UUTINEN | SB-PRO

12.12.2017

C-tytöt SM-sarjaennakko 17.12 Kempele

 C-tytöt SM-sarjaa, Zemppi Areena Kempele 17.12

Seuraava SM-sarjakierros pelataankin vaihteeksi kaukana Etelä-Suomen ruuhkista Kempeleellä ja järjestävänä seurana on OLS. Pron alkukausi on edennyt suunnitellusti tulosten valossa, mutta haasteita on alkukauteen riittänyt runsaasti. Kapealla ryhmällä on kuitenkin selviydytty hienon venymisen ansiosta ja kuluvan viikon jälkeen joukkue pääsee hiljalleen viettämään joulua ja latautumaan tulevaa Ruotsin pelimatkaa varten.

Jo perinteisessä SM-sarjakierroksen ennakossa haastateltiin Riikka Jouppilaa ja Reetta Suontaustaa. Seuraavassa haastattelussa on todennäköisesti sitten ruotsinkielinen osuus mukana.

Pro-teemat SM-sarjakierroksella ovat:

⇒ Vastassa kaksi todella vahvaa joukkuetta, nyt tarvitaan 100% asenne koko joukkueelta!

⇒ Ehtiikö joukkue palautua edellispäivän kilpasarjan peleistä?

⇒ MM-kisajoukkue jäi lumisateiden uhriksi Eurooppaan kiinni, kuinka käy C-tytöille sunnuntaina, Norwegian?

Pro valmistautuu viikonloppuun kovien pelien avulla

Viikon rutiinien lisäksi joukkue pelaa torstaina kovan pelin vahvaa Hyvinkään naisjoukkuetta vastaan ja pelistä haetaan oikeaa pelitempoa sunnuntaille. Jos sitä ei löydy kyseisestä pelistä, niin lauantaina on vielä kaksi B-tyttöjen kilpasarjan peliä, joissa koetellaan joukkueen fyysistä kuntoa. Lauantain pelit eivät varmasti ole paras lähtökohta sunnuntain peleihin, mutta tästä on turha valittaa ja sunnuntaina joukkue tulee jälleen taistelemaan jokaisesta pallosta hyvällä Pro-asenteella. MM-kisajoukkue matkaa vielä tätä kirjoittaessa pois kisoista ja nyt meidän suurin jännitys onkin, kuinka lento Ouluun on aikataulussa sunnuntaina.

Kuva SB-Pro. Maria Viitala on joukkueen toinen huippumaalivahti

Vastassa ErVi ja PSS, joukkueet ikäluokan absoluuttiselta huipulta!

Mikäli Askolassa saimme vastaan vahvat joukkueet jo, niin tällä kertaa vastus ei ainakaan ole yhtään helpompi. ErVi ja PSS ovat sarjan 1. ja 2., joten nyt mitataan Pron tasoa täysimääräisesti. Kummankin vastustajan peli on kehittynyt, mutta niin on myös tapahtunut Pron osalta ja odotettavissa on kaksi hienoa ottelua, joissa ErVi ja PSS ovat ennakkoon hienokseltaan ennakkosuosikkeina. Pro on kuitenkin osoittanut syksyn aikana venymiskykyä ja kuten jo Mynämäellä näimme, niin PSS joutui tekemään siellä täyden päivätyön, vaikka ottelu hiukan harmittavasti kolmannessa erässä katkesi Pron osalta.

Kuva SB-Pro. Mimosa Kauno (2004 syntynyt) on isossa roolissa Pron puolustuksessa

Mitä muuta on Kempeleellä odotettavissa?

Ainakin  OLS:n hyvin organisoima SM-sarjaturnaus ja hyvät puitteet tarjoava Zemppi Areena antavat mahdollisuuden hienolle sunnuntain tapahtumalle, jonne kannattaa hiukan kauempaakin lähteä seuraamaan maan parasta C-tyttöjen salibandyä. Päivän avauksessa kotijoukkue OLS hakee vimmatusti pisteitä Veera Moilasen johdolla Steelersistä ja kummallekin joukkueelle ne olisivat tärkeitä. Kotietu tasaa lähtökohtia ja odotettavissa on tiukka taisteluottelu. Steelers pelaa toisen pelinsä O2-Jyväskylää vastaan ja tästä Lotta Purhosen johtama joukkue vienee kaksi pistettä Hämeenlinnaan. EräViikingeillä on kaksi tiukkaa peliä odotettavissa ja toisessa vastustajaksi asettuu Northern Stars. Ensimmäisen pelin perusteella pieni ennakkosuosikin asema Helsinkiin, mutta NS on aina vaarallinen vastustaja. ErVin puolelta kannattaa seurata nuorten Tilda Tarkkisen ja Veera Mertasen peliä, jotka ovat nousseet vahvasti tukemaan joukkueen vanhempia pelaajia.

Wirmo jatkaa vahvaa pelaamistaan myös sunnuntaina!

PSS pelaa toisen pelinsä TPS:n kanssa ja tässä Porvoon kokemus on vielä liikaa pirteälle turkulaisryhmälle.  Porvoon materiaali on kauttaaltaan laadukas, mutta kannattaa seurata Matilda Holmströmin vahvaa kokonaisvaltaista peliä ja toisaalta pelaajatyyppinä esim. Viivi Tiri on luontainen maalintekijä, vahva, nopea ja kova laukaus, joten tilaa ei hänelle saa antaa yhtään. Classic ja Wirmo pelaavat iltapäivälle pelin, jossa Wirmon vahvuus ei jätä selittelyille sijaa. Classic on kuitenkin hyvin organisoitu ja urheilullinen joukkue, joten Wirmonkin on tehtävä työnsä hyvin, mutta niin se tuleekin tekemään Ronja Niemen ja Pietilöiden johdattamana.

O2-Jyväskylä ja TPS tärkeässä ottelussa, jossa ratkotaan sijoja 8-10

O2 ja TPS pelaavat keskenään pelin, johon kumpikin panostaa paljon. Kyseinen peli on niitä, joista O2 hakee vakavimmin avauspisteitä ja toisaalta TPS tarvitsee ehdottomasti voiton hakeakseen sarjassa sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon. O2 joutuu panostaamaan pitääkseen Emilia Kurpan kurissa ja tarvitsee toisaalta lisää tehoja koko joukkueeltaan ja ehkä Saimi Hyvärinen on se pelaaja, jolta olisi odotettavissa maaleja nykyistä enemmän. Northern Starsin ja Classicin ottelussa NS on suosikki, mutta tässä pelissä on mahdollisuus myös yllätykselle. Päivän viimeisessä ottelussa on vaikea uskoa Wirmon häviävän, vaikka OLS antaakin kotikentällään kovan haasteen.

Hieno sunnuntai jälleen tulossa hyvän tyttösalibändyn merkeissä!

Mielenkiintoinen SM-sarjakierros siis jälleen luvassa ja toivottavasti myös joku yllätys mahtuu päivään. Toivotamme omasta puolestamme kaikille turvallista matkaa Ouluun ja jokaiselle joukkueelle myös vuoden parhaimpia pelejä.

TSEMPPIÄ ZEMPPI AREENAN PELEIHIN!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa