UUTINEN | SB-PRO

11.12.2017

RUOTSI – SUOMI MM-FINAALI otteluraportti

9.12 Ruotsi – Suomi, 6-5 RL (2-1, 2-1, 1-3, 0-0, rl 2-1)

Suomelta uskomaton taistelu ja kiri MM-finaalissa! Ruotsi lopulta rankkareilla kuudennen kerran perättäin maailmanmestariksi.

Ottelun Suomi-teemat olivat:

⇒ Oliko Suomella ongelmia puolustuspelinopeuden ja pelin avaamisen kanssa?
⇒ Tiltu antoi Suomelle mahdollisuuden pelata voitosta, onko hän maailman paras maalivahti?
⇒ Mahtava nousu tappioasemasta, ollaan kaikki ylpeitä tästä joukkueesta!
⇒ Kiitos YLE suorista lähetyksistä ja upeasta toteutuksesta?

Kuva IFF: Karoliina Kujala, Suomi #19 ”Kallu” Saalisti MM-kisoissa tehot 4+1

Suomi Naisten tehot: Veera Kauppi 3+1, Nina Rantala 2+1, Oona Kauppi 1+1, My Kippilä 0+1

Maalivahtien torjunnat Tiltu Siltanen Suomi 1+7+7+0=15 ja Ruotsi 2+3+6+4=15

Finaalin parhaat pelaajat: Amanda Delgado Johansson ja Veera Kauppi

Katsojia: 3664

SUOMELLA ONGELMIA PUOLUSTUSPELINOPEUDEN JA PELIN AVAAMISEN KANSSA

Alkusarjassa havaitut ongelmat tulivat nyt myös finaalin alkuun selvästi esiin. Suomi ei saanut avattua peliä turvallisesti ja nopeasti omista ylös, vaan jäätiin telineisiin ja siitä seurasi pallon menetyksiä. Puolustuspään puolustuspelissä olimme hitaita reagoimaan, jolloin Ruotsiet sai liikaa tilaa hallita palloa Suomen puolustuspäässä ja syöttösuuntia ei osattu katkoa. Näin Ruotsi meni ansaitusti 4-1 johtoon.

SUOMI TEKI KAIKKI TEMPUT MITÄ TEHTÄVISSÄ OLI

Suomi teki kaikki mahdolliset temput, jotta peli saatiin takaisin haltuun. Kuumille pelaajille annettiin enemmän peliaikaa ja ketjuja haettiin aktiivisesti, taktiikkaa korjattiin mutamaan kertaan ja aikalisä hyödynnettiin. Muutosten seurauksena SB-Pron kaksosista ”Ellu” nähtiin pakkina ja sentterinä, sekä ”Kallu” oikeassa ja vasemmassa laidassa. Lopulta hyvän pallollisen haastamisen seurauksena ruotsalaiset joutuivat jäähyille ja suomen ylivoimapeli toi meidät otteluun mukaan!

Suomi oli lopulta todella kova, voitettuaan varsinaisen peliajan viimeiset 30 min maalein 1-4! Rankkarikisassa Ruotsalaisten Emilie Wibronin, Amanda Johansson Delgadon taidonnäytteet olivat kovia suorituksia ja heidän ansiostaan Ruotsi voitti tälläkin kertaa.

Kuva IFF: Elina Kujala Kujala Suomi #18, Ellu pelasi MM-kisojen aikana uuden ennätyksen pelattujen maaottelujen määrässä ja saalisti tehot 6+5.  

TILTU SILTANEN JA MY KIPPILÄ VALITTIIN MM-ALL STARS KENTÄLLISEEN

All Stars hyökkääjät: Paulina Hudakova (Slovakia), Emilie Wibron (Ruotsi) ja Corin Rytteman (Sveitsi)

Puolustajat: Moa Tschop (Ruotsi) ja My Kippilä

Maalivahti: Tiltu Siltanen

Kuva IFF: Tiltu Siltanen, Suomi #35, Walpuri kuvassa toinen oikealta.

TILTU ON PARAS!

Tiltu Siltasen useat huikeat reaktiotorjunnat lähitorjuntatilanteissa, varmoilta vaikuttaneissa maalipaikoissa, antoivat Suomelle mahdollisuuden pelata finaalin voitosta. Walpuri valittiin marraskuussa Göteborgissa EFT turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja nyt MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Enää ei ole varmasti kenellekään epäselvää kuka on paras!

KIITOS YLELLE SUORISTA LÄHETYKSISTÄ JA HYVÄSTÄ TOTEUTUKSESTA. MM-KISOJEN FINAALI TAVOITTI 859 000 SUOMALAISTA!

YLE TV 2 välitti kaikki Suomen ottelut suorina kotisohvalle. Otteluiden yhteydessä nähtiin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus maajoukkueen kuulumisista. Ottelut selostettiin Jonna Karosen ja Matti Härkösen asiantuntevalla otteella. Kiitos kaikkien Salibandyn ystävien puolesta!

TOIMITUKSEMME MIELESTÄ JOKAINEN SUOMALAINEN VOI OLLA YLPEÄ TÄSTÄ JOUKKUEESTA. VOIMME KAIKKI OLLA YLPEITÄ NIMENOMAAN SIITÄ, MITEN SUOMI TAISTELI YLIVOIMAISTA VASTUSTAJAA VASTAAN JA NOUSI VAIKEASTA TAPPIOASEMASTA TAISTELEMAAN VOITOSTA. TÄMÄ KAIKKI KUVASTAA SUOMALAISTA SISUA PARHAIMMILLAAN!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa