UUTINEN | SB-PRO

02.11.2017

Otteluraportti SB-Pro Liiganaiset – SB-Pro B pojat

SB-Pro Liiga – SB-Pro B-Pojat 8-7 (1-4, 5-2, 2-1)

NAISET JÄLLEEN VOITOKKAINA– KENTÄLLÄ TIUKKA JA VAUHDIKAS PELI

Kauden neljäs peli poikia vastaan toi neljännen voiton Liiganaisille. Tällä kertaa voittoon vaadittiin hurja määrä töitä. Pojat eivät antaneet mitään ilmaiseksi, vaan osoittivat heti ottelun alussa olevansa tosissaan taistelemassa voitosta.

⇒ Oliko 3x20min ja Liiganaisten tempo liikaa pojille?
⇒ Lirkkien ketjun viisi maalia!
⇒ Parhaina pelaajina palkittiin Markus Patrikainen ja Jaana Lirkki!

Kuva Salibandyliiga: SB-Prot Heidi Lirkki #12 ja Jaana Lirkki #8

SB-Pro Liiganaiset tehot: Jaana Lirkki 1+4, Heidi Lirkki 2+1, Marjut Kinnunen 2+0, Marianne Pohjonen 1+1, Ina Leminen 1+0, Melina Rissanen 1+0, Emmi Lindh 0+1, Laura Hietamäki 0+1

SB-Pro B-Pojat tehot: Ville Mäntysalo 2+1, Toni Lappalainen 2+0, Valtteri Räsänen 2+0, Tomi Vilpponen 1+0, Alex Panigrahi 0+2, Lauri Tikka 0+1, Joona Korhonen 0+1, Markus Patrikainen 0+1.

PELIAIKA JA PERUSKUNTO RATKAISI VOITON NAISILLE

Poikien sarjassa vaatimustaso yksittäisen turnausottelun peliajan suhteen on 3x15min juoksevalla peliajalla.  Se on huomattavasti kevyempi, kun Naisten Liigassa. Kaksi turnauspeliä samana päivänä vastaavat rasitukseltaan yhtä 3×20 minuuttista peliä tehokkaalla peliajalla, joka on Liigajoukkueelle normaali peliaika.

Tämä näytti tuottavan pojille ongelmia jaksamisessa. Tarkemmin kuvattuna varmastikaan 3x20min normaalia pelaamista mukavuusalueella ei olisi aiheuttanut ongelmia pojille, vaan Liigajoukkueen luoma tempo ja pelinopeuden vaatimustaso yhdessä peliajan kanssa ja tämä ratkaisi ottelun voiton lopulta Liiganaisille.

Kuva Salibandyliiga: Marjut Kinnunen SB-Pro #11

JOUKKUEEN PELINOPEUDESSA JA PELIKURISSA POJILLA ON VIELÄ PARANNETTAVAA

Pojat 16-18v pystyvät nopeisiin suunnanmuutoksiin ja ovat pallon kanssa vikkeliä, sekä kovia, mutta joukkueena pelaamisessa pojat sai selvästi oppitunnin Naisilta. Henkilökohtainen ja joukkuetaktinen osaaminen on Liigaryhmällä parempaa, joka taas johtuu siitä, että Naisilla on pelivuosia kovalla tasolla takana huomattavasti enemmän.

”Naisten joukkueena pelaamisen taso on nyt korkealla, ihan kun he olisivat olleet jo kymmenen vuotta yhdessä. Joukkue uskoo koko ajan omaan tekemiseen ja ajatus peliin tulee jostain selkäytimen tasolta. Jotenkin oli koko ajan selvää, että Naiset tulevat ottelun voittamaan, vaikka poikien johtoasema alussa näyttikin selvältä.”   -Pasi Karvinen, SB-Pro Liiganaisten Johtoryhmän puheenjohtaja-

SB-PRO LIIGANAISILLA MENEILLÄ VIIKON MITTAINEN MAAJOUKKUETAUKO

Taukoa hyödynnetään tehokkaasti harjoittelemalla. Maanantaina ohjelmassa olivat fysiikkatestit, tiistaina voimaharjoituksen vuoro, keskiviikkona peli poikia vastaan, torstaina kovavauhtinen laji/ fysiikkaharjoitus ja vielä loppuviikosta yksi voimaharjoitus löytyy ohjelmasta.

”Testitulokset ovat edelleen kehittyneet oikeaan suuntaan. Pomppuun, 20m juoksuun ja viivajuoksuun on tullut koko ajan odotettua kehitystä. Pompputulosten paraneminen on ehkä se isoin asia, mikä näkyy eniten myös kentällä, reagointi- ja lähtö nopeutena. Useissa testeissä tehtiin myös joukkueen sisäiset uudet ennätykset.”   -Juho Porola, SB-Pro Liiga naisten Fysiikka valmentaja-

SB-PRO LIIGANAISTEN UUDET ENNÄTYSTULOKSET MAANANTAIN FYSIIKKATESTEISSÄ

20m: Terhi Talvitie 3,06 sekuntia

Staattinen hyppy: Marjut Kinnunen 41,4 cm

Kevennys hyppy: Marjut Kinnunen 43,6 cm

Viivajuoksu, käsikosketus viivalla, 10m matka, aikaa 45 sekuntia: Melina Rissanen 178m

Kuva Salibandyliiga: Testeissä SB-Pron nopein kahdellakymmenellä metrillä on Terhi Talvitie #6

SEURAAVAKSI SEURAAMME PRON PELAAJIEN MENOA MALMÖN EFT-TURNAUKSESSA. HETI MAAJOUKKUEN TAUON JÄLKEEN PRON PELIT JATKUVAT PARILLA HAASTAVALLA JA MIELENKIINTOISELLA VIERASPELILLÄ.

9.11 TORSTAINA LIIGAPELI TURUSSA JA 12.11 SUOMEN CUPIN PUOLIVÄLIERÄ OTTELU OULUSSA.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa