UUTINEN | SB-PRO

13.11.2017

C-tyttöjen SM-sarjakierros Mynämäellä

12.11. Mynämäki, HaNi-halli

Pro läksi hakemaan kauden parhaita pelejä, mutta kokonaiseen otteluun sitä ei vielä saatu tehdyksi, kuitenkin oikeita “elementtejä” alkaa rakennuksen ympäriltä jo löytyä.

⇒ Sairaslistan lyheneminen antaa mahdollisuuksia kokeilla eri peleissä eri koostumuksia!

⇒ Porvoota vastaan aktiivinen peli ottelun alussa rikkoi myös vastustajan pelin rakentamista!

⇒ Joukkue jatkaa oman tavoitteen mukaisessa pistevauhdissa!

Kuva SB-Pro, Etualalla Jessica Luomakoski, taustalla Elli Mäenpää

Isänpäivä käyntiin bussimatkalla ja “juhlalounaalla”, lukuisista vinkeistä huolimatta onnittelut jäivät vähiin, toki isät saivat asettua ruokajonon keulilla, kiitos siitä!

Runsaan lounaan jälkeen saavuimme Mynämäen hienolle HaNi-hallille hyvissä ajoin ja valmistautuminen päivän ensimmäiseen otteluun sujui hyvin. Joukkue läksi peliin täydellä kolmella kentällisellä ja otti myös pelin haltuunsa vakuuttavasti. Ensimmäinen erä Jyväskylän O2:sta vastaan oli selkeää pelin hallintaa, mutta ottelun tempo oli hyvin maltillinen, mikä ei ehkä ollut Pron tavoite pelin suhteen. Jessica Luomakoski, Minka Kosonen ja Erika Hakulinen vuorollaan onnistuivat maalinteossa ja tulos 3-0 kuvastaa vähintään ensimmäisen erän kulkua, pienellä huolellisuudella viimeistelyssä tilanne olisi voinut olla enemmänkin.

Toisen erän alkuun O2 sai pienen lahjan vielä nukuksissa olleelta Pro-ryhmältä, mutta tämän jälkeen erässä onnistuivat vielä Minka toistamiseen ja Menna Rissanen. Erän torjunnat Pro 0 ja O2 8 kuvaavat hyvin erän tapahtumia, mutta toisaalta Pron peli ei ollut enää ensimmäisen erän tasolla. Jotenkin pelistä näkyi, että nyt haetaan niitä pisteitä enemmän yksilöinä, kuin joukkueena, mikä ei palloilulajeissa ole se tuloksellisin tapa pelata.

Kolmas erä ei miellyttänyt valmentajien silmiä

Kolmas erä oli ehkä sitten kauden heikointa peliä Prolta yksinyrittämisen nostaessa edelleen päätään. Kaikki kunnia vastustajalle, joka käytti armottomasti paikkansa hyväkseen, Saimi Hyvärisen (O2) kaksi maalia oli hieno suoritus ja Jasmin Eerikäinen-Bulzan torjui O2:n maalilla luotettavasti koko pelin. Viimeinen erä Jyväskylän suuntaan 3-1, Ida Lindhin tehdessä erän Pro-maalin.

Pelistä jäi käteen ne kaksi pistettä tärkeimpänä, mutta peliesitys oli ajoittain huolimatonta ja yksityisyritteliäisyys korostui mitä pidemmälle peli eteni. O2 nostaa hiljalleen pelin tasoaan ja jo nyt joukkueesta löytyy hyviä ja vahvoja yksilöitä.

Tauon jälkeen peli tällä hetkellä sarjan ykköstä Porvoota vastaan

PSS on tällä hetkellä sarjan joukkueista se tasaisin, kaikkien kolmen kentällisen pystyessä pelaamaan hyvin sekä puolustus- että hyäkkäyssuuntaan. Joukkueen peli kestää myös “kasassa” läpi ottelun parhaiten ja tämän Pro koki myös omassa ottelussaan. Ensimmäinen erä Prolta erittäin hyvä ja aktiivinen tarkka pelaaminen aiheutti PSS:lle myös omat ongelmansa. Torjunnat Pro 6, PSS 4 kertovat tasaisesta pelistä, kummallakin omat maalipaikkansa ja 0-0 erän jälkeen oli hyvin oikeudenmukainen tulos.

Toisessa erässä Porvoo sai lahjan, joka olisi pitänyt antaa aamulla bussissa isille

Ottelun toinen erä jatkui ensimmäisen erän kaltaisena, Porvoon hienokseltaan hallitessa, mutta Prolla ei ollut varsinaista hätää. Kuitenkin Prolle sattui yksi virhe ja se maksoi maalin verran vaarattomassa tilanteessa. Erän viime hetkillä hyvin pelannut Neea Mustola kilautti vielä ylärimaan ja kaksi senttiä alemmaksi olisi jo riittänyt tasoittamaan pelin, mutta sunnuntaina ei pallo pomppinut Prolle.

Kuva SB-Pro, Neea Mustola sairaslomansa jälkeen pirteällä pelipäällä

Kolmas erä unohdetaan ja deletoidaan muistista

Kolmanteen erään lähdettiin hakemaan tasoitusta, mutta sitten se kuuluisa “rouva fortuna” iski jälleen, vaarattomassa tilanteessa puolustajan syöttö läksi rakettina korkealle ilmaan ja pomppi joko suoraan omaan maaliin tai sitten vastustaja onnistui koskettamaan vielä palloa, näitä maaleja tuskin kukaan jatkossa enää näkee, mutta nyt se tuli huonoon paikkaan. Tämän jälkeen oli Pron pakko avata peliä ja lopputulos oli kosmettiikkaa, taisi tällä kertaa se kuuluisa selkäranka myös hiukan murtua epäonnesta. Onnittelut PSS:lle, joka ehdottomasti ansaitsi voittonsa, toisaalta olisi Pron kannalta ollut mielenkiintoista nähdä, miten peli olisi edennyt ilman tuota pomppua. Urheilu on kuitenkin juuri tätä, toisen onni on toisen epäonni ja nämä pitää unohtaa, pitää myös osata ansaita se onni. Kuitenkin kaksi erää ehkä kauden parasta Pron peliä!

Kotijoukkue Wirmo vakuutti päivän peleissä

Muista otteluista on tietysti nostettava esiin Wirmo, joka murskasi vastustajansa luvuin 21-1! Joukkueen peli paranee koko ajan ja jokainen piste, minkä Wirmo menettää jatkossa sarjan aikana tulee olemaan vastustajalle suuren työn takana. ErVi otti myös kaksi hallittua voittoa ja erityisesti nousu Northern Starsia vastaan kahden maalin takaa oli merkki joukkueen vaarallisuudesta. NS ja Steelers ottivat pisteet Oululta, joka oli edellisiin sarjapeleihin nähden hiukan alavireinen ja tippui sarjassa nyt sijalle 9. TPS sai ensimmäiset sarjapisteensä tyylipuhtaalla 8-0 voitolla Jyväskylästä ja nyt näyttääkin, että OLS ja TPS tulevat taistelemaan siitä viimeisestä play off-paikasta.

 Hienosti järjestetty SM-turnaus jälleen kerran ja taistelu sarjapisteistä jatkuu joulukuun alussa Askolassa PSS:n kotiturnauksella. Pro harjoittelee viikolla Vantaan vieraana Energia Areenalla ja loppuviikolla kotiturnaus B:n kilpasarjassa.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA