UUTINEN | SB-PRO

08.11.2017

C-tytöt SM-sarjaennakko Mynämäki 12.11

C-tyttöjen SM-sarjakausi jatkuu Isänpäivän merkeissä sunnuntaina Mynämäellä. Pro lähtee peleihin sarjassa 4.sijalta tasapistein EräViikinkien kanssa.

⇒Pro lähtee peleihin tavoitteena parantaa omaa peliään!

⇒ Vastassa joukkueet sarjataulukon molemmista päistä!

⇒  Pehmeät kädet ovat päivän teema!

Kuva SB-Pro C-tytöt, Keravan keskiviikon vierailulta ja taustalta löytyy myös Sara Kettunen pitkästä aikaa!

SM-sarja on alkanut osin ennakkokaavailuiden mukaan, mutta myös yllätyksillä

SM-sarja on lähtenyt käyntiin muutamalla yllätyksellä, mikä on lisännyt sarjan mielenkiintoa. Suurin yllätys on ollut tietysti Wirmon kompurointi Espoossa, joka toisaalta osoitti sen, että parhaimpana päivänä kuka tahansa voi voittaa lähes minkä tahansa joukkueen sarjassa. Iittalan kierroksella Mynämäen ryhmä sai jo koneensa liikkeelle ja Pietilän sisarusten taito on sarjassa parasta luokkaa, mutta joukkue joutui tekemään kummassakin ottelussa täyden päivätyön.

PSS on ollut odotetun vahva ja onnistunut erinomaisesti avausotteluissaan, joukkueen vahvuus on hyvän valmennuksen lisäksi tasaisen taitava ryhmä. Northern Stars on ollut varmasti suurin positiivinen yllättäjä ja erinomaisen maalivahtipelin vauhdittamana joukkue taistelee jatkossakin sarjan kärkiviisikossa. EräViikingit on ehdottomasti vahva ryhmä, mutta ei vielä tällä hetkellä ainakaan sarjan suurin ennakkosuosikki, kauden aikana voimasuhteet voivat kuitenkin muuttua paljon joukkueiden kehittäessä omaa peliään. Pron pistemäärä on suunnitelmien mukainen, mutta pelintaso vaihtelee vielä aivan liikaa pelin sisälläkin ja kolmessa ottelussa joukkue on menettänyt selvän johtoaseman viimeisessä erässä. Toisaalta SB-Pro on kärsinyt myös paljon loukkaantumisista ja muista poissaoloista ja peli kehittyy vielä huomattavasti kauden aikana.

Steelers on myös aloittanut kauden ehkä hiukan alle ennakko-odotusten, mutta potentiaalia nousta kärkiviisikkoon löytyy varmasti. OLS ja TPS näyttäisivät tässä vaiheessa kautta muodostavan seuraavan ryhmän, mutta tasoerot kärkeen ovat niin pienet, että mikään yllätys ei ole näiden joukkueiden voitot sarjataulukossa ylempiä vastaan pelatessa. Classic ja O2-Jyväskylä ovat sarjan kaksi nuorinta joukkuetta, mutta ovat osoittaneet molemmat jo vaarallisuutensa. Kummallakin joukkueella valmennus on hyvää luokkaa ja pelaajat urheilullisia sekä hyvällä asenteella varustettuja. Kummatkin joukkueet kärkkyvät lähinnä sijoja 7-8 kaiken onnistuessa täydellisesti.

SB-Pron pelit alkoivat tällä viikolla jo keskiviikkona harjoituspelillä Keravalla

Pro viimeisteli viikonlopun peleihin keskiviikkona harjoituspelillä Keravalla, jossa valmennus  jatkoi jo B-tyttöjen peleissä alkaneita kokeiluja. Vaikka kevään ja syksyn aikana joukkue onkin pelannut jo runsaasti otteluita, niin tuskin kertaakaan olemme olleet mukana täydellä ryhmällä. Pelaajia on kokeiltu eri pelipaikoilla ja haettu joukkueelle näin toimivinta kokoonpanoa. Joukkueen sisällä onkin vahva usko siihen, että peli tulee kaiken aikaan kehittymään, mikä on tietysti tilanne kaikilla muillakin joukkueilla. Ja ne pehmeät kädet löytyivät kuitenkin, vaikka haastatteluryhmä sitä hiukan epäili, hattutemppu Minkalle Keravalla!

Isänpäivä aloitetaan bussimatkalla kohti Mynämäkeä jo aikaisin aamusta

Pron ensimmäinen vastustaja on joukkueelle vielä kovin tuntematon o2-Jyväskylästä. Nuoren 02-joukkueen ensimmäinen sarjakierros Espoossa taisi mennä vielä hiukan totutellen SM-sarjan pelitempoon ja tuloksena selkeät tappiot vahvoille joukkueille. Toisella sarjakierroksella Northern Stars oli vielä selvästi vahvempi, mutta peli Classicia vastaan oli jo tiukka, eikä tasoituskaan ollut kaukana viimeisen kahden minuutin aikana. Suurin virhe Prolla olisi lähteä tähän otteluun hakemaan helppoa voittoa, jota ei todellakaan ole luvassa. SB-Pron pitää olla ottelussa aktiivinen ja ottaa peli myös hallintaan pallollisena, samalla on muistettava, että paras lopputulos tulee joukkueen yhtenäisellä pelaamisella. Pallo ja pelaajat siis liikkeelle ja oman pään puolustaminen hoidettava tarkasti.

Toisena vastustajana paikallispelin henkeen PSS Porvoosta

Mikäli joku on vielä aamulla kuvitellut itsestään liikoja, niin toiseksi vastustajaksi asettuu PSS sarjan kärkijoukkueena, jolla peli on ollut parhaiten organisoitua ainakin vielä alkukaudesta. Tähän otteluun ei tarvitse joukkuetta ladata, vaan se lataus syntyy itsestään tuttuja tyttöjä vastaan pelatessa osin ”Suomi-Ruotsi” hengessä. Jokainen päättäköön itse kumpi on Suomi ja kumpi Ruotsi? Tässä ottelussa oman pään pelaamisen merkitys vain korostuu ja toisaalta hyökkäyspäässä on paikat hyödynnettävä huolellisesti. Odotettavissa on vauhdikas peli hyvässä hengessä ja näitä kohtaamisia on lisää tulossa vielä kauden aikana.

Päivän muut ottelut

Isänpäivän muissa otteluissa kotijoukkue Wirmo kohtaa innokkaan kotiyleisön edessä TPS:n ja Classicin ja vie näistä isien iloksi pisteet kotiinsa. Steelers saa vastaansa ensin OLS:n, mikä on yksi päivän mielenkiintoisimmista peleistä. Hämeenlinnan C-tytöt ovat avanneet sarjan hiukan alavireisesti ja OLS toisaalta parantaa peliään koko ajan, odotettavissa tiukka ottelu, joka saattaa ratketa maalivahtipeliin, kummalla lienee se parempi päivä sunnuntaina. Toisessa ottelussaan vastus ei helpotu, nyt ErVi tuoreemmin jaloin ja tässä ennustus kääntyy niukasti ”viikingittärien” eduksi, mutta Steelers ei varmasti ole samaa mieltä asiasta.

EräViikingit mittaavat vuorostaan Northern Starsin alkukauden tason, onko kyseessä ollut tähdenlento vai jatkuuko voittovire?

Northern Stars on aloittanut kauden hienosti ja on sarjassa toisena. EräViikingit onkin nyt erinomainen mittari ja ottelusta on luvassa yksi päivän tasaisemmista. Jo tätä ennen NS saa vastaansa OLS:n, joka on myös kovan paikan edessä, tuloksena voi olla pitkä kotimatka nolla sarjapistettä mukanaan päivän peleistä tai lyhyt kotimatka kahden voiton jälkeen. PSS pelaa ennen Pro-peliä Classicia vastaan ja tästä ei uskalla ennustaa muuta kuin voittoa Porvooseen, vuoden päästä Classic haastaa jo PSS:n vahvasti C-tyttöjen SM-sarjassa. Kierroksen alussa on vielä pisteissä nollilla TPS ja O2, mutta ei enää sunnuntain jälkeen, keskinäisen pelin jälkeen toisella on kaksi pistettä tai kummallakin yksi piste. Ennustetaan, että peli ratkeaa kolmannessa erässä ja kahden maalin voitto suuntaan tai toiseen syntyy tyhjään maaliin.

Kuva SB-Pro, Nuppu Tikkakoski ”nollapeli” Keravalla!

Hyvää C-tyttöjen SM-Salibandyä luvassa siis sunnuntaina Mynämäen upeassa HaNi-hallissa ja Pron tytöt tulevat tekemään parhaansa. Loistavaa viikonloppua kaikille joukkueille!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa