UUTINEN | SB-PRO

31.10.2017

SB-Pro B/C-tytöt alkulohkonsa 2. joukkueena Kilpasarjaan

Aluesarjan alkulohkot ovat nyt ohitse ja joukkueet jakautuvat kahteen sarjatasoon jatkossa

B-tyttöjen viimeiseen turnaukseen Pro läksi puhtaasti C-tytöillä ja tavoitteena varmistaa paikka lohkon 3. parhaan joukossa, joka taas varmistaisi paikan kilpasarjaan jatkovaiheessa. Sunnuntain vastustajiksi asettuivat Blackbirds ja EräViikingit Black. Iltapäivän ensimmäinen peli Keravalaista Blackbirdsin B-tyttöjä vastaan oli yksipuolinen Pron hyökätessä ajoittain hiukan ilman ajatustakin ja vastustajan keskittyessä puolustamiseen. Torjunnat ottelussa olivat Pro 3 ja Blackbirds 28, jonka maalivahti suoriutukin hienosti haastavasta tehtävästään. Ottelun päätyttyä taululla numerot 6-1 Prolle ja tätä kautta käytännössä tavoite jo toteutunut.

Toisessa ottelussa EräViikingit Black olisi voitolla noussut myös kilpasarjaan ns. parempana lohkokolmosena, mutta käytännössä peli ratkesi ensimmäisten minuuttien aikana, jotka Pro voitti 4-0, mikä jäi lukuisista tilanteista huolimatta myös lopputulokseksi. Torjunnat tässä ottelussa olivat Pro 9 ja Ervi 21. Voitoista huolimatta pro ei ehkä aivan parhaalle tasolleen sunnuntaina noussut, mutta silti kokonaisuutena tasaiset pelit ja kahdessa ottelussa vain yksi maali omiin on aina hyvä suoritus koko joukkueelta.

Sarja jatkuu 18.11 Maaniitun koululla, joukkueen omalla kotiturnauksella. Vastus kovenee jatkossa ja yhtään helppoa peliä ei ole enää tarjolla. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuvat Northern Stars ja EräViikingit Akatemia, jotka olivat oman lohkonsa 2. ja 3., häviten vain Lohjalle, joka lähtee sarjaan ehkä ennakkosuosikkina. Muut joukkueet ovat PSS Musta, jonka kanssa pelasimme tasan alkusarjassa ja Tiikerit Tikkurilasta. Toisesta lohkosta mukana on myös parempi lohko4. eli ÅIF Sipoosta. Sarja pelataan kaksinkertaisena eli 12 ottelua kaikille, jonka jälkeen lohkon parhaat jatkavat karsintoja SM-playoff vaiheeseen pääsystä.

Mielenkiintoa lisää se, että 16.12 jatkuu B-tyttöjen sarja Espoossa ja seuraavana päivänä joukkueella on tärkeät C-tyttöjen SM-sarjapelit Kempeleellä, onneksi joukkue varautui jo etukäteen ja matkaa lentäen Ouluun. Haastavampi tilanne on tammikuussa, jossa samalle päivälle on suunniteltu B-tyttöjen kierros sekä C-tyttöjen SM-sarjapeli Eerikkilässä. Tämä aiheuttaa myös muutamalle muulle joukkueelle lisää harmaita hiuksia, mutta suuremmilla seuroilla on tietysti myös suuremmat reservit olemassa. Ehkä sarjaohjelman suunnittelu ei ole tässä kohtaa aivan täysin onnistunut.

Kuvassa viikonlopun C-tyttöryhmä

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA