UUTINEN | SB-PRO

19.12.2017

Otteluraportti AC Haki A-pojat 1.div – SB-Pro Liiganaiset

18.12 AC Haki – SB-Pro 10-7 (2-1, 2-2, 6-4)

Ottelu pelattiin Tikkurilan Urheilutalon parketilla, millä alustalla Liiganaiset ovat viimeksi pelanneet joskus noin 1900 luvulla, siitä huolimatta jälleen nähtiin hyvätasoinen salibandyottelu. Edellisen kohtaaminen Maaniitussa marraskuun lopulla meni myös AC Hakille maalein 5-7.

Ottelun Pro-teemat:

⇒ Mitä Liiganaiset tavoittelevat ”poikapeleistä”?
⇒ Kenet Hakin “koutsi” Sami Grönrlund arvosti ottelun parhaaksi pelaajaksi?
⇒ SB-Pron kaikki viisikkot jälleen maalinteossa, ”Hansonien” ja ”Lirkin” kentät tehokkaimpina!
⇒ AC Hakin #10 Carlos Friman tehot 3+2, tuleeko hän olemaan merkattu mies keskiviikkona?
⇒ Kuinka parketti alustana vaikutti SB-Pron peliin?

Kuva Päivi Kotajärvi: SB-Pro Liiganaiset ja AC Haki A-pojat

SB-Pro Liiganaiset tehot: Jaana Lirkki 2+0, Karoliina Kujala 0+1, Marianne Pohjonen 1+0, Marjut Kinnunen 1+1, Mirja Hietamäki 1+1, Laura Hietamäki 0+2, Jenni Torkki 0+2, Ina Leminen 1+0, Terhi Talvitie 1+0.

AC Haki tehot: Carlos Friman 3+2, Anton Virmanen 1+0, Valtteri Paltamaa 0+2, Mikael Kotajärvi 2+0, Atte Grönlund 0+1, Tero Björs 2+0, Nilo Loisalo 2+0, Niila Goman 0+1, Joonas Pöllänen 0+1.

NAISET TREENAAVAT PUOLUSTUSPELIN NOPEUTTA JA TURVALLISTA NOPEAA LÄHTÖ OMALTA PUOLUSTUSALUEELTA

A-Pojat on 1997-99 syntyneitä ja suurin osa Hakin pelaajista on näitä -99 syntyneitä. Tämän ikäiset miehet ovat todella kova haaste Liiganaisille, sillä heidän reagointinsa ja suunnanmuutoksensa ovat nopeampia, kun mihin naisjoukkueet ovat tottuneet.

”Kyseessä on meille ylinopeus harjoitus, nämä pelit parantavat meidän reagointinopeutta. Keskitymme kokokentän puolustuksessa reagointinopeuteen ja pallon kanssa haluamme turvallisesti ja nopeasti ylös omista.”    -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Kuva Päivi Kotajärvi: Marianne ”Mannu” Pohjonen, SB-Pro #10 ”Hanssonit” ketjun sentteri kunnostautui jälleen myös maalintekijänä

KAIKKI VIISIKOT ONNISTUIVAT JÄLLEEN MAALINTEOSSA- HANSSONIT JA LIRKIN KENTTÄ TEHOKKAIMPINA

SB-Pro oli liikkeellä neljällätoista kenttäpelaajalla, eli kolmella täydellä hyökkäysketjulla ja viidellä puolustajalla. Maalivahtipelistä vastasivat Ira Moilanen ja Jannika Kiiski.

”Hanssonien” ja ”Lirkin” ketjut onnistuivat tekemään kumpikin kolme maalia, tällä kertaa ”Lirkit” ketjun vasemmassa laidassa Heidi Lirkkiä tuurasi onnistuneesti Jenni Torkki. Myös ykkösketju: Karoliina Kujala – Hanna-Mari Uimonen – Terhi Talvitie, Heini Haapalahti/Ina Leminen – Juulianna Sotala onnistui kertaalleen maalinteossa.

Puolustuksessa Heini Haapalahti ja Ina Leminen pelasivat isoimmat minuutit jakamalla vasemman ”hyökkäävän puolustajan” tontin. Oikella “puolustavan puolustajan” rooliissa uurastivat Juulianna Sotala, Minna Tuovinen ja Emmi Lindh. He viihtyivät hyvin kulmapaineissa, peittivät laukauksia kiitettävästi ja avasivat peliä alimpana pakkina nopeasti.

Pojat ansaitsivat voiton pelistä olemalla vaarallinen nopeissa pelin käännöissä ja hallitsemalla enemmän palloa.

Kuva Päivi Kotajärvi: SB-Pro harjoittelee poikia vastaan tiivistä puolustuspeliä ja totuttua nopeampaa reagointia

JAANA LIRKKI TEKI TAIDOILLAAN VAIKUTUKSEN AC HAKIN PÄÄVALMENTAJAAN

”Teidän #8, oli tänään kentän paras pelaaja. Hän voitti keskialueen kaksinkamppailut, katkoi syöttöjä, teki töitä molempiin suuntiin ja oli vaarallinen hyökkäys suuntaan!”

”Me yritimme tänään karvata korkealta, mutta ei ihan osattu prässiä toteuttaa halutulla tavalla, meidän pallon hallintapeli oli tänään hyvällä tasolla.” 

-Sami Grönlund, AC Haki A-pojat päävalmentaja-

Kuva Päivi Kotajärvi: Jaana Lirkki SB-Pro #8

Kuva: A-poikien 1div. AC Hakilla menee tällä hetkellä jatkosarjassa hyvin

Kuva: Carlos Friman AC Haki #10, tehot SB-Prota vastaan 3+2, Carlos myös omassa sarjassa joukkueensa tehokkain pelaaja, kuuteen otteluun tehoilla 8+1 ja on varmasti tarkkaan merkattu mies keskiviikon seuraavassa kohtaamisessa!

PARKETTI EI VAIKUTTANUT PUOLUSTUSOSAAMISEEN – KESKIALUUEN POMPUT VAIKUTTIVAT TULOKSEEN

”Puolustuspelaamiseen ei parketti alustana vaikuttanut millään tavalla, puolustuspelaamainen olikin SB-Prolta koko kentän alueella erittäin hyvännäköistä tekemistä. Keskialueen erikoiset pompp pallot, joitaä ei osattu aina kesyttää, kääntyivät nopeasti oman maalin eteen pahoiksi tilanteiksi.”  -Pasi Karvinen, SB-Pro Liiganaiset  johtoryhmän puheenjohtaja-

KIITOS AC HAKIN POJILLE KOVASTA JA REHDISTÄ PELISTÄ! TREENIPELIN MERKEISSÄ JATKETAAN  KESKIVIIKKONA 20.12 CAMPOSSA KLO: 17.45 JÄLLEEN AC HAKI A-POJAT VS. SB-PRO LIIGANAISET

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA