UUTINEN | SB-PRO

30.08.2017

Suomen Cup käynnistyy viikonloppuna

PRO MUKANA CUPISSA KAHDELLA JOUKKUEELLA

SB-Pro Liiganaiset ja Naiset II ovat jälleen mukana Suomen Cupissa. Naisten II joukkueen Suomen Cup käynnistyy lauantaina 2.9, ensimmäisellä turnauskierroksella ja Liiganaisten Cup käynnistyy yksittäisillä otteluilla 15.10 kolmannelta kierrokselta.

Naisten 2. joukkueen osalta Suomen Cup etenee seuraavasti:

2.9 Lohko B, K3 Areenalla, jossa vastuujoukkueena on Northern Stars Espoosta. Ottelut pelataan yhtenä päivän seuraavan kaavion mukaan:

Ottelu 1. 11:00 Northern Stars – ÅIF II

Ottelu 2. 12:15 M-Team – SB Pro II

Ottelu 3. 14:30 1.Voittaja – 2.Voittaja, tästä pelistä voittaja Cupin toiselle kierrokselle.

Ottelu 4. 15:45 2.Hävinnyt – 1.Hävinnyt

Ottelu 5. 18:00 3.Hävinnyt – 4.Voittaja, tästä pelistä voittaja Cupin toiselle kierrokselle.

Tiltu Siltanen

Foto Juhani Järvenpää, Tiltu Siltanen SB-pro, Cup voittaja kaudelta 2013-14

16.9 Cup 2.kierros. Tässä vaiheessa naisten 1.div joukkueet tulee mukaan.

B-lohkon ottelun 3 voittaja jatkaa Tampereelle Spiral-salille, jossa samassa lohkossa ovat Pirkat, Santas Unitet ja C lohkon kakkonen.

B lohkon ottelun 5 voittaja puolestaan pelaa seuraavan kierroksen Hämeenlinnan Elenia Areenalla, jossa vastaan asettuvat Steelers, SB Vantaa ja A lohkon ykkönen.

Naisten Suomen Cupiin on ollut tänä vuonna runsas osanotto. Kaikkien kymmenen Liigajoukkueen lisäksi Cupiin on tänä vuonna ilmoittautunut yhteensä 27 joukkuetta, mikä tekee tästä yhden suurimmista valtakunnallisista sarjoista, mitä pelataan Suomessa missään lajissa.

Liiganaisten lajivalmentaja Petri Tuominen iloitsee pääsarjajoukkueiden aktiivisesta osallistumisesta tulevan kauden Suomen Cupiin

”Perinteisesti Cupiin ovat ilmoittautuneet kovimmat TOP 4-6 Liigajoukkueet, mutta koskaan ennen eivät kuitenkaan ole kaikki pääsarjassa pelaavat seurat halunneet lähteä mukaan. Nyt on siis erityisen hienoa nähdä jokainen Liigajoukkue mukana ja se tarkoittaa sitä, että Suomen Cupista tulee kaikkien aikojen kovatasoisin ja samalla myös entistä arvostetumpi. ”

Naisten kakkosjoukkueen päävalmentaja Santtu Turusen tavoitteena ovat hyvätasoiset pelit  

”Naiset kakkosen Suomen Cupin tavoitteena on saada hyviä pelejä alle ennen sarjan alkua ja olisihan se kiva pelata yksi kova peli, jossa oltaisiin paineettomassa haastajan roolissa kiusaamassa ennakkoon vahvempaa korkeamman sarjatason joukkuetta.”

Ina Leminen

Foto Juhani Järvenpää, Ina Leminen SB-Pro, Cup voittaja kaudella 2013-14

Suomen Cup pelataan nyt 25. kerran!

Mestaruudesta on pelattu kaudesta 1991-92 lähtien ja kaudella 2017-18 Cupin voitosta taistellaan 25. kerran. Viime vuonna Suomen Cup voittoa juhli TPS, kaadettuaan finaalissa SSRA:n.

SB -Pron taival turnauksessa katkesi viimeksi välierässä Oulussa, joka päättyi tiukan väännön jälkeen 3-2 jatkoaikatappioon Rankoille Ankoille.

SB Pro on aina ollut aktiivinen Suomen Cupiin osallistuja ja menestystäkin on tullut kahden voiton myötä vuosina 2011-12 ja 2013-14.

CUP FINAALIT 2010-17

2010-11 NST SB-Pro 1-0
2011-12 SB-Pro Classic 5-4
2012-13 Classic NST 7-3
2013-14 SB-Pro Classic 4-3 ja
2014-15 SB-Pro Classic 4-7
2015-16 NST Classic 1-3
2016-17 TPS SSRA 5-4

 

SB-Pron molemmissa ryhmissä on mukana kokemusta Cupin voittamisesta

SB-Pron Liiga-ja II naisten joukkueissa on runsaasti pelaajia, joilla on kokemusta Suomen Cupin voittamisesta. Liiganaisissa: Elina Kujala, Karoliina Kujala, Iina Leminen, Laura Hietamäki, Mirja Hietamäki ja Tiltu Siltanen olivat kaikki mukana joukkueessa 2013-14, kun viimeksi Pro voitti Cupin. Suomen Cupin voittaja on ollut yleensä vahva myös kevään Liigafinaaleissa ja näin kävi myös 2013-14, kun SB Pro voitti myöhemmin samana keväänä Suomen mestaruuden.

Karoliina Kujala

Foto Juhani Järvenpää, Karoliina Kujala SB-Pro, Cup voittaja kaudelta 2013-14

Liigajoukkueen valmennustiimillä on myös kokemusta Suomen Cupin voittamisesta: Jarno Kivinen, SB Pro vuosina 2011-12 ja 2013-14, Harry Virtanen, SB-Pro 2013-14 sekä Aake Kettunen ja Matti Kaipio, TPS 2016-17.

20.1.2018 pelataan Suomen Cupin finaali ja joukkueille on luvassa tuntuvat palkinnot

Cupissa on jaossa ykköselle huomattava 4000€ rahapalkinto, kakkoselle 1500€ ja medianäkyvyyttä on ollut tarjolla valtakunnallisella kanavalla televisiossa perinteisen printtimedian ja sosiaalisen median lisäksi. Finaalin pelipaikka valitaan miesten ja naisten finaalijoukkueiden keskuudesta.

3.kierros pelataan 15.10, puolivälierät 12.11 ja välierät 6.1, näiden otteluiden kotijoukkueet arvotaan.

Liiganaisten lajivalmentaja Jarno kivinen odottaa Cup pelejä

”Ne ovat kerrasta poikki playoff pelejä. Menestyäkseen Cupissa ei voi pelata yhtään huonoa ottelua. Lisäksi vaaditaan myös hyvää syyskuntoa, koska ensimmäisistä kierroksista lähtien pitää olla joukkueen hyvässä pelivalmiudessa. Meillä on edelliseen kauteen nähden paljon vaihtuvuutta joukkueessa, mikä asettaa oman haasteensa alkukauden peleihin, näin ollen pelitapa ja viisikkona pelaamisen kanssa tulee vielä varmasti kiire, mutta ehdottomasti tavoitteemme on voittaa koko Suomen Cup.

Tänä vuonna on myös Classicin ja meidän lisäksi monta poikkeuksellisen vahvaa joukkuetta kisaamassa Cupin voitosta. TPS on puolustamassa edellisen kauden voittoa edellistä kautta vahvemmalla ryhmällä, KOOVEE ja PSS ovat varmasti myös vaarallisia haastajia.”

Olemme todella tyytyväisiä SB Prossa Suomen Cupin saamaan suosioon ja arvostuksen nousuun, suuri kiitos siitä kaikille osallistuville seuroille. Omalta osaltamme tulemme panostamaan tähän voimakkaasti ja Suomen Cup nousee yhä vahvemmin Naisten Liigan rinnalle kauden toiseksi päätavoitteeksi ja tarkoitus on pelata näitä pelejä vielä tammikuussa 2018.

LIIGANAISTEN TREENIPELI LAUANTAINA 2.9 ON SIIRRETTY PELATTAVAKSI K3 SPORT ARENALLE, OTTELU ALKAA KELLO 16:00

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa