UUTINEN | SB-PRO

17.12.2017

C-tyttöjen SM-sarjakierros Kempeleellä

C-tyttöjen SM-sarjaa Kempele 17.12

SB-Pron C-tytöt läksivät haastavasta tilanteesta sunnuntain kierrokselle. Lauantaina kaksi kovaa B-tyttöjen kilpasarjan peliä ja herätys sunnuntaina klo 04 aamulla, lentäen Ouluun, jonka jälkeen kaksi peliä lisää 24 tunnin sisään. Vastassa vielä SM-sarjan 1. ja 2.!

Pron teemat sunnuntaina:

⇒ Teemana ollut läpi sarjan, kaksi pistettä joka kierrokselta!

⇒ Kapealla materiaali toi omat haasteensa ja se taisi näkyä myös joukkueen liikkeessä!

⇒ Pro onnistunut kääntämään tiukat pelit hyvällä prosentilla voitokseen!

AAMUNELJÄLTÄ HERÄTYS JA KENTÄLLE

Lauantain Espoon pelien ja ruokailun jälkeen kotiin klo 20 jälkeen, pieni lepo ja nukkumaan, muutaman tunnin unet ja kentälle 5.30. Kun tämä tuntuu jo taustajoukoissakin, niin on helppoa arvata pelaajien tunnelmat. Se mikä helpotti tilannetta oli ajatus siitä, että myös päivän ensimmäinen vastustaja EräViikingit (“Valloittajat”) olivat aamulla samassa koneessa. Pientä huolta aiheutti vielä yhden pelaajan tippuminen Oulun kokoonpanosta, jolloin tiedossa oli ainakin runsaasti peliaikaa kaikille.

Kuva SB-Pro. PSS- Pro

LATAUS OTTELUUN ERVIÄ VASTAAN SYNTYI ITSESTÄÄN

Jo etukäteen ajatus oli, että ensimmäinen peli on se, johon lataamme kaiken ja tämä näkyi ensimmäisestä vaihdosta saakka. Huolellista pelaamista koko joukkueelta ja Maria maalilla poimi kaukolaukaukset varmasti käsiinsä. Toiseen erään Pro tuli entistä vahvemmin ja lopulta se palkittiin Jessican tehdessä vahvan kanttijuoksun ja tarkka laukaus painui ohi hyvin torjuneen Pihlan Iso-ojan, syötön maaliin antoi Henriikka. Tiukan taiston tuoksinassa Ada sai vastustajan mailasta ns. nenäänsä puhtaassa vahinkotilanteessa, mutta sääntöjen mukaan rangaistus oli 5 minuuttia. Yhden kerran Pro myös onnistui Minkan laukoessa Adan syötöstä tilanteeksi 2-0.

KAKSI ERÄÄ PROLLE, KOLMAS OLI ERVIN ERÄ

Alkoiko sitten näkyä väsymys vai vetäytyikö joukkue hiukan liikaa puolustamaan johtoaan, mutta Ervi hallitsi kolmatta erää. Lopulta Tove Tantere onnistuikin kaventamaan napakalla laukauksella vastahyökkäyksestä loppuluvuiksi 2-1. Kuuluisien värilasien läpi ansaittu voitto kuitenkin ottelussa, jossa kumpikin maalivahti onnistui hyvin, mutta Ervi joutui laukomaan enemmän kauempaa. Silti myönnetään, että ottelu olisi tietysti voinut kääntyä myös toisin.

TUNTI LEPOA JA VASTASSA VALTAVALLA SYKKEELLÄ PELANNUT PSS

Tippakaan ei oteta pois PSS:n hyvyydestä, mutta ei Pro ollut myöskään parhaimmillaan toisessa pelissään. Joukkueen liike oli  heikkoa ja uuteen pelitaktiikkaan sopeutuminen ei myöskään onnistunut. Reetta onnistui kertaalleen tasoittamaan PSS:n johdon, mutta edes Marian hyvä peli ei nyt riittäänyt. Kahden erän jälkeen johto 4-1 Porvoon suuntaan.

Kuva SB-Pro. Kuva kuvastaa tilannetta ottelusta, jouduttiin hiukan kumartelemaan!

KOLMANNESSA ERÄSSÄ NÄHTIIN JO AJOITTAIN MYÖS TAISTELUA

Kolmas erä oli pelillisesti tasaisin ja Pro sekoitti myös kokoonpanoja pelaten erän kolmella puolustajalla Minkan tuodessa juoksuvoimaa hyökkäykseen. Kaksi minuuttia ennen loppua Pro sai vielä rangaistuslaukauksen tilanteessa 4-1, joka ei tällä kertaa onnistunut ja jatkuneella ylivoimalla haettiin vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta väsynyt ryhmä ei uhkapelissään onnistunut, vaan Porvoo iski viimeisen kahden minuutin aikana vielä kolme kertaa ja numeroista tuli turhankin ankeat. Onnittelut Porvooseen, parempi voitti.

Kommentteja peleistä:

Ervi-ottelussa Pro oli parempi kaksi erää, mutta kolmannessa tapahtui jotain ja peli kääntyi vastustajalle. Lähtikö joukkue liikaa puolustamaan johtoaan?”  – Marko Huhtamella, SB-Pro valmennuspäällikkö –

“Kohtuullisen hyvä ensimmäinen peli, jossa toteutettiin pelitaktiikkaa hyvin, ainoastaan loppuvaiheessa muutaman tilanteen ylihyökkääminen ei ollut sitä, mitä tavoiteltiin. Toiseen peliin oli joukkueelta virta pois ja jäimme liikkeessä jalkoihin, silti nostetaan hattua tytöille, vuorokauden sisällä neljä kovaa ottelua ja kapealla materiaalilla”  – Jukka Eronen, SB-Pro C/B-tytöt päävalmentaja –

“Taktinen kypsyys päivän avauspelissä oli hienoa ja toisen pelin hyytyminen oli ehkä näkyvissä jo ensimmäisen pelin kolmannessa erässä. Olen ylpeä joukkueestamme ja kasvua tapahtuu koko ajan, niin pelillisesti kuin henkisestikin”  – Ilkka Riiali, SB-Pro C/B-tytöt 2. joukkueenjohtaja –

PÄIVÄN MUUT PELIT TARJOSIVAT MYÖS PARI YLLÄTYSTÄ

Kuten ennakossa jo hiukan arveltiin, niin nyt olisi OLS:n paikka tehdä yllätys Steelersiä vastaan ja näin myös tapahtui Jemina Haikosen toimiessa joukkueensa kapellimestarina. Tärkeä voitto Ouluun ja antoi varmasti myös itseluottamusta jatkoon. Toisessa pelissään OLS selvisi kohtuullisen pienellä tappiolla Wirmosta, joka voitti odotetusti molemmat pelinsä ja nousten sarjakakkoseksi PSS:n kantaan.

NOPEAN OULUN VIERAILUN JOHDOSTA ANALYYSIT TULEVAT PUHTAASTI TULOSPALVELUN KAUTTA

O2-Jyväskylästä hävisi odotetusti Steelersille selvin numeroin, mutta jo ennalta siinä tasaisessa ottelussa haastoi TPS:n tiukasti, mutta vieläkin se taistelu jäin  pientä vajaaksi ja TPS:lle äärimmäisen tärkeä voitto ja kaksi pistettä Turkuun. EräViikinkien valloitusmatka Ouluun jäi tällä kertaa vajaaksi hyvästä taistelusta huolimatta, sillä Northern Stars käänsi myös ennalta tasaisen ottelun itselleen ja tasoitti sarjassa tilannetta sijoilla 3-5. PSS otti rutiinivoiton TPS:stä luvuin 4-0, mutta Elette Parviaisen kaksi torjuntaa porvoolaisten maalilla kertoo ehkä kaiken ottelusta.

CLASSIC TAISTELI, MUTTA JÄI PISTEITTÄ

Wirmo ei jättänyt mitään sijaa selittelyille Classic-ottelussa, jossa Olivia Pietilä saalisti mahtavat kuusi syöttöpistettä! Toiseen otteluun Classic oli saanut hienon taisteluvireen päälle, mutta pisteisiin saakka se ei riittänyt NS:n ottaessa niukan 4-3 voiton.

OLS ONNISTUI HYVIN TURNAUSJÄRJESTELYISSÄÄN

Hyvät olosuhteet pelille ja maukas tarjonta joukkueen “kanttiinista” jäivät mieleen Kempeleen turnauksesta. Pelikellon kanssa oli paljon tuskaa, mutta tätä ei käsittääkseni voi laittaa järjestäjän piikkiin, mutta hallin ehkä pitäisi nyt panostaa laitteiston huoltoon. Valitettavasti ehdimme nähdä vain muutaman pelin, mutta jälleen jäi mieleen hyvä tunnelma ja tappioiden murheet näyttivät unohtuvan nopeasti pelien jälkeen, niin myös Pron pelaajien osalta. Pron kotimatka kangerteli alkuun kuljetusvaikeuksien myötä, mutta loppu hyvin ja kaikki olivat samassa koneessa ja tätä kirjoittaessa uskon ainakin muutaman pelaajan jo nukahtaneen ansaitusti todella raskaan viikonlopun jälkeen.

SB-PRON C-TYTÖT JATKAVAT KAUTTAAN STORVRETA CUPISSA

Pron kausi jatkuu tammikuun alussa Ruotsissa, jonne myös Northern Stars matkustaa. Ennakkoa on luvassa joulun jälkeen ja tulemme myös haastattelemaan pelaajia ennen matkaa, myös kansainvälinen osuus on kuulemma tulossa haastattelun muodossa. Myös matkan aikana tulemme kertomaan joukkueemme sivuilla ja Facebookissa, mitä kaikkea joukkueen iloiset ja aina niin viattomat pelaajat saavat Ruotsissa aikaan.

KIITOS TAAS KAIKILLE JOUKKUEILLE HIENOSTA VIIKONLOPUSTA JA JO NYT HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE SB-PRON C-TYTTÖJEN PUOLESTA!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA