UUTINEN | SB-PRO

02.12.2017

C-tyttöjen SM-sarjaraportti Askola 2.12

SB-Pro C-tytöt jatkoivat SM-sarjassa Askolassa 4 pisteen arvoisesti

Päivän Pro-teemat

⇒ C-tytöt hakivat kahta kauden ehjintä peliä ja niitä myös saatiin!

⇒ Maria Viitala jatkaa vakuuttavia suorituksiaan C-tyttöjen maalissa!

⇒ Pron vahvuus on tasainen joukkue!

Kuva SB-Pro. Pron maalilla Maria Viitala osoitti jälleen kerran vahvuutensa

SB-Pro avasi päivän vastassaan TPS

Sarjan avauskierroksella Pro kohtasi TPS:n ja otti tiukan 3-2 voiton, joten pienimpäänkään aliarviointiin ei tässäkään ottelussa ollut varaa. Kuten Jessica ja Minka haastattelussa kertoivat, nyt ei häslätä ja tämän myös joukkue toteutti. Pienen alkuhermoilun jälkeen ja myös parin hienon Marian torjunnan jälkeen alkoi Pro luoda maalintekotilanteita ykkösektorille. Ensimmäinen maali syntyi kuitenkin Henriikan kaukolaukauksesta hyvän maskin takaa ja vielä erän loppuun Minka viimeisteli taukotilanteeksi 2-0.

Toinen erä oli ehkä kauden paras erä SM-sarjassa ”Pro-lasein”

Toisessa erässä Pro onnistui kolmesti. Ensimmäinen maali syntyi hienon pallonhallinnan kautta, jossa seitsemän syötön ketjun jälkeen Riikka onnistui maalinteossa. 4-0 oli Idan käsialaa maalin edestä Miljan hienosta esityöstä ja erän lopussa Reetta vielä onnistui kertaalleen. Hyvä ja tasapainoinen erä joukkueelta!

Kolmannessa erässä taisi alkaa jo  keskittyminen päivän toiseen peliin

Kolmas erä ei noussut edellisten tasolle, mutta on annettava tässä tunnustus myös TPS:lle, joka taisteli loppuun saakka ja jo etukäteen mainostettu Emilia Kurppa rikkoikin Marian nollapelin. Loppunumerot 6-1 viimeisteli Minka vielä läpiajosta hallitusti.

Kuva SB-Pro. Kuvassa Reetta Suontausta ja Ada Riiali, ilmeisesti Adan vitsi on ollut hauska?

Toisessa pelissä vastassa jälleen kerran Steelers Hämeenlinnasta

Odotettavissa oli fyysinen ottelu sarjan fyysisintä joukkuetta vastaan, mutta maalinedustoilla voiton vei tällä kertaa kuitenkin SB-Pro, joka ilmeisesti halusi voittoa enemmän. Ensimmäisessä erässä Pro oli tehokas. Ensin Erika Mennan esityöstä metristä  ohjaus sisään, heti perään Jessica jälleen maalinedusruuhkasta ja sitten Idan hienosta esityöstä Jessica uudelleen. Steelers kavensi vielä erän lopulla tilanteeksi 1-3.

Kuva SB-Pro. Erika Hakuliselta jälleen vahva peli ja maalit vielä päälle, taustalla Henriikka Väistö

Toinen erä tasaista kamppailupelaamista

Annukka siirsi Pron jo 4-1 johtoon tarkalla laukauksella, jonka jälkeen Erika teki ottelun toisen maalinsa tahtomaalina lähes maalivahdin käsistä. 5-1 ei kuitenkaan katkaissut Steelersin selkärankaa ja joukkue nousi vielä peliin mukaan kahdella maalilla erän loppuun.

Kolmannessa erässä Pro turvasi kahden maalin johtoa tyylikkäästi

Kolmanteen erään Steelers ei saanut aikaiseksi kovin vaarallista takaa-ajoa ja Pro pelasi taktisesti kypsästi, joten Marialle tuli maalilla vain kolme torjuntaa. Erä 0-0 ja Prolle pisteet lukemin 5-3. Pro oli ottelussa ns. ”kuskin paikalla”, mutta aina kun peli tuntui ratkeavan osoitti Steelers henkisen vahvuutensa ja nousi uhkaamaan Pron voittoa.

Kuva SB-Pro. Lotta Purhonen Steelers ja Ada Riiali väänsivät päivän tiukimmat aloitukset läpi pelin, lopputuloksena näistä tasapeli hyvässä hengessä

SB-Pro on hyvin omassa tavoitteessaan 8 pelin jälkeen sarjassa

Onnistuneet sarjapelit varmistivat Pron olevan hyvin omassa tavoitteessaan tässä vaiheessa. Nyt myös oma peli oli selvästi ehjempää ja pelit kestivät hyvin hallinassa täydet 45 minuuttia. Maalivahtipeli on hyvällä tasolla kummallakin maalivahdilla ja Maria Viitala on noussut torjuntatilaston ykköseksi koko SM-sarjassa. Uudistetut pakkiparit toimivat hyvin ainakin tällä hetkellä, jossa erilaiset vahvuudet tukevat hyvin toisiaan. Kolme tasaista hyökkäysketjua varmistavat sen, että maalintekotilanteita syntyy riittävästi ykkösektorille. Nyt vain pitäisi saada se Arkadian halli valmiiksi, jotta olosuhteet harjoitteluun nousisivat paremmalle tasolle!

Päivän muissa peleissä ei suuria yllätyksiä

Päivän odotetuin peli oli PSS:n ja SBS Wirmon kohtaaminen, mikä olikin myös päivän vauhdikkain ottelu kahden erinomaisen joukkueen välillä. Wirmo oli valmistautunut otteluun hyvin tullen paikalle jo perjantaina ja joukkue olikin alkuun todella vahva ja otti kolmannen erän alussa jo 5-0 johdon. PSS osoitti taas oman vahvuutensa ja nousi lopulta 5-3 tilanteeseen uhkaamatta kuitenkaan kovin vakavasti enää Wirmon voittoa.

Kuva SB-Pro. Kuvassa Wirmon tytöt ovat jälleen tehneet yhden maalin

Päivän toisessa pelissä Wirmo maksoi ”kalavelat” Espoon suuntaan

Vauhtiin päässyt Wirmo otti myös selkeän voiton Espoolaisista ja  Northern Stars hävisi maalilla myös Steelersille, joten ei pisteitä tällä kertaa Espoon suuntaan. Tasainen peli kuitenkin Steelersin kanssa, joka olisi voinut päättyä miten tahansa. Classicille päivä oli onnistunut, ensin 2-0 tappioasemasta nousu tasapeliin OLS:n kanssa ja tämän jälkeen todella tärkeä 2-1 voitto TPS-pelistä. TPS jäi siis tänään nollille ja taistelee nyt lähinnä OLS:n ja O2:n kanssa sijoista 8-10. OLS jäi toisessa ottelussan EräViikinkien jyrän alle luvuin 8-1. Illan toisessa pelissään ErVi otti 5-1 voiton O2:n hienosti taistelleesta nuoresta ryhmästä, joka päivän päätteeksi joutui sisuuntuneen PSS:n ”mankeliin” odotetusti.

Päivä oli siis Wirmon, ErVin ja Pron päivä

Wirmo, ErVi ja Pro ottivat kukin kaksi voittoa päivän peleistä ja vankistivat myös asemiaan sarjataulukossa. Peli on kehittynyt kaikilla sarjan joukkueilla, kuten tietysti pitääkin ja otteluiden hyvä henki oli jälleen miellyttävää katsottavaa, sama hieno suhtautuminen oli myös katsomossa. PSS onnistui odotetusti kympin arvoisesti turnausjärjestelyissään ja tästä tunnustus Porvoon suuntaan (mokkapaloja olisi kaivattu hiukan enemmän, olivat kuulemma niin hyviä!). Yksittäisinä onnistujina nostetaan esiin vielä ErVin nuorisokentällinen ja ehkä päivän parhaana kenttäpelaajana erittäin vakuuttavasti pelannut Emilia Pietilä. Pron maalivahti Maria Viitala oli ainakin ”Pro-lasein” taas päivän paras maalivahti.

Kuva SB-Pro. Maria Viitala

SB-Pro haluaa kiittää jälleen kaikkia Askolassa mukana olleita, jotka omalta osaltanne järjestitte hienon tapahtuman Tyttösalibändyn merkeissä!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa