UUTINEN | SB-PRO

13.09.2017

Pelaajaesittelyssä Emma Itänen

Nyt on aika tutustua Emma Itäseen, joka pelasi ensimmäisen liigakautensa kaudella 2005-2006 Tikkurilan Tiikereissä, jonka jälkeen tutuksi ovat tulleet liigassa myös SB Vantaa, PSS, M-Team ennen uraa SB-Pro:ssa. Viime kausi oli maalisaldo huomioituna uran paras.

Minkä ikäisenä aloitit salibandyn pelaamisen ja missä?
Aloitin säännöllisen sähläämisen noin 9 vuotiaana koulun sählykerhossa. Ylä-asteelle siirtyessäni kerho loppui ja siitä se idea sitten lähti, että voisin aloittaa pelaamisen ihan oikeessa jengissä. Värit ja välineet löytyivät Tikkurilan värikartasta.. eiku tiikereistä.

Parhaat muistosi junnuvuosilta?
Parhaat muistot junnuvuosilta.. Eiköhän ne oo junnujen maajoukkue-ajat, kun sai olla paljon pois koulusta ja leikkiä sählyammattilaista ulkomailla. Olihan ne hauskoja ja huolettomia aikoja.

Millainen olet pelaajana? Vahvuutesi?
Pelaajana olen rauhallinen kikkailija ja vahvuuteni on pehmeät kädet. Leikkimielinen mottoni on: “ne juoksee kenellä ei oo käsiä”.

Kuinka mones kausi sinulla on alkamassa naisten liigassa? Ja missä joukkueessa pelasit ensimmäisen liigapelin?

Emma Itänen

Ensi kausi on minun 13 kausi liigassa. Ekan liigamatsin pelasin kasvattiseurassani Tikkurilan Tiikereissä.

Olet joukkueen kokenein pelaaja. Sinulla on 235 runkosarjan peliä ja olet joukkueen naisten liigapelejä eniten pelannut pelaaja. Miten kokemus näkyy kentällä?
Kokemus näkyy kentällä erittäin pahoina suonenvetoina ja laitojen kaatumisina, kun ei vanha jaksa enää nostaa jalkojaan laitojen yli, saati sitten kentässä olevien viivojen. Ei vaan en usko sen näkyvän mitenkään, ihan yhtä pihalla oon kun meidän jengin 10 vuotta nuoremmat junnut.

Kesällä on tehty töitä!
Nyt on muutama kuukausi joukkueen treenejä takana. Mitkä ovat fiilikset harjoituksista?
Todella kovaa ollaan menty koko kesä ja tosi väsynyt olo on ollut, mutta onhan se jännä huomata miten sitä kauden lähestyessä jaksaa vaan paremmin ja paremmin. Ehkäpä sillä kovalla treenillä olikin joku tarkoitus, ehkä….

Minkälaisin odotuksin tulevaan kauteen?
Ens kaudelta odotan meiltä nopeaa ja aktiivista peliä. Sellaista viihdyttävää, missä tapahtuu paljon ja sen kautta tietenkin paljon voittoja. Meillä on mun mielestä hyvä peli systeemi ja taktiikka, joten ihan luottavaisin mielin odottelen tosi pelejä.

Tällä hetkellä olet pelannut puolustajana. Oletko pelannut aiemmin puolustajana?
Joo kyllä mua on melkein joka kausi yritetty laittaa pakin paikalle ja välillä jopa vähän pidemmiksikin ajoiksi. Tällä kertaa tässä on se ero ,että minulle on oikeesti annettu hyviä ohjeita että mitä pakin tontilla kannattaa milloinkin tehdä.

Olitte elokuussa joukkueen kanssa leirillä Ruotsissa. Miten leiri meni omalta osalta?

Kuvassa Emma Itänen

Ruotsin leiri oli oikein onnistunut reissu! Pelit oli tosi nopeatempoisia ja niissä tuli itsekkin mentyä paljon kovempaa, kuin osasi uskoakkaan. Oli hauska huomata, miten koko jengi pelasi kaikki pelit todella hyvällä tasolla. Tällaiset reissut tekee myös tosi hyvää joukkuehengelle ja parasta tietenkin oli se, että pääsi pois normaaliarjesta ja sai keskittyä vain pelaamiseen.

Olet ollut aktiivisesti mukana katusähly ja sählyn Suomen mestaruusturnauksissa. Kuinka monta mitalia sinulla on näistä kaikkiaan?

Emma Itänen

ÖÖ en oo laskenu. Junnuvuosista saakka ollaan käyty pelaa suht samalla porukalla ympäri Suomea ja välillä ulkomaillakin mm. Virossa ja Espanjassa. Onhan se kiva käydä kesäisin höntsäämässä vanhojen kavereitten kanssa.

Mitä teet silloin kun et treenaa ja pelaa? Mikä on parasta vapaa-ajalla?
Vapaa-ajalla syön paljon suklaata. Tulen hyvin ahdistuneeksi, jos ei kotonani ole vähintään kolmea avaamatonta suklaa levyä.

Kiitos Emmalle haastattelusta ja toimitus myöntää, ettet ole tuon suklaahimosi kanssa yksin. Toivotamme sinulle uutta loistavaa kautta SB-Pron väreissä ja palaamme varmasti asiaan kauden aikana, suklaalevyn kera ehkä.

LAUANTAI 16.9 KLO:17.00 TAMPERE AREENA – SUORA LÄHETYS YLE TV2 KLO: 16.50 JA MUKANA MYÖS EMMA ITÄNEN

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA