UUTINEN | SB-PRO

09.09.2017

SB-Pron C-Tyttöjen turnaus Askolassa

Hoviruokaturnaus 9.9 Askolassa

Tänään pelattiin jo perinteinen C-tyttöjen kovatasoinen kutsuturnaus Askolassa, jossa tällä kertaa mukaan oli kutsuttu Steelers, PSS, Classic ja Blackbirds SB-Pron C-tyttöjen vieraiksi. Mukana oli siis neljä SM-sarjassa pelaavaa joukkuetta ja yksi Kilpasarjan joukkue. Turnauksessa pelattiin yksinkertainen sarja kahden erän peleillä ja finaalissa pelasivat alkusarjan 1. ja 2., pronssiottelussa taas alkusarjan 3. ja 4.

Tästä “pytystä” pelattiin tänään

Alkusarjassa ehkä pieniä yllätyksiäkin

Pron C-tytöt joutuivat lähtemään turnaukseen kapealla ryhmällä, joista monella oli vielä vaivoja, flunssaa ja jalkavammoja, mutta ne kuuluvat urheiluun ja niiden taakse ei mennä.  Päivän avauspelissä voitimme Blackbirdsin 3-0 ja aamun toisessa pelissä Classic taisteli upeasti tasapelin PPS:n vahvaa ryhmää vastaan. Viime syksyn turnausvoittaja Steelers voitti omassa aloituksessaan varmasti Blackbirdsin vuorostaan luvuin 5-1. Pro jatkoi toisella kierroksella Classicia vastaan ja otti rutiinivoiton 2-0, joka jo takasi vähintään pronssifinaalipaikan.

Steelers aloitti omat pelinsä Porvoota vastaan todella tehokkaasti ja hetkessä olivat taululla lukemat 4-0, PSS pääsi myöhemmin peliin mukaan paremmin, mutta Hämeenlinnaan pisteet luvuin 5-2.  Classic ja Blackbirds kävivät todella tiukan ja jännittävän taiston, jossa Classic viimeisen minuutin maalilla sai tasapelipisteen itselleen. Seuraavaksi Pron vastustajaksi asettui PSS ja tällä kertaa peli päättyi porvoolaisten ansaittuun 4-0 voittoon, toki maalipaikkoja oli myös Prolla, mutta tällä kertaa niistä ei saatu aikaiseksi maaleja.  Steelers jatkoi vakuuttavaa sarjaa voittamalla seuraavaksi Classicin.

Alkusarjan viimeisissä peleissä oli runsaasti panoksia jäljellä ja ensin PSS ja Blackbirds mittasivat osaamistaan. Lopputuloksena 2-1 voitto PSS:lle ja Keravan tyttöryhmä olisi tarvinnut voiton päästäkseen pronssifinaaliin ja haki lopussa väkisin voittoa ilman maalivahtia, joka sitten kostautui. Alkusarjan viimeisessä pelissä Steelers kohtasi Pron, joka tarvitsi voiton finaaliin selvitäkseen. Edellisen pelin huilannut Reetta Suontausta saatiin peliin mukaan, mutta nilkkavaivaiset Erika Hakulinen ja Ada Riiali joutuivat jättämään tämän pelin vuorostaan väliin. Vain yhdeksällä kenttäpelaajalla Pro pelasi hienon pelin ja otti ansaitun voiton, voittaen samalla koko alkusarjan.

Finaalit pienen tauon jälkeen

Pronssiottelussa Classic raskaan päivän päätteeksi hiukan romahti ja näin PSS tällä kertaa sai himmeimmät mitalit kaulaansa selkeän voiton jälkeen. Finaalissa Pro ja Steelers pelasivat nopean uusinnan. Erika ja Ada paikattiin teippauksilla mukaan peliin, hatunnosto tytöille taistelutahdosta, jota he osoittivat, tuo on sitä kuuluisaa  suomalaista sisua. Muutamalla pienellä virheellä Pro auttoi Steelersin 3-0 johtoon, mutta peli ei ollut vielä ohitse. 3-1 erän loppuun ja kaikki oli taas auki. Toisessa erässä jälleen Steelersin vuoro juhlia maalia, mutta Pro nousi sillä sisulla lähes tasoihin luvuin 4-3. Lopun valtava yritys ei tällä kertaa tuonut tulosta, vaan Steelers pääsi vielä rankaisemaan, mutta niin lähellä oli se tasoituskin. Erittäin vauhdikas peli, kuten oli koko turnauskin.

Tulostaulu kertoo totuuden ja onnittelut ansaitusta voitosta Hämeenlinnaan. Hieno taistelu myös SB-Prolta, joka myös osoitti olevansa tulevan SM-sarjan arvoinen joukkue. Jokaiselle pelaajalle täysi tunnustus päivän peleistä.

Onnittelut Steelers!

SB-Pron C-tytöt kiittävät kaikkia joukkueita, olitte mukana tekemässä hienona turnausta ja viikon päästä jatketaan Hämeenlinnassa Häme-Cupin merkeissä. Syyskuun lopulla alkaa sitten SM-sarja K3-Arenalla Espoossa.

Hymyt kasvoilla Mimosa Kauno, Nuppu Tikkakoski ja Henrikka Väistö

Kuten kuvasta ilmenee, niin myös hopeamitalista voi olla iloinen!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA