UUTINEN | SB-PRO

24.09.2017

Otteluraportti SB-Pro – SSRA

SSRA KÄVI HAKEMASSA VIERASPISTEET KOVAN TAISTELUN JÄLKEEN

23.9 SB- Pro – SSRA 3-5, (1-3, 0-0, 2-2)

SB-Pro tehot: Jaana Lirkki 0+2, Karoliina Kujala 1+1, Denisa Ratajova 2+0

Maalivahtien torjunnat: Tiltu Siltanen SB-Pro 19 ja Krista Määttä SSRA 15

Veikkauksen mitalit:

Kulta: Hanna Niemelä, SSRA 1+0

Hopea: Denisa Ratajova, SB-Pro 2+0

Pronssi: Sanna Risteli, SSRA 0+0

 

Kuvassa vahvan ottelun pelannut Denisa ”Doli” Ratajova etualalla

LAUANTAINA NÄHTIIN OTTELUENNAKON MUKAINEN TASAINEN OTTELU, JONKA VOITTO MATKASI OULUUN PRON TAISTELLESSA LOPPUUN SAAKKA PISTEISTÄ

1. erä

Pro tuli otteluun karvaten syvältä ja saaden ensimmäisen runsaan kahden minuutin aikana jo 4 maalintekotilannetta, mutta tänään laukausten laatu ei ollut riittävä. Vaikka ensimmäisessä erässä Pro sai luotua riittävästi maalipaikkoja, niin oululaiset iskivät vastaan tehokkaasti ja ottivat ottelun haltuun voitettuaan erän lukemin 1-3. SSRA:n peli perustui nopeaan pelinkääntöön, mikä nopeiden hyökkääjien toimesta toimi ajoittain erittäin hyvin. Pron maalin viimeisteli Ratajova tarkalla kääntölaukauksella Jaana Lirkin syötöstä.

Peli pyöri ajoittain vahvasti SSRA:n maalilla, kuvassa Prosta Karoliina Kujala ja Heidi Lirkki

2.erä

Kumpikin joukkue tiivisti puolustamistaan toisessa erässä ja maalipaikat vähenivät ja menivät tasaisesti molemmille, Pron kuitenkin hallitessa hienokseltaan palloa ja vieraiden edelleen keskittyessä hyvin liikkuvien hyökkääjien nopeisiin vasta-iskuihin. Erä tasan 0-0 ja kolmanteen ja ratkaisevaan erään siis Pron tappioasemasta 1-3.

3. erä

Erän alussa SSRA sai nopean maalin, mutta Pro nousi vielä mukaan taistelemaan ottelun voitosta Karoliina Kujalan ja Denisa Ratajovan maaleilla. Kujalan maalin syötti upeasti Jaana Lirkki ja Karoliina ohjasi pallon sisään maalin takakulmalta. Denisan maali syntyi kovan yksilösuorituksen kautta jälleen vahvalla laukauksella keskisektorista. Vierasjoukkue kuitenkin puolusti viimeisen erän lopun todella tarkasti ja ottelun viimeiset minuutit ilman maalivahtia pelaaminenkaan ei tuottanut tulosta, vaan SSRA teki vielä yhden tyhjiin ja voitto Ouluun luvuin 3-5.

Vierasjoukkueesta tavoitimme pelin jälkeen Veikkauksen Kultapelaajaksi valitun Hanna Niemelän.

Oli aika jännittynyt olo lähteä tähän peliin ja tiesimme, että Pro tulee kovaa päälle ja karvaa korkealta. Kova tempo ei myöskään yllättänyt meitä. Ajoittain peli meni hiukan sekavaksi, mutta silti pitää olla todella tyytyväinen lopputulokseen. Oma pelaaminen oli tasaisen varmaan ja olisin ehkä voinut onnistua maalipaikoissa paremminkin. Tarkoitus oli tänään karvata hiukan korkeammalta, mutta nyt oli pakko vetää oma karvaus alemmaksi ja onnistuimme mielestäni hyvin tässä ja pelin nopeassa kääntämisessä olimme hyviä ja sitä olemme myös harjoitelleet paljon

–  Hanna Niemelä, SSRA:n ottelun parhaaksi valittu pelaaja

Kotijoukkueen valmennuksesta Petri Tuominen kommentoi seuraavasti.

Rankat Ankat olivat tänään hyvä joukkueena ja puolustivat oman maalin edustaa tarkasti ja karvasivat fiksusti. Annetaan heille täysi tunnustus ja meidän pitää pystyä parantamaan omaa pelaamistamme”

–   Petri Tuominen, Pron 2. valmentaja

Pron liigatoimitus nostaa kotijoukkueesta esiin erittäin vahvan pelin pelanneen Denisa ”Doli” Ratajovan, joka tuntui voittavan kaikki kaksinkamppailut, ryösti palloja vahvalla karvauksella ja teki lisäksi kaksi maalia. ”Hanssonit” tekivät totutusti hurjan määrän töitä ja  saivat luotua myös runsaasti tilanteita, mutta tänään ei vain onni ollut matkassa.

Kuvassa rajusti taistelleet ”Hanssonit”

Vaikka sitä avausvoittoa ei vielä saatu, niin nyt joukkue keskittyy seuraaviin harjoituksiin ja viikon päästä pelattavaan ”paikallisotteluun”. Pron Liiganaisten taistelu tullaan hyvin nopeasti myös palkitsemaan pisteillä.

 

 

 

 

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa