UUTINEN | SB-PRO

25.11.2017

Otteluraportti treenipeli PSS – SB-Pro

PSS – SB-Pro, 5-2 (1-1, 2–0, 2-1)

Naisten Liigassa on MM-kisatauko ja se tarkoittaa Liiganaisille treenipelien jakson alkamista. Ottelu pelattiin uusitussa ja juuri tällä viikolla valmistuneessa Aurora-Hallissa Porvoossa.

⇒ SB-Pro löysi maalipaikat, mutta viimeisteli kehnosti!  
⇒ Arla Salolle PSS:n maalilla hieno peli ja 27 torjuntaa!
⇒ Ratkaisiko Porvoon pallonhallinta ja huolellinen pelin avaaminen voiton?

SB-Pro Liiganaiset tehot: Terhi Talvitie 1+0, Marjut Kinnunen 1+0, Marianne Kinnunen 1+0, Emmi Lindh 0+1. Íra Moilanen SB-Pro 14 torjuntaa

Kuva Salibandyliiga: Terhi Talvitie SB-Pro #6

Molemmat joukkueet olivat hieman vajailla ryhmityksillä liikenteessä

Porvoon salibandyseura oli liikkeellä ilman maajoukkuepuolustaja Mia Karjalaista ja Pron kokoonpanosta puuttuivat tietysti myös maajoukkuepelaajat sekä muutama muu joukkueen vakiopelaaja. Tästä huolimatta nähtiin hyvätasoinen treeenipeli, molemmilta joukkueilta kurinalaista pelaamista ja kovaa kamppailua.

Pron pelasi poikkeuksellisesti kahdella pakkiparilla, Emmi Lindh-Emma Itänen ja Anu Raatevaara-Juulianna Sotala, sekä kahdella sentterillä Melina Rissanen ja Jaana Lirkki, heille kaikille kertyi tasaisesti noin 30min peliaikaa, sekä kolmella laituriparilla, Marianne Pohjonen-Marjut Kinnunen, Laura Hietamäki-Mirja Hietamäki ja Jenni Torkki-Terhi Talvitie.

PSS viimeisteli tehokkaasti paikoistaan

Ira Moilanen pelasi varmaa hyvää maalivahtipeliä, vaikka ajoittain oli varmasti vaikeuksia päästä sisälle peliin, sillä vaikka peli olisi pyörinyt Pron puolustusalueella, niin laukauksia tuli harvakseltaan. Porvoo viimeisteli maalit hyvistä paikoista ja viimeinen viidennen maalin tyhjään maaliin ajassa 59:43, eikä Ira näille maaleille voinut mitään.

Kuva Salibandyliiga: Marjut Kinnunen #11

Matti Kaipio olosuhteet huomioiden tyytyväinen illan antiin
”Meillä oli vahva alku peliin ja silloin olisi pitänyt hyödyntää omat paikat paremmin. Tänään ja aina Porvoota vastaan on tärkeää saada viedä ottelua johtoasemassa, mutta emme osanneet ja ottelusta tuli koko ajan haastavampi. Ottelun kuluessa PSS pääsi paremmin sisälle peliin ja he alkoivat hallita peliä hitailla varmoilla liikkeelle lähdöillä omista ylös.”

”Me emme onnistuneet täysin omassa karvauspelissämme, meidän olisi pitänyt pystyä rikkomaan enemmän heidän pelinrakentelua.”

”Peli oli hyvätasoinen ja vaativa. Me pelattiin normaalia pienemmällä rosterilla, mikä näkyi meidän tekemisessä, parhaamme tehtiin, taisteltiin hyvin ja saatiin aikaan aivan loistava treenipeli, mutta normaalia pienemmän rosterin takia, aivan parasta Prota ei nyt tällä kertaa nähty.”     -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Tapasimme myös ottelun tuomariparin Kirjonen ja Sirkka

Treenipelin tuomareiksi oli saatu MM-kisoihin matkaavat Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka, joilta kyselimme kuulumiset alkukaudesta tuomareiden silmin ja tietysti myös heidän tavoitteistaan kauden jatkuessa.

 ” Seuraava tavoite meillä on tuomita MM-kisojen finaalissa ja kaikki mitä tehdään nyt ennen kisoja tähtää tähän finaaliin ja kauden jatkuessa Superfinaalin pitää olla meidänkin tavoite”

Kaudessa ollut paljon hyvää, mutta täysin tyytyväinen ei tuomaripari ole omaan suoritukseensa

” Alkukausi on ollut vaihteleva meiltä, kausi läksi hyvin käyntiin Tsekin turnauksessa ja samoin Liigan alku oli hyvä. Kuitenkin on ollut myös pelejä, joissa emme ole aivan olleet sillä tasolla, kuin pystymme olemaan, vaikka eivät nekään pelit olleet huonoja. Aina halutaan pyrkiä siihen parhaimpaamme. Liigapelejä on kovin vähän  ja suurempi pelimäärä palvelisi ainakin tuomareita. Nyt olemme tuominneet 7-8 ottelua, onneksi sitten muissa sarjoissa lisää ja tietysti näitä hyviä treenipelejä myös. Tuomarit tarvitsevat myös runsaasti ja tasaisesti pelejä ollakseen parhaimmillaan. EFT-turnaus oli meille myös tärkeä, kolme kovaa peliä, joissa pääsi hyvin mukaan kansainväliseen pelitempoon”

”Vaikeimpia pelejä ainakin tänä vuonna ovat olleet arkipelit, jolloin keskittyminen ei edes voi olla niin hyvää, kuin vikkonloppupeleissä jo tiukan aikataulun vuoksi. Uudet sääntötulkinnat ovat mielestämme onnistuneita, tärkeää on, että tulkinnat ja toimintatavat olisivat samanlaiset niin Suomessa kuin muuallakin.”

Liigan taso on nousussa!

”Liigan taso on noussut viime vuodesta, vaikka edelleen on tasoeroja. Kehitystä tapahtuu sarjan häntäpäässä, niin ilmeisesti myös sarjan kärkijoukkueet menevät myös hyvää vauhtia eteenpäin, jolloin erot näyttävät vain säilyvän sarjan sisällä. Myös Pron pelitapa on muuttunut paljon viime vuodesta ja myös peli mennyt edelleen eteenpäin.”

Kuva SB-Pro, Tom Kirjonen vasemmalla ja Jyrki Sirkka oikealla

Kiitos Tomille ja Jyrkille ja SB-Pro toivottaa tuomariparille onnistunutta matkaa MM-kisoihin!

TREENIPELIEN KALENTERIIN MUUTOKSIA, MAANIITUN VALTAA KESKIVIIKKONA YLLÄTTÄEN PUKKIPARAATI JA TÄMÄ TARKOITTAA ÅIF PELIN SIIRTYMISTÄ  TORSTAILLE.

MA 27.11 KLO: 18.15 SB-PRO VS. AC HAKI (99) A-POJAT, MAANIITTU

TO 30.11 KLO:  18.15 SB-PRO VS. ÅIF, MAANIITTU (tässä ottelussa pelataan kokeillen kolme erillistä erää ja jokainen erä alkaa tilanteesta 0-0)

KE 6.12 KLO: 14:00 SB-PRO VS: KOOVEE, MAANIITTU TAI ARKADIA

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa