UUTINEN | SB-PRO

20.10.2017

Otteluraportti SB-Pro – EräViikingit

19.10 SB-Pro – ErVi 6-5 (1-1, 3-1, 2-3)

KUUMA PAIKALLISOTTELU KÄÄNTYI JÄNNITTÄVIEN LOPPUMINUUTTIEN JÄLKEEN PRON VOITOKSI

Pron ykköskenttä oli tälläkin kertaa ratkaisuroolissa?

⇒ Kuinka päättyi kahden huippumaalivahdin taisto?

⇒ Uusi vierashalli ja tunnelmat hallilla ja hallista!

Kuva SB-Pro. Uuden Kurkelan hallin upea tulostaulu kertoo Pron voittaneen ottelun

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 1+1, Karoliina Kujala 1+1, Elina Kujala 2+1, Heidi Lirkki 1+0, Juulianna Sotala 0+1,  Laura Hietamäki 1+0, Heini Haapalahti 0+1 ja Marianne Pohjonen 0+1

Torjunnat SB-Pro Tiltu Siltanen 10, EräViikingit Laura Loisa 24

Kuva SB-Pro: Elina Kujala, Veikkauksen kultainen pelaaja

Parhaina pelaajina palkittiin: Karoliina Kujala SB-Pro ja Anna Yli-Kojola ErVi

Veikkauksen mitalit:
Kulta Elina Kujala SB-Pro, Hopea Iina Latvala EräViikingit, Pronssi Heidi Lirkki SB-ProEnsimmäinen erä oli tunnustelevaa ja erän katkaisi ikävä loukkaantuminen
Ottelu alkoi lievällä vierasjoukkueen hallinnalla ja Pro jäi hiukan ”telineisiin”, tuli pieniä helppojakin virheitä, mutta erän edetessä peli tasoittui ja erän loppu olikin lievää Pron hallintaa. 1-0 johtomaali syntyi tutun kaksikon yhteistyön tuloksena, Denisa Ratajova syöttää ja Elina Kujala viimeistelee laatupaikalta. Erässä sattui valitettava loukkaantuminen, joka säikäytti varmasti kaikki hallissa olevat, EräViikinkien Elina Vanhasen kaaduttua kaksinkamppailutilanteessa selälleen, mutta onneksi Elina pystyi ottelun jatkuessa olemaan jo omin jaloin vaihtoaitiossa ja toivotaan tilanteestä hänen selviävän ikävästä tilanteesta mahdollisimman pienin vaurioin. Erän lopulla Ervi tasoitti pelin rangaistuslaukauksesta, josta ex-Pro Daniela Westerlund viimeisteli tyylikkästi  rystyltä.

Prolta vahva toinen erä ja myös pelin hallinta kotijoukkueelle
Toinen erä oli selvästi Pron erä, niin maalien, kuin myös torjuntojen ja maalintekopaikkojen valossa. 2-1 syntyi Karoliina ja Elina Kujalan yhteistyöstä, Elinan viimeiestellessä illan toisen osumansa. Pron kolmannessa maalissa nopea hyökkäys oikealta laidalta ja Heidi Lirkin raudanluja rannelaukaus ei jättänyt maajoukkuemaalivahdille mitään mahdollisuuksia torjuntaan. Pian tämän jälkeen jälleen Prolle niin tuttu pelaaja Milja Saarikoski kavensi pelin lukemiksi 3-2, mutta vielä ennen erän loppua koko illan vahvasti pelannut Laura Hietamäki ajoi oikealta laidalta sisään ja tarkka laukaus ohitti Laura Loisan.

Kolmas erä loi ottelusta todellisen jännitysnäytelmän
Kolmannen erän alkuun Pro siirtyi 5-2 johtoon ehkä illan hienoimmalla maalilla, nopea kääntö hyökkäykseen puolustuksesta, ”Doli” vasemmalta laidalta syöttö ”Ellulle” keskelle, joka älykkäästi jakoi pallon takaisin Denisa Ratojovalle, joka pääsi käytännössä viimeistelemään tyhjiin. Osa yleisöstä odotti pelin ratkeavan tähän, mutta jälleen Pron maalin jälkeen EräViikingit kavensivat nopeasti, Iina Latvala ja Silja Stolpen maalien jälkeen johto olikin enää yksi maali. Kolme minuuttia ennen loppua Ervin pelatessa rohkeasti ilman maalivahtia Anna Yli-Kojola tasoitti hienolla rannelaukauksella hyvän maskin takaa. Kotijoukkue otti tämän jälkeen pelin ohjat itselleen ja loi pari todellista maalipaikkaa, jossa ei vielä onnistuttu, mutta viimeisellä minuutilla Juulianna Sotalan esityöstä Karoliina Kujala pääsi etenemään oikeaa laitaa kaksi vastaan yksi hyökkäykseen ja tällä kertaa laukoi itse tarkasti ohi Loisan voittonumeroiksi Prolle 6-5.

Kuva SB-Pro. Voittomaali syntyi pelin viimeisellä minuutilla Karoliina Kujalan mailasta

”Oli hyvin odotetunlainen peli, tarkkaa, ajoittain vauhdikasta pelaamista ja kumpikaan ei halunnut antanut mitään ilmaiseksi. ErVi teki ottelusta meille hyvin haastavan, pelaamalla joukkueena aktiivisesti koko kentällä, he olivat myös hyvin sisällä kamppailupelaamisessa ja hyvän viimeistelyprosentin ansiosta pysyivät voitto taistelussa mukana aivan loppuun asti. Ykkössektorin maalipaikat tänään meille 13-5 (4-1,3-2,6-2). Me olimme parempia tänään pallollisen pelin nopeudessa, jonka ansiosta päästiin hyville maalipaikoille selvästi useammin. Kallun tekemä voittomaali oli hyvä osoitus tästä pelinopeudesta.”  -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaisten päävalmentaja

Siltanen vai Loisa?

Pron toimituksen silmin maalivahtien taistelussa tasapeli on ehkä lähimpänä lopputulosta. Loisalle enemmän torjuntoja ja Prolla enemmän maalipaikkoja, mutta vastaavasti Siltanen otti muutaman tärkeän torjunnan juuri oikeilla hetkillä. Maalit syntyivät erinomaisilla laukauksilla ja usein vielä suoraan syötöstä, jolloin tilanteet olivat maalivahdeille vaikeita.

Kurkelan halli antaa hienot puitteet Keravan salibandylle

Unohdetaan Prolle uuden pelipaikan ja hallin johdosta syntyneet pienet alkuvaikeudet, niin tämän jälkeen on helppoa todeta, että Keravalla on tässä varsin oivallinen peliareena. Ei ehkä liigatasolle kaikilta osin paras mahdollinen, lähinnä sisäänkäyntien ja oheistilojen vuoksi, mutta esimerkiksi katsojille hyvinkin toimiva kokonaisuus. Tulostaulut olivat myös hyvin katsojille suunniteltu, äänentoisto ei ehkä ainakaan vielä ollut aivan sillä tasolla, mitä se voisi olla. Kokonaisuutena hyvä salibandylle sopiva halli ja antaa Keravalla aivan uudet puitteet lajin kehittämiseen. Yllättävänkin hyvin oli myös hallille löytänyt kummankin joukkueen kannustajia ja myös keravalaisia. Keskustelut katsojien kanssa olivat myönteisiä, kaikki pitivät vauhdikkaasta pelistä ja myös halli sai kiitosta.

KIITOS LIIGANAISILLE ILLAN TRILLERISTÄ, JOKA PÄÄTTYI HIENOSTI KOTIJOUKKUEEN VOITTOON JA LAUANTAINA JATKETAAN TAMPEREELLA KOOVEEN VIERAANA!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa