UUTINEN | SB-PRO

26.09.2017

C-tyttöjen SM-sarja käyntiin Espoossa lauantaina 30.9.

C-tyttöjen (2003-04 syntyneet) SM-sarja pyörähtää käyntiin lauantaina 30.9. uudistetulla K3 Sport Arenalla Espoossa.

Kaksinkertainen sarja – uusi mestari keväällä

Sarjassa pelataan yhdeksän sarjaturnausta, 10 ottelua kussakin turnauksessa ja keväällä kaksinkertaisen sarjan ja 90 ottelun jälkeen kuusi parasta joukkuetta selviää suoraan playoffeihin ja sijoille 7.-8. sijoittuvat karsivat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta aluesarjojen kahden kärkijoukkueen kanssa.

Ikäluokassa saadaan kauden päätteeksi joka tapauksessa uusi mestari, koska viime kauden voittaja Pirkkalan Pirkat ei ollut mukana edes karsinnoissa. Edellisen kauden 10 SM-sarjajoukkueesta kuusi selvisi sarjaan myös tänä vuonna, uusia joukkueita mukana siis on neljä.

Sarjan avauskierroksen otteluparit

Lauantain sarja-avauksessa kohtaavat Northern Stars (Espoo) ja Steelers (Hämeenlinna). Ennakkoon tasaväkisessä ottelussa vaaka ehkä hienoisesti hämeenlinnalaisten puolella, mutta espoolaisryhmä on syksyn aikana osoittanut varsin hyviä otteita sekin.

Toiseen otteluun asettuvat uusi SM-sarjajoukkue OLS (Oulu) ja viime kauden hopeajoukkue EräViikingit (Helsinki). OLS jatkaa oululaisten vahvaa panosta SM-sarjassa – viime kauden yksi ehdoton väriläiskä oli neljänneksi sijoittunut Rankat Ankat ja tällä kaudella myös OLS:n otteet ovat keväästä syksyn peleihin parantuneet merkittävästi. EräViikingit saa varmasti kunnon vastuksen – ennakkosuosikkina sitä ottelussa kuitenkin voitaneen pitää.

Päivän kolmas otatus onkin sitten SB-Pron SM-sarjakauden avausottelu – siinä sille vastaan tulee päivän toisen ottelunsa pelaava Steelers. Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet jo  viidesti ja tasaisia ovat väännöt olleet, niin varmasti nytkin.

Neljännessä ottelussa EräViikingit mittaa toisen sarjatulokkaan O2-Jyväskylän, joka selvitti tiensä SM-sarjaan jännittävien karsintavaiheiden jälkeen. Joukkueet kohtasivat myös karsinnoissa ja silloin kokeneempi helsinkiläisjoukkue oli vielä selkeästi parempi. Jyväskyläläisten  etuna on kuitenkin varmasti kyky pelata ainakin nämä avausottelunsa ilman paineita ja asennetta ei varmasti tule ryhmältä puuttumaan.

Viidentenä otteluna nähdään kolmannen uuden joukkueen Classicin (Tampere) ja OLS:n kohtaaminen. Viime vuoden sarjassa Tamperetta edusti KooVee, joka ei  tänä vuonna osallistunut karsintaan. Ottelusta voi ennakoida varsin tasaista – Classic pääsee siihen tuoreilla jaloilla, mutta toisaalta OLS on saanut karistettua karstat jo aiemmassa ErVi-pelissä.

Kuudennessa pelissä nähdään kaksi sarjan kärkikastiin ennakoitavaa ryhmää, kun SBS Wirmo (Mynämäki) ja PSS (Porvoo) kohtaavat toisensa. Wirmo puolustaa viime kauden pronssisijaa ja lähtee sarjaan varmasti mielessään kirkastaa mitalin väri tällä kaudella. Yksi kovimmista kantoina kaskessa on kuitenkin tasaisen vahva PSS ja on mielenkiintoista nähdä, miten tässä molempien joukkueiden sarja-avauksessa käy.

Seitsemäs ottelu tuo SB-Prolle vastaan sarjan neljännen uuden joukkueen viime kauteen verrattuna, kun turkulaisedustus vaihtui Loistosta TPS:aan. Keskinäisiä otteluita joukkueilla ei vielä ole, mutta molemmat karsivat SM-paikasta Kontiolahdella, joten TPS on nähty tositoimissa ja tiedetään hyväksi ryhmäksi.

Päivän päätteeksi pelataan vielä ottelut O2 Jyväskylä – PSS, TPS – Classic ja SBS Wirmo – Northern Stars.

Kauden aikana kohdattu kuusi SM-sarjajoukkuetta jo kaikkiaan 18 ottelussa

SB-Pron on pelannut muita SM-sarjassa pelaavia joukkueita vastaan tällä kaudella otteluita HJC-turnauksessa, Loisto Cupissa, omassa HoviRuoka-turnauksessa, Häme Cupissa, MAJOUKKUETIE-tapahtumissa, SM-karsinnassa sekä harjoitusotteluissa.

Ottelut ovat päättyneet seuraavasti:

Steelers (6-3, 1-1, 4-7, 7-2, 3-6 ja 8-1)
Classic (11-0, 2-3, 5-1 ja 2-0)
Northern Stars (4-5, 2-3, 2-0)
OLS (4-1, 6-0, 2-4)
PSS (5-5, lisäksi neljä ottelua päättynyt Pron voittoon, mutta niissä ei ole ollut Porvoolta SM-ryhmä)
SBS Wirmo (2-3)

EräViikinkejä, O2-Jyväskylää ja TPS:aa vastaan ei joukkue vielä ole pelannut.

Odotettavissa tasainen sarja – SB-Pro pelaa kaikki pelinsä vieraskentillä

Viime kauden C-tyttöjen (2002-03) sarja oli tasainen ja tänäkin vuonna on odotettavissa jännittäviä ja tiukkoja pelejä sekä paljon ristiinpelaamista. Varmoja voittoja – tai tappioita – ei ole tiedossa kenelläkään ja yllätyksiäkin tullaan varmasti näkemään.

SB-Prolle ikävä uutinen tällä viikolla oli uuden Arkadia-hallin valmistumisen viivästyminen vielä entisestään, joka tarkoitti luopumista omasta kotiturnauksesta. Näin seuraava sarjaturnaus 21.10. pelataankin Klaukkalan sijaan Iittala-hallissa Hämeenlinnassa ja SB-Pro on ainoa joukkue sarjassa, joka pelaa kaikki runkosarjan pelinsä vieraskentillä.

Reetan ja Jessican mietteet ennen avausotteluita

Katso videolta #17 Reetan ja #69 Jessican ajatukset sarja-avauksen alla.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa