UUTINEN | SB-PRO

22.10.2017

Otteluraportti Koovee – SB-Pro

21.10 Koovee- SB-Pro 4-8(1-2, 0-2, 3-4)

KAHDEN SARJAN KÄRKIJOUKKUEEN VAUHDIKAS OTTELU KÄÄNTYI VIERASJOUKKUE SB-PRON SELVÄÄN VOITTOON

Pron ykkönen vastasi Kaupin kentällisen haasteeseen!

⇒ Pron koko joukkue pystyy ratkaisuihin, Kooveen tehot ykkösen varassa!

⇒ Maalivahtien taistossa Siltanen näytti ”kaapin paikan”!


Kuva SB-Pro. Peli aloitettiin juhlavasti Pron E-tyttöjen saattaessa Liiganaiset kentälle

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 1+0, Karoliina Kujala 1+1, Elina Kujala 2+0, Hanna-Mari Uimonen 0+2, Heidi Lirkki 1+0, Jaana Lirkki 0+1, Laura Hietamäki 0+1, Mirja Hietamäki 1+1, Marianne Pohjonen 1+1, Ina Leminen 1+0

Torjunnat SB-Pro Tiltu Siltanen 20, Koovee Sara Aaltonen 26

Parhaina pelaajina palkittiin: Mirja Hietamäki SB-Pro ja Elviira Tyrmi Koovee

Kuva SB-Pro, Tiltu Siltanen, Veikkauksen kultamitali lauantaina

Veikkauksen mitalit:
Kulta Tiltu Siltanen SB-Pro, Hopea Veera Kauppi Koovee, Pronssi Mirja Hietamäki SB-Pro

Pro otti ottelun hallintaan heti ensimmäisessä erässä
Veera Kauppi sai heti pelin alkuun jäähyn ja antoiko tämä Prolle sitten otteen, mutta ensimmäinen erä oli kokonaisuudessan vierasjoukkueena pelanneen puna-asuisen joukkueen hallintaa. Jäähyn aikana ei vielä maalia syntynyt ja muutamat helpot syöttövirheet armahtivat kotijoukkueen, mutta heti jäähyn päätyttyä syötöt löysivät jo paikkansa ja Karoliina Kujalan hyvästä ”passista” Denisa Ratajova isku vastustamattomasti Pron johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin ja jälleen ykköskenttä asialla, tällä kertaa hyvän pelin pelannut Hanna-Mari Uimonen vapautti Elina Kujalan maalintekoon. Erän kolmannen maalin järjestelivät aina vaaralliset Kaupin sisarukset, viimeistelijänä nyt Oona Kauppi. Päivän teema oli selvä, Koovee hallitsee enemmän palloa, mutta ei pääse parhaille maalintekopaikoille Pron puolustaessa joukkueena erinomaisesti ja vastaavasti Pron vastahyökkäykset luovat vaarallisia tilanteita kotijoukkueen kannalta katsoen liian usein.

Prolta vahva toinen erä tuloksellisesti ja Tiltu maalilla viimeisenä lukkona
Toisessa erässä myös Koovee pääsi paremmin huippupaikoille, mutta nyt Tiltu Siltanen Pron maalilla otti päällikön ottein johtajuuden, muutama ”gamesaver” varmisti sen, että joukkue sai pelata koko pelin johtoasemassa. Erän viidennellä minuutilla Heidi Lirkki viimeisteli tällä kertaa takanurkkaan upealla kaukolaukauksella Jaana Lirkin syötöstä. Erän loppuun Pro sai vielä yhden palkinnon kovasta työstään, Mirja Hietamäki syöttää maalin takaa Marianne Pohjoselle, jonka laukaus uppoaa maalivahdin kainalon alta sisään, tärkeä maali erän loppuun.

Koovee sai kirin aikaiseksi, mutta Pro katkaisi sen tylysti ja vei ansaitut pisteet

Katsomossa kaikki tiesivät, että kolmannessa erässä Koovee hakee kotikentällään vimmatusti tasoitusta ja Kaupin sisarusten peliaika kasvaa. Näin tapahtuikin ja KooVee piti erän ensimmäiset 10 minuuttia palloa entistä vahvemmin hallussaan. Veera Kauppi kaventaa ensin Oonan syötöstä hienolla maalilla ja erän puolessa välissä Veera syöttää Henriikka Keinäsen maalintekoon, lukemat jo 3-4.

Mutta nyt iskee maalin jälkeen nopeasti Pro Hietamäen sisarusten voimin, vasemmalta laidalta Laura voimalla sisään ja tietää Mirjan olevan keskellä vanhasta kokemuksesta, näin tapahtuikin ja Pro jälleen kahden maalin johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Pro rankaisee jälleen kerran ja illan ehkä komeimmalla osumalla. Juulianna Sotala hakee laadukkaan syötön omasta päästä hyvin tilaa hakeneelle Uimoselle, joka ottaa muutaman nopean askeleen ja kova poikittaissyöttö Karoliina Kujalalle, 3-6 ja oppikirjamaali pelin nopeasta kääntämisestä. Vielä heti tämän jälkeen Ina Leminen viimeistelee rannelaukauksella kaukaa Pohjosen syötöstä ja peli oli lopullisesti ohitse. Ottelun loppuhetkillä Elviira Tyrmi Oona Kaupin syötöstä laukoo loppuluvuiksi 4-8.

Kuva SB-Pro. Voittomaali syntyi Hietamäen sisarusten toimesta, keskellä vahvan pelin pelannut Karoliina Kujala (toimitus ei uskalla arvailla kumpi on Laura ja kumpi Mirja)

”Jälleen nähtiin hyvätasoinen ja vauhdikas peli. Oltiin ottelun alussa selvästi paremmin sisällä pelissä, ensimäisen erän ykkös- sektorin maalipaikat menivät meille 1-5 ja ansaitusti saatiin viedä peliä koko ajan johtoasemassa. Meillä on hyvä ottelurytmi päällä ja uskon sen vaikuttaneen positiivisesti otteluun lähtöön.” 

”Toisessa erässä Koovee tuli mukaan peliin ja 1.sektorin maalipaikat meni meille enää 5-6 ja kolmannessa erässä paikat Kooveelle 6-5. Koovee halitsi palloa läpi ottelun niukasti enemmän. Mutta pelinhallinta oli koko ajan meillä käsissä.”

”Ansaittiin voitto, koska olimme joukkueena vahvempia ja pelattiin fiksusti joukkueelle. Kaikki ketjut pystyivät jälleen maalintekoon ja kolmen ketjun voimin pidettiin yllä hyvää pelinopeutta.”      -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaisten päävalmentaja

Siltanen vai Aaltonen?

Onnittelut Tiltulle nimityksestä maajoukkueeseen ja Siltanen vastasi upeasti tähän haasteeseen ottamalla tärkeissä paikoissa tukun hienoja koppeja. Moittimatta yhtään Aaltosen peliä, niin silti ottelun ykkösmaalivahti on helppo nimetä, Tiltu Siltanen!

Toimitus ensimmäistä kertaa Auto Center Areenalla

Vaikka tällä uudella areenalla onkin muutama pilari, jotka estävät näkyvyyttä, niin niistä ei uskalla Pron puolesta valittaa. Upea halli salibandyn tarpeisiin ja erityismaininta pelin kuvaamiselle ja screenille, josta peli koko ajan näkyy, myös hidastukset maaleista ja vielä hyvällä kuvanlaadulla. Tästä 10 pistettä Kooveen suuntaan.

SB-Pro on löytänyt oikean otteen pelaamiseensa

SB-Pron vaikeahko alkukausi on kääntymässä koko ajan parempaan suuntaan ja toimituksen silmin eilinen peli Tampereella oli parasta Prota. Koko kentällisen aktiivinen puolustaminen, jossa tilaa jätettiin todella vähän etenkin maalinedustoille, nopeat suunnanmuutokset ja suoraviivaisesti hyökkäysten päättäminen kohti vastustajan maalia. Kaikki kolme kentällistä pystyvät puolustamaan ja kaikki pystyvät myös tekemään maaleja, tämä on suuri etu kauden aikana.

LOISTAVAA SALIBANDYVIIHDETTÄ TAMPEREELLA JA LIIGANAISTEN ”KOTIPELIT” JATKUVAT VIIKON PÄÄSTÄ PORVOOTA VASTAAN, VALITETTAVASTI VIELÄKIN JOSSAIN MUUALLA KUIN KLAUKKALASSA.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa