UUTINEN | SB-PRO

29.10.2017

Otteluraportti SB-Pro – PSS

28.10 SB-Pro – PSS 5-4 (3-1, 2-1, 0-2)

SARJAKAKKONEN PSS JOUTUI LÄHTEMÄÄN TYHJIN KÄSIN TAKAISIN PORVOOSEEN JA PRO NOUSI SARJATAULUKOSSA JO TOISEKSI

⇒ Ottelu oli Karoliina Kujalan juhlaottelu, kuinka ”Kallu” vastasi haasteeseen?

⇒ Prolta kaksi erää vahvaa peliä!

⇒ PSS osoitti kolmannessa erässä vaarallisuutensa!

Kuva SB-Pro. Karoliina Kujala sai eilen 200 Liigaottelua täyteen, Kiitos ”Kallu”!

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 0+1, Karoliina Kujala 2+0, Elina Kujala 0+1, Hanna-Mari Uimonen 0+1, Heidi Lirkki 1+0, Laura Hietamäki 0+1, Marianne Pohjonen 1+0, Marjut Kinnunen 1+0, Heini Haapalahti 0+1

Torjunnat SB-Pro Tiltu Siltanen 11, PSS Krista Nieminen 19

Peitot SB-Pro 15, PSS 13

Parhaina pelaajina palkittiin: Karoliina Kujala SB-Pro ja Julia Turunen PSS

Veikkauksen mitalit:
Kulta Julia Turunen PSS, Hopea Karoliina Kujala SB-Pro, Pronssi Mia Karjalainen PSS

Pro otti pelin vahvasti haltuun ensimmäisessä erässä
Ensimmäinen erä oli selvää Pron hallintaa PSS:n tyytyessä passiivisesti karvaamaan ja antaen näin pelin hallinnan Prolle, jonka kotijoukkue myös ansaitusti käytti hyväkseen. Ottelun avausmaalin iski ex-PSS Marjut Kinnunen maalin edestä Heini Haapalahden syötöstä, jo tätä ennen oli Krista Nieminen ottanut useamman hienon torjunnan. Toinen maali saatiin Prolle nopeasti loistavan aktiivisen karvauksen ansiosta, PSS menetti pallon kulmataistelussa ja jatkotilanteesta Karoliina Kujala ei antanut armoa vierailijoille, vaan tarkasti laukoi lukemiksi 2-0. Pron kolmas maali oli illan hienoin, nopeat syötöt puhkoivat Porvoon puolustuksen koko kentällisen voimin ja lopuksi Elina Kujalan syötöstä Karoliina siirsi Pron jo kolmen maalin johtoon. Erän lopulla Elina Hautojärvi kavensi tarkalla kaukolaukauksella numeroiksi 3-1.

Peli tasoittui toisessa erässä, silti erä Prolle
Toinen erä tasoitti pelillisesti tilanteita, mutta erä oli silti Pron hallintaa ja palkintona toinen ex-PSS Marianne Pohjonen viimeisteli maalin edestä Laura Hietamäen syötöstä pron 4. maalin., 5-1 johtoon Pro siirtyi ylivoimalla loistavan syöttökombinaation jälkeen, Karoliina Kujala siirtää Denisa Ratajovalle, joka jatkaa nopeasti Heidi Lirkille, joka harvoin epäonnistuu näissä tilanteissa, eikä tehnyt sitä nytkään. PSS tekee erässä vielä kavennuksen Ella Kettusen ja Julia Turusen toimesta ohjurilla, joka ei jättänyt varman pelin pelaanneelle Tiltu Siltaselle mahdollisuuksia torjuntaan. Erän loppuun Prolle ehkä pieni taktinen virhe, jonka jälkitilanteesta PSS sai vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi kotijoukkueelle 5 minuutin rangaistus.

Rangaistukset käänsivät pelin kolmannessa erässä PSS:lle?

Pro pelasi käytännössä 8 minuuttia alivoimalla viimeisessä erässä ja vaikka av-peli toimi hyvin, niin katsomoon näytti, että pelirytmi katosi joukkueelta ja toisaalta PSS sai pelinhallinnan itselleen. Huomioitavaa on, että 5 minuutin ylivoiman aikana Tiltu Siltaselle ei tullut yhtään torjuntaa, Pro peitti muutaman laukauksen alivoiman aikana. Kuitenkin jäähyjen jälkeen Julia Turunen hienolla yksilösuorituksella kaventaa ensin  tekemällä Porvoon 3. maalin ja ylivoimalla ajassa 16.40 vielä sama pelaaja uudelleen ja luvuiksi 5-4 nyt jälleen Mia Karjalaisen syötöstä. Porvoo yrittää lopussa vielä ilman maalivaht vieläia, mutta todellisia huippupaikkoja ei enää syntynyt Pron maalille.

Kuva SB-Pro. Kuvassa Heidi ja Jaana Lirkki, voittomaali syntyi Heidin toimesta. Heidi kuvassa vasemmalla, ehkä oikealla kuitenkin tai sittenkin vasemmalla?

”Pro oli ottelun ensimmäisessä erässä selvästi parempi, toisessa erässä pääsimme jo mukaan peliin paremmin ja kolmas erä oli meidän erä, tänään se ei vain riittänyt pisteille. Onneksi saimme rakennettua tästä vielä pelin, vaikka ei se nyt niin paljoa lohduta, kun hävisimme”  – Jukka Kouvalainen, PSS Päävalmentaja

”Hyvätasoinen ottelu, jossa Pro oli selvästi parempi ottelun ensimmäisellä puoliskolla, kaikki Pron tekeminen oli parempaa, mutta etenkin kolmannessa erässä Pro kadotti oman pelinsä, oliko syynä sitten jäähyt?”  – Leif Masalin, ex- TPS valmentaja, Veikkauksen mitaliraati 

”Vahvaa Prota alkuun ja luvut kertoivat kaiken pelistä kahden erän jälkeen. Nostan esiin Hanna-Mari Uimosen, todella vahvaa peliä ensimmäiset kaksi erää, uskomattoman nopeasti omaksunut puolustajan roolin”   -Pasi Karvinen, SB-Pro Liiganaisten Johtoryhmän pj

” Hienoa, että saatiin jännittävä peli, mutta kyllä Pro ansaitsi voiton. Kotijoukkueelta todella vahvaa alivoimapelaamista ja hienoja maaleja. Odotimme kyllä Lemiseltä muutamaa maalia!!”  – SB-Pron C-tyttöjen valmennuksesta Martta Halsas ja Nina Wickman (hymyssä suin!)

Laukaisukartta kertoo Pron olleen vahvempi maalin edessä

Toimitus arvioi Pron myös ansainneen ottelun voiton, kaikki tilastot myös puoltavat tätä. Laukaisukartta kertoo myös sen, että Pro pääsi paremmille sektoreille useammin ja olisi voinut ratkoa pelin jo kahden erän aikana. PSS nousi paremmin peliin mukaan Mia Karjalaisen tullessa kentälle ja tuoden omalla tekemisellään varmuutta Porvoon puolustukseen. Porvoo tulee varmasti pelaamaan kauden sarjan kärjen tuntumassa ja joukkue on vaarallinen myös kevään pudotuspeleissä näillä esityksillä.

Seuraava kotipeli mahdollisesti Arkadiassa?

Vaikka Camposta on tullut tuttu pelipaikka, niin puitteet ovat ankeat ja kotipelistä on vaikea puhua uskottavasti. Koko seuralle ja tietysti Liiganaisilla on suuri toive, että 18.11 pelattaisiin jo Arkadiassa. Tämä varmistunee tulevan viikon aikana. Arkadiassa siirrämme myös ottelutapahtumamme uudelle tasolle kaikilla tavoin.

ALKUVAIKEUKSIEN JÄLKEEN SB-PRO ON NOUSSUT SARJASSA TOISEKSI JA VOITTOPUTKI ON KASVANUT SARJASSA JO NELJÄN VOITON MITTAISEKSI. SILTI VIELÄKIN PAREMPAA PROTA ON TULOSSA!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa