UUTINEN | SB-PRO

07.09.2017

Pelaajaesittelyssä Terhi Talvitie

Terhi Talvitie on uus-vanha pelaaja SB-Pron joukkueessa kaudella 2017-2018. Harva varmaan muistaa, että Terhi on edustanut SB-Prota ensimmäisen kerran jo kaudella 2004-2005. Neljä edllisen kauden ajan Terhi puki M-Teamin värit ylleen ja nyt hän hakee uusia haasteita SB-Pron riveissä. Liigassa Terhi on pelannut 102 ottelua, joissa on tullut 57 tehopistettä (35 maalia, 22 syöttöä). Viime keväänä Terhi oli play-off peleissä M-teamin paras maalintekijä. Play-off peleissä tuli tehot 3 maalia ja 3 syöttöä.

Terhi Talvitie

Minkä ikäisenä aloitit salibandyn pelaamisen ja missä?

Aloitin salibandyn pelaamisen Kirkkonummi Rangersissa ehkä yläasteikäisenä.

Parhaat muistot junnuvuosiltasi?

Junnuvuosiin liittyy paljon hyviä muistoja. Parhaat muistot liittyvät pelaajauran alkuaikoihin, jolloin monen vuoden höntsäilyyn kyllästyneinä perustimme kaveriporukan kanssa joukkueen, joka taisi samalla olla Rangersin ensimmäinen tyttöjunnujengi. Oli mahtavaa päästä vihdoin pelaamaan oikeita pelejä. Toki parhaisiin muistoihin lukeutuvat myös erilaiset junnuaikojen käännekohdat, kuten aluejoukkuepelit ja sitten siirtyminen SB-Prohon.

Olet pelannut kaudella 04-05 Sb-Prossa liigaa. Mitä muistoja siltä ajalta?

Se oli ensimmäinen kauteni liigassa, mutta samalla se taisi olla myös SB-Pron naisten ensimmäinen liigakausi. Erityisen hyvin muistan tiukat playoff -pelit, eikä jatkoon pääseminen silloin tainnut mahdottoman kaukana olla. On hauska palata takaisin tänne näin monen vuoden jälkeen. Paljon on muuttunut, mutta kyllähän joukkueessa jotain tuttuakin on, sillä silloisessa joukkueessa olivat pelaajista Ellu ja Kallu Kujala sekä valmennuksesta Harry Virtanen. Nyt sitten lähdetään taas taistelemaan menestyksestä yli kymmenen vuotta kokeneempina.

Millainen olet pelaajana? Mitkä ovat vahvuutesi?

Kentällä olen vauhdikas ja periksi antamaton. Pyrin pelaamaan tilanteet loppuun saakka. Merkittävin vahvuuteni on varmasti nopeus ja juoksuvoima.

Terhi Talvitie

Terhi on joukkueen fysiikkatesteissä ollut 5m ja 20m testeissä joukkueen parhaimmistoa. Terhin tulokset testeissä ovat maajoukkueen kärkeenkin verrattuna huipputasolla.

Nyt on muutama kuukausi joukkueen treenejä takana. Mitkä ovat fiilikset?

Hyvät! Kovaa on menty ja kroppa on välillä ihmeissään, mutta olen ollut todella tyytyväinen harjoitusten kovaan tasoon ja hyviin puitteisiin. Itseään on todella päässyt haastamaan ja omaa peliä kehittämään. Treeneissä on hyvä tunnelma, vaikka aina mennään täysillä ja vauhtia riittää!

Mitä teet silloin kun et treenaa ja pelaa? Mikä on parasta vapaa-ajalla?

Kaksi koiraa takaa sen, ettei tekemisen puutetta vapaa-ajalla ole. Parasta vapaa-ajalla on aurinkoinen päivä ja hyvä kirja koirieni lisäksi.

Terhin kaverit

Liigatoimitus on samoilla linjoilla, koirat ovat meidän parhaita kavereita ja jospa me saisimmekin enemmän kuvia myös näistä lemmikeistä tänne jatkossa. Toivotamme Terhille loistavaa kautta SB-Pron väreissä!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa