UUTINEN | SB-PRO

30.09.2017

C-tytöillä vahva SM-sarja-avaus

K3 Sport Arena Espoo 30.09

SB-Pron C-tytöt avasivat kauden kahdella niukalla voitolla Espoossa!

Kauden avaukseen lähdettiin kaksijakoisella tunnelmalla. Toisaalta alla hieno turnaus Hämeenlinnassa, toisaalta lukumäärältään pienehkö ryhmä kärsi jälleen runsaista poissaoloista, tiedossa siis runsaasti vastuuta kaikille mukana olleille. Vielä ennen päivän ensimmäistä peliä Minka Kososen nilkkavaiva ilmoitti olemassa olostaan ja myös huoltajien poissaollessa sai Naisten päävalmentaja Matti Kaipio kunnian sitoa nilkkaa pelikuntoon (kiitos avusta). Viime kaudella avasimme sarjan myös Steelersin vahvaa joukkuetta vastaan ja silloin tappiolla, joten nyt oli mielessä “kalavelkojen” maksu ja edelliset pelit viimeisten viikkojen aikana ovat menneet Pron eduksi (3 voittoa, 1 tasapeli ja 1 häviö).

Ensimmäinen erä oli lievää Steelersin hallintaa ja pari heikkoa porrastamista puolustuksessa antoi Hämeenlinnan ryhmälle myös muutaman maalipaikan. Maria Viitalan hyvän maalivahtipelin vauhdittamana näistä kuitenkin selvittiin ja sitten iski Nea Mustola uransa ensimmäisen SM-sarjamaalin tarkalla laukauksella hyvän haaston jälkeen. Erä Prolle 1-0 ja toiseen erään saapuikin todella vahva punainen joukkue, joka oli läpi erän hallitseva ja maalipaikat kirjattiinkin nyt selvästi Prolle. Erän torjunnat Steelers 8 ja Pro 3 kertovat erän kulusta. Nealla vahva läpiajo, Ada Riiali laukoi ylärimaan vapaalyönnistä ja tämän lisäksi monta maukasta tilannetta. Erän jäähy Steelersille, mutta ylivoimassa jäi tällä kertaa ajatus hiukan keskeneräiseksi. Huomioitavaa vielä erästä, että Pro joutui pelaamaan lähes koko erän 9 kenttäpelaajalle Minkan jouduttua hakemaan lisää teippiä nilkkansa tueksi tällä kertaa Naisten 2. joukkueen valmentajan Santtu Turusen avustuksella.

Kolmanteen erään 1-0 johtoasemasta ja heti erän alkuun hyvä tiputus Henriikka Väistölle, joka jo kertaalleen kadotti pallon, mutta haki sen uudelleen ja tarkka laukaus takanurkkaan maalivahdin ollessa täydellisessä maskissa, myös uran ensimmäinen SM-sarjamaali. Erän ehkä puhuttanein tilanne oli taklaus, jossa ei tavoiteltu palloa ja selkään ajo oli kohtuullisen vaarallinen, tuomarien päätös hiukan yllättäen pitkä puhuttelu ja vapaalyönti, ehkä pienen itsetutkiskelun paikka muuten hyvältä tuomaritoiminnalta. Vaaralliset selkäänajot pitää ottaa pois jo sääntöjenkin mukaan ja pelaajien turvallisuus on kaikista tärkein asia, tuomarit määrittelevät näin pelin luonteen vihellyksillään. Pron peli kesti erinomaisesti kasassa ja koko erässä Marialle vain kaksi torjuntaa, sitten aivan erän loppuun pieni vaihtovirhe ja sisäänlyönnistä pääsi Steelers kaventamaan kolme sekuntia ennen loppua, tällä kertaa se oli lähinnä kosmetiikkaa. Ansaittu voitto Prolle ja ensimmäiset sarjapisteet kuitattuna ja myös ne kalavelat.

Hyvä ja vahva peli koko joukkueelta, taisi vastustajalla olla pieni henkinen rasite Hämeenlinnan pelin tappio   – joukkueen rahastovastaavan Ari Jouppilan kommentit pelin jälkeen

Kuvassa vasemmalta Ada Riiali, Milja Ronkainen ja Erika Hakulinen Prosta

TPS ensimmäistä kertaa vastustajaksi

Ennen toista peliä on tässä hyvä nostaa esiin jo ennalta vahvaksi tiedetyn PSS:n hyvä peli Wirmoa vastaan, tuloksena 5-3 voitto. Pelinä todennäköisesti päivän vauhdikkain ja kovatasoisin. Toiseen peliin vastustajaksi asettui meille osin vieras ryhmä TPS Turusta, jossa tuttuja vastustajia lähinnä muutama pelaaja Loistosta. Mitään ei oteta pois turkulaisilta, mutta pelinä tämä oli Prolle ensimmäistä heikompi, tämä oli helppoa huomata jo ensimmäisessä erässä, jossa vauhti oli kokonaan pois ajoittain. Tilanne 0-0 ensimmäisen erän ja myös toisen erän jälkeen, hyvät maalipaikat Prolle, mutta TPS:lle oli myös omat paikkansa, jotka Maria varmasti hoiti jälleen kerran.

Kolmanteen erään tehtiin pieniä kokoonpanomuutoksia ja erän alku oli raju, 25 sekuntiin kolme maalia, joista ensimmäinen ajassa 31.35, Erika Hakulisen syötöstä Jessica Luomakoski (myös uran ensimmäinen SM-sarjamaali) laukoi tarkasti takanurkkaan, heti perään Minkan hieno laukaus etuylänurkkaan Mimosa Kaunon syötöstä ja lopuksi Menna Rissanen upean hyökkäyksen jälkeen suoraan syötöstä, jonka Erika jälleen antoi. Tuliko tästä sitten hyvä olo vai iskikö väsymys, mutta niin vain TPS tuli väkisin otteluun mukaan ja 3-2 maalis syntyi kolme minuuttia ennen pelin loppua siirretyn rangaistuksen aikana. Tasoitusyritykset eivät tuottaneet kuitenkaan tulosta ja lopputulos SB-Prolle luvuin 3-2. Hieno taistelu pienellä materiaalilla ja nostetaan tässä esille koko joukkueen uhrautuva työ joukkueen eteen. Reetta Suontausta puolustuksessa teki valtavan työmäärän, kun kaksi erää pelattiin kolmella puolustajalla. Milja Ronkainen puolusti tunnollisesti jouduttuaan todella suureen rooliin, Nuppu Tikkakoski meidän loistavista maalivahdeista huilasi tänään, mutta oli hienosti mukana kannustamassa joukkuetta ja ottaa torjuntavastuun ensi viikolla B:n kilpasarjassa.

Ei ehkä niin vahva peli, kuin ensimmäinen, mutta hyvin pienellä ryhmällä joukkue jaksoi taistella, vaikka väysymys ehkä hiukan lopussa iskikin   – Harri Hakulinen katsomosta

Toisen voitto-ottelun jälkeen pelipalaveri Jukka Erosen johdolla

Arkadian kotiturnaus vaihtui vieraspeleihin Hämeenlinnaan

Kotiturnauksemme jouduimme valitettavasti luovuttamaan Hämeenlinnaan ja siellä jatketaan siis kolmen viikon päästä ja toivottavasti tällä kertaa hiukan runsaslukuisamman ryhmän kanssa, toisaalta näytimme jälleen kerran, että joukkue ei ole yhden tai kahden pelaajan varassa, mikä on myös meidän vahvuus. Neljä pistettä ja jaettu 1.sija PSS:n ja EräViikinkien kanssa, tästä on viime vuotta helpompi lähteä jatkamaan kautta, mutta toisaalta on myös hyvä muistaa, jatkossakaan ei yhtään ilmaista pistettä ole jaossa, pienimpäänkään asenneongelmaan ei ole varaa.

Onnittelut myös Liiganaisille, jotka avasivat komeasti pistetilinsä murskavoitolla tänään ja huomenna aloittavat myös Naisten 2. ja 3., sekä A-tytöt. Tsemppiä kaikille joukkueille C-tyttöjen taholta, joista muutama taitaa olla huomenna mukana auttamassa Naisten 3. joukkuetta.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA