UUTINEN | SB-PRO

11.09.2017

Otteluraportti Ruotsi – Suomi Naiset

 

RUOTSI MAAOTTELUIDEN SALDONA KAHDESTA OTTELUSTA VIISI HYVÄÄ ERÄÄ

10.9 Ruotsi – Suomi, 8-5 (1-1, 6-2, 1-2)

http://www.floorball.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1500803397

Suomen tehot: My Kippilä 2+0, Eliisa Alanko 2+0, Veera Kauppi 1+1, Nina Rantala 0+1, Ella Alanko 0+1.

Torjunnat: Laura Loisa 17, Ruotsi 14 

Sunnuntaina keskipäivällä pelattiin Ruotsissa salibandyn ”mekassa” Falunin Jalas Arenalla naisten salibandymaaottelu Ruotsin ja Suomen välillä. Upeasti 1453 katsojaa seuraamassa maaottelua maailman kahden parhaan joukkueen välillä.

Falun on 37 000 asukkaan urheilukaupunki, tunnetuimmat falunilaiset urheilijat ovat yleisurheilijat Susanna ja Jenny Kallur, sekä hiihtäjä Calle Halfvarsson. Paikallinen salibandyn “superseura” IBF Falunin miehet tunnetaan maailmalla Champions Cup menestyksen ansiosta. Falunin Naiset pelaavat Allsvenskanissa.

SB-Prosta Suomen maajoukkueessa esiintyivät Elina Kujala ja Karoliina Kujala, jotka jäivät tällä kertaa ilman tehopisteitä, sekä lauantaina aamupäivällä pikakomennuksen saanut maalivahti Tiltu Siltanen, joka oli varamaalivahdin roolissa.

Tiltu Siltanen

Foto Juhani Järvenpää, Tiltu Siltanen #35 SB-Pro, sai pikakomennuksen Ruotsiin.

SUOMI PELASI VIISI HYVÄÄ ERÄÄ

Ruotsi saa pitää näiden pelien perusteella ennakkosuosikin aseman. Suomen tavoite oli onnistua näissä peleissä ja vahvistaa uskoa MM-kultatavoitteen takana. Toimituksemme mielestä Suomi onnistui osoittamaan pystyvänsä Ruotsin kanssa tasaväkiseen peliin ja hyvällä pelillä Ruotsi on voitettavissa. Tilastojen valossa voidaan todeta Suomen pelanneen kahdessa ottelussa viisi loistavaa erää ja ainoastaan yhden huonon erän. Pelasiko Ruotsi sitten vain yhden hyvän erän, sen näemme myöhemmin kauden aikana, joukkueiden kohdatessa toivottavasti uudelleen MM-kisoissa.

PUHELINHAASTATTELUSSA MAAJOUKKUEEN PÄÄVALMENTAJA LASSE KURRONEN

Falunin pelin alku oli vaikea, mutta lopulta kuitenkin ensimmäinen erä oli ihan kohtuullisen hyvä. Toinen erä oli sitten surkea yhtään liioittelematta. Annoimme itse avaimet Ruotsille, joka myös käytti ne hyväkseen, palloton peli oli meiltä heikkoa ja juoksimme vain perässä. Karvaus- ja puolustuspeli kokonaisuutena oli kuritonta ja syntyi klassinen tilanne, jossa Ruotsi sai onnistumisista virtaa ja uusia onnistumisia.

Se mikä oli taas positiivista, oli ettemme antaneet selkärangan katketa, vaan pelasimme hyvän kolmannen erän vielä. Pelin jälkeen analysoimme joukkueen kanssa pelin ja toisen erän ja yhdessä totesimme, ettei näin voi käydä jatkossa. Pelasimme kuitenkin kahdessa pelissä 5 erää hyvää ja kurinalaista salibandyä ja se antaa uskoa, että olemme oikealla tiellä ja näistä peleistä jäi kokonaisuutena plusmerkkinen tunne joukkueelle ja valmennukselle.

Kiitos Lasse kommenteista ja koko joukkueelle SB-Pron puolesta tsemppiä syksyyn!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA