UUTINEN | SB-PRO

07.11.2017

Kujalat ja Siltanen valittu Suomen Naisten Maajoukkueeseen MM-Kisoihin Bratislavaan

MM-KISAT PELATAAN 1.-9.12.2017 SLOVAKIAN BRATISLAVASSA

SB-Pron Elina Kujala, Karoliina Kujala ja Tiltu Siltanen ovat valittu edustamaan Suomea MM-kisoihin. Tiltu on ensimmäistä kertaa mukana MM-kisajoukkueessa ja Kujalat ovat todellisia MM-kisa konkareita.

⇒ Tiltulla kultainen kokemus opiskelijoiden MM-kisoista 2016!

⇒ Siltanen valittiin Ruotsin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi!

⇒ Kujalat jo viidensiin MM-kisoihin!

 

Kuva Salibandyliiga: Tiltu ”Agrobaatti” Siltanen #35, torjuu jälleen Ruotsalaisten maalintekoyrityksen

Elina ja Karoliina Kujalalla on edessä jo viidennet MM-kisat. Elinalla on tilillään koko joukkueesta eniten maaotteluita, nyt pelattu jo 123 maaottelua ja Karoliinalla toiseksi eniten otteluita 113. Tiltu Siltaselle kisat ovat ensimmäiset Naisten MM-kisat, mutta 2016 Tiltu oli voittamassa Suomelle Opiskelijoiden MM-kultaa, joteni ihan keltanokka hänkään ei enää ole arvoturnauksissa.

Malmön EFT turnauksessa Tiltu nousi koko salibandymaailman tietoisuuteen pelaamalla ensiksi hyvän pelin Tsekkiä vastaan ja ottelussa Ruotsin kanssa hän herätti taisteluun koko Suomen joukkueen huikeilla akrobaattisilla torjuntaesityksillä. Siltanen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, sekä koko turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Kuva ylhäältä alaspäin: Karoliina ”Kallu” Kujala ja Elina ”Ellu” Kujala.

”Ellu” Kujalalla on maajoukkueessa luvassa hyvin haastava rooli, tarkoittaa sitä, että hän on allround pelaaja, jonka tiedetään selviävän kovalla tasolla kaikissa rooleissa. Häntä saatetaan käyttää puolustajana, laiturina tai sentterinä. Ellulla on kokemusta kaikista rooleista ja tätä kokemusta tulee myös maajoukkue käyttämään hyväkseen Bratislavassa.

”Kallun” rooli maajoukkueessa on hyökkäyksen laidalla, joko vasemmalla tai oikealla. Maajoukkueeseen on tarjolla suhteessa enemmän oikeita laitahyökkääjiä ja näin ollen Kallun rooli on todennäköisemmin vasemmalla laidalla, koska hänellä on kokemusta molemmista paikoista.

Molemmille Kujaloille on varmasti luvassa myös minuutteja erikoistilanteissa. Kotimaan Liigassa Elina ja Karoliina ovat osoittaneet olevansa tehokkaita ylivoimalla ja heitä voidaan luonnehtia myös alivoiman spesialisteiksi.

21-26.11 MM-viimeistelyleiri Dubaissa

Suomi viimeistelee kuntoaan Dubain lämmössä. Suomen Miesten maajoukkue on onnistunut hyvin aurinkoleireillään ennen MM-kisoja ja varmasti heidän kokemusten innoittamana myös Naiset menevät tällä kertaa lämpöleirille keskittymään ja rentoutumaan. Lämpöleiristä tekee erikoisen se, ettei sillä perinteisesti harjoitella lajia lainkaan.

SUOMI SIIS VALMISTAUTUU KISOIHIN MAAILMAMMESTAREIDEN OPEILLA!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa