UUTINEN | SB-PRO

03.09.2017

SB-Pro- PSS otteluraportti

LIIGANAISET PALASIVAT  VOITTOURALLE– KOVAA JA TARKKAA PELIÄ

2.9 SB-Pro – PSS, 4-3 (2-1, 2-0, 0-2)
SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 1+0, Elina Kujala 0+1, Heidi Lirkki 2+0, Laura Hietamäki 0+1, Mirja Hietamäki 0+1, Hanna-Mari Uimonen 1+0, Terhi Talvitie 0+1. Maalissa Tiltu Siltanen (lukematon määrä torjuntoja).

Lauantai ja treenipeli-ilta, Espoossa K3 Sport Arenalla loppuun asti täyteen ahdettu kakkoskentän pääkatsomo. Molemmilta joukkueilta nähtiin kurinalaista ja aktiivista puolustuspeliä. Kaksinkamppailuihin mentiin kovaa ja ajoittain ryminällä.

Kuvassa ”Hannsonit” ketjun sentteri Heidi Lirkki.

Kahden huippumaalivahdin Tiltu ”matkanjohtaja” Siltasen ja Krista Niemisen PSS hyvä vire piti ottelun maalimäärän maalipaikkoihin nähden pieninä.
Maalineduspelaamisessa SB-Pro oli tänään sen verran parempi, että otti ansaitun voiton ottelusta. Pro puolusti hyvin oman maalin edustalla ja kaikkia neljää tehtyä maalia voidaan luonnehtia tahtomaaleiksi. Näitä maaleja edelsi aina ensin raju kaksinkamppailupelaaminen ja viimeistely tapahtui lähietäisyydeltä.

PSS oli tehokkaana erikoistilanteissa, 0-1 maali syntyi Pron nukahduksesta kulmavaparista. PSS 2-4 kavennusmaali syntyi kolmannessa erässä Prolle harvinaisen lapsuksen seurauksena, kun Pron puolustaja tarjoili omalla alueella pallon suoraan vastustajalle, tämän jälkeen heillä oli helppo työ viimeistellä pallo maaliin. 4-3 Kavennus tuli ylivoiman loppusekunneilla, pitkän pyörittelyn jälkeen komealla kaukolaukauksella.

SB-Pron kakkosketju Hietamäet, Heidi Lirkki, Minna Tuovinen ja kahdessa ketjussa urakoinut Elina Kujala oli tällä kertaa tehokkain viisikko viimeistelemällä kaksi maalia Heidi Lirkin toimesta.

KIITOS MIKA REIMAN JA ESA KUUTAMO
SB-Pro haluaa kiittää ottelun erotuomareita Mika Reimania ja Esa Kuutamoa, jotka tuomitsivat pelin. Naisten liigatuomarit olivat  estyneitä, vuotuisen tuomarikoulutus viikonlopun takia.
Oli pitkästä aikaa vauhdikas ja mielenkiintoinen peli. Liiganaisten peli on niin erilaista, mihin tässä viime aikoina ollaan totuttu. Tällä tarkoitan sitä, että aluksi piti miettiä tarkkaan omaa sijoittumista kentällä, mutta kun loppua kohden mentiin,  olimme jo kuin kalat vedessä. Oma fiilis on se, että töitä teimme paljon ja olimme sen ansiosta hyvin sisällä pelissä.”   -Mika Reiman, Naisten Liigatuomari 2012-13-

TREENIPELIT LIIGAJOUKKUEIDEN KANSSA OVAT TÄLTÄ ERÄÄ OHI
Treenipelit ovat osoittaneet sen, että odotettavissa on kaikkien aikojen kovin ja samalla kärjen osalta odotan tasaisinta Liigaa vuosiin. Kehityksen suunta on positiivinen ja tarkoittaa sitä, ettei rutiinisuorituksella, saatikka heikolla esityksellä pisteitä olisi aina tiedossa.”  -Petri Tuominen, SB-Pro Lajivalmentaja-

Petri Tuominen

Foto Juhani Järvenpää, Petri Tuominen SB-Pro

SEURAAVA JA VIIMEINEN TREENIPELI ENNEN LIIGAKAUDEN AVAUSTA, LAUANTAINA 9.9 KLO: 17.00 K3 SPORT ARENAN 1.KENTÄLLÄ, JOLLOIN VIERAAKSI SAAPUU LATVIAN NAISTEN MAAJOUKKUE.
PS. JOS JOKU KYKENEE JA HALUAA LAULAA LATVIAN KANSALLISLAULUN LAUANTAINA ENNEN PELIÄ ARENALLA,  KAIKKI VAPAAEHTOISET VOIVAT ILMOITTAUTUA SB-PRON TOIMISTOLLE.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA