UUTINEN | SB-PRO

28.12.2017

Uudenvuodenpäivänä C-tytöt matkaavat Storvreta Cupiin Ruotsiin

Storvreta Cup 2.-4.1 2018 Ruotsi, Uppsala

Kesäkuussa yhdeksi joukkueen tavoitteeksi asetettiin yhdessä osallistuminen Storvreta Cupiin ja nyt on tämä seikkailu alkamassa.

Sopiva jännitys joukkueen sisällä on kasvanut syksyn mittaan ja jopa kielitaitoa on harjoiteltu tavoitteena sujuva keskustelu rakkaassa länsinaapurissamme. Oheisesta haastattelusta jo nähdäänkin, että kielitaitoa on karttunut aivan riittävästi vaativiinkin ruotsinkielisiin haastatteluihin turnausviikon aikana.

C-tyttöjen Pro-teemat Ruotsiin:

⇒ Lähdemme joukkueena pelaamaan hyvää salibandyä ja toisaalta on oltava myös hauskaa!

⇒ Tavoitteena on, että jokaisesta Pron ottelusta jää myös vastustajalle ”hyvä maku suuhun”!

⇒ Kaikki pelit ovat tavallaan pudotuspelejä, joten nyt koetellaan jo joukkueen venymiskykyä  kevättä varten!

Matkaan lähdemme jo Uudenvuodenpäivänä, pelit alkavat 2.1.

Joukkueen matka kohti Uppsalaa alkaa 1.1 varhain iltapäivällä ja klo 17 starttaa laiva Siljan terminaalista. Matkaohjelmaa on hiottu tarkasti jo viikkoja ja pelisäännöt matkaa varten luotu ja näitä käydään vielä läpi kuluvan viikon harjoituksissa. Tällä kertaa 03-tyttöjen sarjassa on mukana peräti 40 joukkuetta, joista kaksi on Suomesta Northern Starsin osallistuessa myös turnaukseen. Pro lähtee mukaan koko joukkueen voimin eli mukana on 15 kenttäpelaajaa, kaksi maalivahtia sekä koko kolmihenkinen valmennustiimi.

Joukkueenjohto vastaa osaltaan kaiken sujumisesta ja tiedottaa matkan aikana tapahtumista

Joukkueenjohto on luonnollisesti mukana matkalla ja vastaa aikatauluissa pysymisestä, kuten tietysti myös koko joukkueesta kokonaisuutena. Tarkoitus on myös kertoa päivittäin, mitä matkan aikana on tapahtunut ja haastatella matkan aikana sekä pelaajia, että valmentajia. Tiedottaminen tulee tapahtumaan Pron omilla sivuilla sekä tietysti myös sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Twitter ja Tyttösalibandy). Mikäli vain halleilla riittää datakapasiteettia, seuraa uutisia joukkueen edesottamuksista päivittäin aiheesta kiinnostuneille.

SB-Pro C-tytöt (joukkueen toinen mv Maria Viitala puuttuu kuvasta)

Ensimmäisenä vastustajana Täby FC Vit

Jokaisessa 10 alkulohkossa on neljä joukkuetta, joista kaksi parasta jatkavat turnausta A-finaalikierroksilla ja kaksi heikointa B-finaalikierroksilla. Vastustajista saatu tieto on melko vähäistä ja Ruotsissa ei pelata näissä ikäluokissa vielä valtakunnallista sarjaa, joten joukkueiden arvioiminen on vaikeaa.

Täby on seurana ehkä junioripeleistä tutuin ja suuri osa Pron pelaajista onkin aiemmin pelannut ainakin jotain Täbyn ryhmää vastaan. Viime vuonna joukkue selvisi Storvreta Cupissa A-finaaliin ja tälläkin kaudella Täby on menestynyt erinomaisesti, joten erittäin kova vastus on heti alkuun vastassa. Linkin takaa löytyy hyvin sekä joukkueen ottelu-, että pelaajakohtaisia tilastoja.

Toisena vastustajana Prolle iltapelissä IBK Köping 

Ruotsalaisia joukkueita on tosiaan hyvin vaikea laittaa ennakkoon keskinäiseen paremmuusjärjestykseen, mutta ehkä toinen vastustajamme ei ole aivan Täbyn veroinen. Toisaalta tuntien Ruotsin tason lajin ykkösmaana, niin yhtään avauspeliä helpompaa iltapuhdetta ei Pron tytöille kuitenkaan uskalla ennustaa.

Köpingin joukkue on ikärakenteeltaan hyvin Pron kaltainen eli mukana on 03 -04 syntyneitä pelaajia. Huomioitavaa on ottelun varsin myöhäinen alkamisaika, joten joukkue pitää rankan matkustamisen jälkeen saada hereille vielä iltapeliin.

Keskiviikkona alkulohkon päätöspeli Kais Moran Svart-joukkuetta vastaan

Kais Mora tunnetaan meillä Suomessa hyvin vahvasta naisjoukkueestaan, josta löytyy myös suomalaisväriä. Tyttöjen taso tiedetään tämän pelin jälkeen samoin kuin se, pelaako Pro pudotuspeleissä A- vai B-finaalikierroksilla.

Joukkueen kaikki alkusarjan pelit pelataan upeassa Fyrishov-hallissa, joten olosuhteista ei jää menestyminen kiinni. Pro on kaikissa alkusarjan otteluissa asetettu vierasjoukkueeksi, joka otetaan meillä vastaan etuna.

Kerrasta poikki -menetelmällä pelattavat cup-ottelut jatkuvat keskiviikkona ja lohkosijoituksesta riippuen voi illalla olla vielä kolmaskin peli samalle päivälle, jos ensimmäisestä pudotuspelistä selvitään voittajana jatkoon. Tavoite on tietysti jatkaa pelejä myös vielä torstaina, jolloin iltapäivän päätteeksi lähdetään kotimatkalle ja retki päätetään keskiviikkona puolen päivän aikoihin.

Sportswikistä löytyy otteluista reaaliaikainen tulospalvelu, mutta pyrimme tiedottamaan ainakin joukkueen Instagramin kautta tulokset myös ainakin lähes reaaliajassa 🙂

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa