UUTINEN | SB-PRO

06.12.2017

Otteluraportti SB-Pro – Koovee

6.12 Maanitun koulu, harjoitusottelu SB-Pro – Koovee

SB-Pro – Koovee 8-2 (4-0,1-0, 3-2)

Liiganaisten MM-kisatauon treenipelijakson neljäs ottelu pelattiin komeasti Itsenäisyyspäivänä Suomen juhliessa 100. vuottaan itsenäisenä. Kummaltakin joukkueelta puuttuivat tietysti MM-kisoissa pelaavat naiset ja kotijoukkueelta muutaman muun poissaolon vuoksi vastuuta sai tällä kertaa myös Naisten 2. joukkueesta Tiia Ijäs ja Sini Heikkinen, jotka suorituivatkin tehtävästään mallikkaasti.

Ottelun Pro-teemat olivat:

⇒ Pro ”2.kenttä” Itsenäisyyspäivän kunniaksi hurjassa vauhdissa!

⇒ Pron materiaalin laajuus kesti paremmin poissaolot!

⇒ Pro loi läpi ottelun runsaasti ykkössektorin maalintekopaikkoja!

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 0+1, Laura Hietamäki 1+2, Mirja Hietamäki 1+1,  Jenni Torkki 1+0, Jaana Lirkki 2+0, Emmi Lindh 0+1,Tiia Ijäs 0+1, Melina Rissanen 2+1, Emma Itänen 1+0

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Melina Rissanen SB-Pro ja Johanna Homi Koovee

Palkintoraadissa istuivat Risto Sotala SB-Pron C-tyttöjen valmentaja kaudelta 2016/2017 ja Ilkka Riiali

Kuva Päivi Kotajärvi: Kuvassa Pron parhaana palkittu Melina Rissanen toinen oikealta. Juulianna Sotala vasemmalla, kuvassa myös MM-kisoissa pelaavat Mira Wickman ja Elina Kujala

PRO JA JOUKKUEEN 2.KENTTÄ MURSKASI VIERASJOUKKUEEN ENSIMMÄISESSÄ ERÄSSÄ

Oliko ”pitkä” bussimatka hyydyttänyt Kooveen vai saiko Pro Itsenäisyyspäivästä lisää tehoja koneeseen, mutta ensimmäinen erä oli aivan pelin ensimmäisiä minuutteja lukuun ottamatta Pron näytöstä. Ira Moilanen Pron maalilla otti alkuun pari upeaa torjuntaa ja pohjusti näillä joukkueen karkumatkan, jonka järjesti Hanssonien kenttä, jossa keskellä Melina Rissanen pelasi vahvan ottelun. Neljä tehtyä maalia yhteen erään on aina vakuuttava suoritus ja lisääkin paikkoja maaleihin oli.

TOISESSA ERÄSSÄ KOOVEE PÄÄSI PAREMMIN VAUHTIIN MUKAAN, SILTI ERÄ OLI PRON HALLINTAA

Toisen erän ainoa maali syntyi Pron ylivoimalla, jossa paikkaa haettiin Jaana Lirkille ja lopulta se syntyi ja totutun tehokas laukaus löysi tiensä ohi hyvin pelanneen Kooveen maalivahdin (Koovee antoi kummallekin maalivahdille peliaikaa). Pelillisesti erän pallonhallinta tasoittui, mutta silti erä oli Pron hallintaa.

KOLMAS ERÄ MAALI-ILOITTELUA YLEISÖN ILOKSI

Ottelun kolmas erässä yleisö näki 5 maalia, joka tässä vaiheessa ottelua sopi hyvin yleisölle, ehkä valmentajille aiheutti osin harmaita hiuksia. Ensin Koovee kavensi kahdesti ja esti näin Iran nollapelin ja ottelun lopussa Pro jälleen tiivisti pelaamistaan ja maali myös 3.kentälle Jenni Torkin iskiessä syötönkatkon jälkeen, Jaana Lirkki toistamiseen Heidin hyvästä passista inhottavan korkuisella lyöntilaukauksella ja kuin kruunuksi vielä ottelun parhaana Prosta palkittu ”Melli” hyvän syöttöketjun päätteksi sai illan toisen osumansa. Kakkoskentällisestä pitää tietysti nostaa esiin mellin lisäksi jälleen valtavan työmäärän tehneet Mirja ja Laura Hietamäki, jotka olivat jatkuva uhka Kooveen maalilla ja tulostakin syntyi.

Kuva Esa Takalo. Kakkoskentällisen raatajat, vasemmalla Mirja Hietamäki ja oikealla Laura Hietamäki

Kommentteja pelistä:

Pro oli hyvä pallollisena, hyviä syöttöketjuja ja kolmannen erän alun oli ainoastaan ainoa vaikeampi hetki joukkueelle. Hienoja maaleja!”   – Pron C-tyttöjen SM-sarjajoukkueesta Annukka Lönnrot, Ida Lindh ja Ada Riiali

” Pelissä oli hyvä tempo ja Pro oli selvästi pallon kanssa vahvempi, Hanssonien kenttä oli todella vahva läpi ottelun ja Melliltä hyvä peli kentällisen keskellä, Pron materiaalin laajuus näkyi hyvin pelissä. Kokonaisuutena hyvä harjoituspeli ja palveli varmasti tarkoitustaan.”    – Pron viime kauden C-tyttöjen SM-sarjajoukkueen ja valmentaja Risto Sotala

Meiltä hyvä peli kaikilta kentällisiltä ja erityisen tyytyväinen olen siihen, kuinka onnistuttiin torjumaan Kooveen vaaralliset kaukolaukaukset pois. Oma hyökkäyspeli oli myös hyvää.”   – Matti Kaipio, SB-Pron Liiganaiset Päävalmentaja

Kuva SB-Pro. Ira Moilanen pelasi vahvan pelin ja sai maalivahtien valmennukselta Aake Kettusen kommentein maininnan hyvä+ peli!

YKSI PRON VAHVUUKSISTA ON TÄLLÄ HETKELLÄ SE, ETTÄ JOUKKUEESTA NOUSEE AINA UUSIA RATKAISIJOITA POISSAOLIJOIDEN TILALLE

Vaikka kummallakin joukkueella oli merkittäviä poissaoloja, niin ainakin tämän ottelun perusteella Pro kesti poissaolot selvästi paremmin. Toimituksen silmin Pron koko kentällisen puolustus oli ainakin luokkaa vastustajan vastaavaa edellä ja Pron hyökkäyksissä rakennettiin selvästi enemmän tilanteita niille kuuluisille ”parhaille paikoille”. SB-Pro on tällä hetkellä nälkäinen joukkue, jossa jokainen joutuu taistelemaan pelipaikastaan jokaisessa ottelussa ja se näkyy myös katsomoon saakka kovana työmoraalina.

SEURAAVAKSI PELATAANKIN JÄLLEEN SM-LIIGAA 13.12 SIPOOSSA ÅIF:N VIERAANA JA  SEURAAVAN KOTIPELIN  PELIPAIKKANA ON ELENIA AREENA HÄMEENLINNASSA, JONNE JOUDUTAAN VIEDÄÄN TÄLLÄ KERTAA PRON KOTIOTTELU. VASTASSA O2- JYVÄSKYLÄ 16.12. TOIMITUS TOIVOTTAA VIELÄ KAIKILLE HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ .

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa