo ennen tätä pari lievää kuumetapausta aloittivat keskustelun siitä, pitääkö potilaat määrätä karanteeniin ja kuinka käy huonejaon?

Uskaltaisiko sanoa, että armottoman säätämisen jälkeen joukkueenjohtajien “tilavan hytin” yläpedin valtasivat iloiset Pornaisten tytöt Ada ja Erika, mutta toisaalta kaikille järjestyivät nukkumapaikat ja potilaat saivat yksityishuoneensa. Laivan keinuminen ja siitä aiheutunut lievä pahoinvointi aiheutti yöllä omat jännityksensä vielä joukkueenjohdon tilavassa hytissä, mutta tämä on oma pitkä tarinansa, joka sai lopulta onnellisen lopun.

Uppsala ja Fyrishovin halli!

Ne suomalaiset, jotka eivät ole käyneet Uppsalassa katsomossa olosuhteita, jossa turnaus järjestetään, niin voimme vakuuttaa, että olosuhteet ovat mahtavat. Hyväkuntoisia kenttiä ja kaikki fasiliteetit ovat loistavassa kunnossa. Turnauksen kaikki ottelut myös kuvataan ja lähetetään suorina, joka on upea suoritus järjestäjiltä.

Täby vastassa Pron avausottelussa

Kuva ottelusta Täby – SB-Pro

Odotimme tiukkaa ottelua alkuun ja oman ennakkomme mukaan Täby olisi lohkon vaarallisin vastustaja. Ottelusta tulikin ainakin siihen mennessä, mitä näimme, turnauksen kovavauhtisin peli 03-tyttöjen sarjassa. Ottelu läksi käyntiin tasaisesti ja aaltoili päästä päähän. Kuitenkin Täby onnistui siirtymään lopulta 1-0 johtoon ja vielä ennen erän loppua 2-0 johtoon maalin edestä. Erä oli kuitenkin hyvin tasainen ja Prolla oli ainakin sama määrä ykkösektorin paikkoja.

Toinen erä oli Pron myllytystä!

Pro ei kuitenkaan luovuttanut, Ruotsiin asti ei matkusteta taistelematta loppuun saakka ja toinen erä olikin vielä vauhdikkaampi ja Pro painoi vimmatusti päälle. Monien loistavien paikkojen jälkeen Riikka pääsi laukomaan kantilta kavennuksen, jonka jälkeen painostus vain kasvoi. Tosin Täby sai väliin myös vastahyökkäyksillä omat mahdollisuutensa. Lopulta painostus palkittiin ja Meksikosta suoraan turnaukseen matkannut Isa ohjasi maalin edestä 2-2 tasoituksen. Loppuun asti Pro haki voittoa, mutta joutui tyytymään 2-2 tasapeliin, johon lopulta pitää kuitenkin olla tyytyväinen ja annettava myös Täbylle tunnustus.

Joukkueella mukana kaksi kannattajaa 

Joukkueen kannustusryhmä, “yleishuoltaja” Ida  ja bussikuski Petri totesivatkin, että ruotsalaisen kotiyleisö kertoi Pron olleen erittäin vauhdikas ja ansainneen vähintään tuon tasapelin.

Joukkueenjohdon kommentit pelistä:

” Etukäteen tiedettiin vastustajan olevan kova ja Täby aloittikin vahvasti, mutta huomasimme, että pysymme hyvin vauhdissa ja Täbyn maalit eivät katkaisseet selkärankaa. Vaikka peli oli lyhyt, niin tiedettiin, että pystymme nousemaan ja voittokaan ei olisi ollut vääryys. Hyvä lopputulos silti.”- Janne Kosonen, joukkueenjohtaja C-tytöt

Illan toinen vastustaja IBK Köping

Illan myöhäisottelussa Pro aloitti vauhdikkaasti ja heti ensimmäisellä minuutilla Neea siirsi Pron 1-0 johtoon ja nopeasti numerot olivat jo 2-0 Mennan viimeistelystä. Tämän jälkeen Köping kavensi, mutta Riikka kuittasi nopeasti vapaalyönnistä lukemiksi 3-1. Isa ja Reetta onnistuivat vielä kertaalleen ja Pro otti pisteet mukaansa luvuin 5-1.

Kuva ottelusta IBK Köping – SB-Pro

” Pro oli kaikessa parempi ja ansaitsi voittonsa, peli oli täysin Pron hallinnassa”   – Petri Toivoniemi , Pron kannattaja ja joukkueen kuljettaja (Henri Toivoniemen veli)

” Pro vei peliä läpi ottelun ja lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, Ruotsalaiset eivät saaneet rakennettua peliä juuri yhtään”  – Ida Riiali, toinen joukkueen faneista

Kuvassa koko SB-Pron innokas faniryhmä.

Ensimmäinen pelipäivä on takana ja kello Suomen aikaa 23.53. Huomenna jatketaan ja vastassa Kais Mora.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA