UUTINEN | SB-PRO

02.11.2017

Perjantaina Malmön EFT:ssä Suomella Tsekki päivä

Klo: 10:30 Suomi U19 – Tsekki U19

Klo: 13:15 Suomi -Tsekki

Kellonajat Ruotsin aikaa, Suomen aika tuntia myöhemmin.

Malmön EFT turnaus alkaa perjantaina Tsekki-päivällä. Tsekissä on salibandyn lisenssipelaajia noin 40 000, joista naisia on noin 2200 ja tyttö-junioreita Tsekissä on upea määrä noin 4900. Vastaavat lukemat Suomessa 4500 naispelaajaa ja tytöissä lisenssipelaajia on 5400.

Naisissa Ratajova vs. SB-Proot, ovatko ”kämppiksetkin” vastakkain?
Tekevätkö SB-Prot maaleja, tulessa ovat Kujalat, Ratajova ja Torkki?
U19 Tsekkiä vastaan selvänä ennakkosuosikkina?


Naisissa ovat pienet tasoerot, voittoon vaaditaan hyvä peli?

Kuva Esa Takalo: SB-Pron Denisa ”Doli” Ratajova #24

MAALIVAHTIEN TILANNE PUHUTUTTAA – SB-PROT VASTAKKAIN

Naisten ja U19 Tyttöjen maajoukkueet ovat siis viikonloppuna Malmössä Ruotsissa pelaamassa EuroFloorball Touria (EFT).

Naisten maajoukkueen maalivahtitilanne puhuttaa tällä hetkellä eniten salibandyn piireissä. Jo selkeänä ykköstorjujana pidetty Laura Loisa on pudotettu tässä kohtaa pois joukkueesta ja mukaan on otettu Noora Vuorela TPS ja Tiltu Siltanen SB-Pro.

Tilastot osoittavat, että Suomi luottaa nyt uusiin ja samalla melko kokemattomiin maalivahteihin. Noora on U19 Tyttöjen Maailmanmestari vuodelta 2012 ja aikuisten maaottelukokemusta on yhden ottelun verran.

Tiltulla on kokemusta kymmenen maaottelun verran, joista noin puolet on pelattuja otteluita ja puolet kakkosveskarin roolissa.

Siltanen on pelannut kisavuoden 2017 aikana kolme maaottelua. Yhden kevään EFT:ssä ja kaksi helmikuun MM-karsinnoissa Italiassa. Tiltun iso positiivinen kansainvälinen näyttö on kesän 2016 Opiskelijoiden MM-kisoista, jolloin Suomi voitti kultaa Tiltun johdolla.

”Hyvillä mielin ja innolla odotan, kun pääsee pelaamaan pitkästä aikaa maaotteluita. Vielä ei ole meille kerrottu, miten maalivahdit peluutetaan EFT:ssä, joten en osaa sanoa pääsenkö pelaamaan Dolia vastaan.”

”Dolilta kyllä vaadittiin huomattavaa siviilirohkeutta, kun hän syksyllä taas muutti Suomeen ja päätti tulla maalivahdin kämppikseksi. Tsekkiläinen hiukan ”rembrantti” luonne on varmasti auttanut sopeutumisessa. ”     -Tiltu Siltanen, SB-Pro Liiganaiset ja Suomen maajoukkue

Kuva Esa Takalo: SB-Prot Elina ”Ellu” Kujala #18 ja Karoliina ”Kallu” Kujala #19

TSEKKI ON VARTEENOTETTAVA HAASTAJA NAISISSA – U19 TYTÖT VOITTAVAT TSEKIN AINA

U19 Tytöt eivät ole koskaan vielä hävinneet Tsekille varsinaisella peliajalla, voittoja on 23, kaksi kertaa on pelattu tasan. Edellinen kohtaaminen pelattiin vuosi sitten EFT:ssä, silloin Suomi oli parempi maalein 8-1.

Naisissa Tsekki on varteenotettava haastaja. Edellisissä Tampereen MM-Kisoissa Suomi joutui Tsekin kanssa välierissä tiukoille. Suomi voitti silloin ottelun maalein 4-3.

Marraskuussa vuosi sitten Tsekki voitti Suomen EFT:ssä maalein 4-3. Tuorein kohtaaminen on viime kevään EFT:stä, kun Suomi palautti järjestyksen ennalleen ja voitti vuorostaan Tsekin maalein 6-2.

TOIMITUKSEMME OMA ARVIO TÄSTÄ TURNAUSPÄIVÄSTÄ ON, ETTÄ DOLI EI HYVÄSTÄ YRITYKSESTÄ HUOLIMATTA PYSTY YKSIN PITÄMÄÄN PYSTYSSÄ KOKO TSEKKIÄ JA SUOMELLA TULEE OLEMAAN NELJÄN PISTEEN PÄIVÄ!

TÄÄLTÄ NÄKEE VIIKONLOPUN MAAOTTELUT

https://svenskinnebandy.play.livearena.com/

Huom! Kuukauden katseluoikeus maksaa 79 kruunua.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa