UUTINEN | SB-PRO

04.10.2017

Pelaajaesittelyssä Juulianna Sotala

Tänään tutustumme joukkueen nuorisokaartista Juulianna Sotalaan, joka sai kasteensa Liigassa viime kaudella ja varsinainen läpimurto liigajoukkueeseen on käynnistynyt tämän syksyn kuluessa. Juuliannan peliura on alkanut Pornaisista, jossa Light Iron on tehnyt pieneksi paikkakunnaksi varsin kunnioitettavaa juniorityötä, jonka tuloksista etenkin SB-Pro on saanut nauttia muita enemmän.

Kuva SB-Pro. Juulianna haastattelun lomassa ja tutusti hymy kasvoilla

Missä vaiheessa kiinnostuit salibandystä ja aloitit pelaamisen?

Olin varmaan noin 6-7 vuotias, epäilen sen alkaneen eskarissa jo, mutta viimeistään 1. luokalla koulussa ja innostuin lajista heti

Mitä kaikkea muuta siihen aikaan teit salibandyn ohella?

Yleisurheilin ja kai ne olivat niitä ”Hippo-kisoja”, missä leikkimielisesti kilpailimme, telinevoimistelin ja sitten pelasin myös jalkapalloa. Varmaan jotain muutakin, mutta nuo nyt tulevat heti mieleeni.

Onko sinulla jotain erityisiä muistoja junnuvuosista Light Ironissa, jossa pelasit kai 12-13 vuotiaaksi saakka?

En ole itsekään varma, milloin siirryin Nurmijärvelle, mielestäni pelasin yhden kauden Prossa C-tytöissä jo. Light Ironissa voitettiin tietysti turnauksia ja meillä oli tosi hyvä joukkue, mutta pelaajia oli niin vähän, että oli sitten pakko siirtyä muualle ja moni meistä tulikin sitten SB-Pron riveihin. SB-Prossa sitten saavutimme SM-hopeaa, joka on ainakin jäänyt mieleeni hyvin.

Viime vuonna pääsit ensimmäisen kerran kokeilemaan liigavauhtia ja nyt sitä on sitten luvassa enemmänkin?

Viime vuonna sain pientä tuntumaa liigapeleihin, mutta en varmaan ollut edes valmis vielä silloin. Tänä vuonna hyvän harjoituskauden jälkeen toivon saavani enemmän peliaikaa ja olen ihan tyytyväinen siihen miten siellä nyt on mennyt omalta osaltani. Olen pelannut tällä kaudella myös A-tyttöjen pelit ja sen lisäksi vielä Naisten 2. joukkueessa.

Kuinka on maajoukkueen kanssa, olet ainakin leireille päässyt jo?

Leirityksissä olen ollut ja tavoite on tietysti pelata tulevaisuudessa myös maaotteluja. Pitäisi saada nyt Prossa se vakiopaikka joukkueessa, onnistua siis peleissä hyvin ensin ja sitten sitä kautta edetä pidemmälle.

Mitkä ovat omasta mielestäsi vahvuudet pelissäsi ja mitkä ne eniten kehitettävät ominaisuudet?

Yritän pelata aina tilanteet loppuun saakka, laitan kaiken peliin ja kun pelaan pakkina, niin osaan ainakin kohtuullisen hyvin peittää laukauksia. Kehittää pitää kaikkea, mutta vaikka laukaukset ja syöttöjen laatu sitten.

Kuva SB-Pro. Juulianna Sotala ja jälleen hymy kasvoilla

Mikä peli sinulle on jäänyt parhaiten mieleen uraltasi?

Liigapeli ÅIF:n joukkuetta vastaan viime viikolla. Oli hieno pelata ja saada myös onnistumisia nimenomaan Liigassa.

Mitä muuta ehdit tehdä pelaamisen ohella, koulu, harrastukset jne.

Kirjoitan tulevana keväänä Järvenpään lukiosta ja tavoite sosiaali- ja liikuntapuolelle mennä opiskelemaan. Kavereiden kanssa pyrin viettämään aikaani, kun se on mahdollista. Musiikkia kuuntelen ihan laidasta laitaan ja suosikkiruoka voisi olla vaikka sushi.

Kerroit kirjoittavasi myös kielistä Ruotsin, onko sinulla jo suunnitelmia tulevaisuuteen, ehkä jopa pelata Ruotsissa joskus?

Ruotsi on todellakin ”vahvuuteni” ja olin viime kesänä myös tutustumassa salibandyyn siellä. Tykkäsin reissusta ja eihän sitä koskaan tiedä, jos siellä joskus pelaisi vielä, opettelisi sitä kieltä vielä paremmin.

Olet iloinen persoona ja hymyilet koko ajan, oletko se joukkueen hauskuuttaja?

Kyllä se on Tiltu ja on siellä muitakin, vaikka Heidi, joka on myös todella hauska.

Kai sinulta joku pahe kuitenkin löytyy?

Nyt tuli tosi vaikea kysymys, jos on pakko keksiä, niin taidan olla ylivilkas, onko se pahe?

Kuva SB-Pro, Juulianna Sotala

Toimitus kiittää aina iloiselle ilmeellä olevaa Juuliannaa haastattelusta ja toivottaa sinulle loistavaa kautta SB-Pron väreissä ja toisaalta taas onnistumisia yo-kirjoitusten kanssa. Tuota pahetta oli vaikea kaivaa ja nyt toimitus ei ainakaan heti pysty arvioimaan, onko se ”häslääminen” pahe vai ei, annetaan jonkun toisen arvioida se sitten myöhemmin kauden aikana. Täällä uskotaan vahvasti, että tästä on tulossa se läpimurtokausi Juuliannalle Liigajoukkueeseen.

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa