UUTINEN | SB-PRO

23.08.2017

Pelaajahaastattelussa Anu Raatevaara

Nuoresta iästä huolimatta Anu Raatevaara on kokenut pelaaja liigassa. Ensimmäiset liigapelinsä Anu pelasi vain 16-vuotiaana. Anu on monipuolinen pelaaja, joka on pelannut sekä hyökkääjänä että puolustajana. Viimeiset kaudet ovat menneet puolustajan paikalla. Nyt liigakausia on takana 5 ja runkosarjapelejä 85. Niissä on tullut tehopisteitä 43 (20 maalia ja 23 syöttöä).

Anu Raatevaara

Minkä ikäisenä aloitit salibandyn pelaamisen ja missä?

Ensimmäisen kosketuksen salibandyyn sain 5-vuotiaana, kun menin siskoni kanssa BB-88 tyttöjen treeneihin Sysmän Yhteiskoulun liikuntasaliin. Siitä asti salibandy on ollut iso osa elämääni. Bandy Boys -88:ssa pelasin 16-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen lähdin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle.

Parhaat muistosi junnuvuosilta?

Parhaat muistot juniorivuosiltani löytyvät Sysmästä. Meillä oli tiivis porukka joukkueessa ja kaveripiirissä on edelleen samoja ihmisiä, joiden kanssa on tullut pelattua monta vuotta yhdessä. Yksi mieleenpainuvimmista muistoista on E-tyttöjen mestaruus Tampere Floorball Tournamentissa, joka ratkaistiin rankkareilla!

Millainen olet pelaajana? Vahvuutesi?

Olen pelaajana vahva ja kenties se äänekkäin! Nautin siitä, että peli on hallinnassani ja omalla kuuluvalla äänenkäytölläni tuen myös muiden ketjukavereiden pelaamista. Alimpana pelaajana näkee monesti koko kentän, mikä sopii minulle parhaiten.

Kuinka mones kausi sinulla on alkamassa naisten liigassa? Missä joukkueessa pelasit ensimmäisen liigapelisi?

Minulla alkaa tänä syksynä 6. kausi Naisten Salibandyliigassa. Ensimmäiset kaksi vuotta vietin NST:n riveissä, jonka kautta pääsin tutustumaan liigan vauhtiin ensimmäisen kerran. Lappeenrannassa minusta pidettiin hyvää huolta ja olen iloinen siitä, että sain pelata ensimmäiset pelini siellä. Sen jälkeen seura vaihtui SB-Prohon, jossa lähtee 4. kausi tänä syksynä käyntiin.

Nyt on muutama kuukausi joukkueen treenejä takana. Mitkä ovat fiilikset harjoituksista?

Fiilikset ovat loistavat! Harjoituksiin on tullut mukavaa vaihtelua uuden päävalmentajan myötä. On ollut ilo huomata, että tulevalle kaudelle meillä on sitoutunut porukka!

Minkälaisin odotuksin tulevaan kauteen?

Odottavat fiilikset.  Joukkueita on vähemmän kuin viime kaudella, joten pelejäkin on vähemmän. Hieman vaihtelua on muutenkin tulossa liigaan (kuten 4 vs. 4 jatkoaika), joten innolla odotan jo pelejä.

Tällä hetkellä olet pelannut Elina Kujalan pakkiparina. Kuinka yhteistyö Ellun kanssa sujuu?

Ellun kanssa yhteistyö sujuu erittäin hyvin! Ellu on ollut minulle esikuva jo junnuvuosiltani saakka, joten on hienoa päästä pelaamaan yhdessä. Ylipäätään maajoukkuepelaajien kanssa pelaaminen samassa ketjussa on suuri kunnia ja kehittää minua valtavasti niin treeneissä kuin peleissäkin!

Olitte joukkueen kanssa leirillä Ruotsissa. Miten leiri meni omalta osaltasi?

Ruotsin leiri meni minulta hyvin. Harry Virtasen sanoin, ” kahdeksan ehjää erää koko leirin aikana on hyvä tulos ”. Perjantain pelissä hieman jännitti, kun olin myös kapteenina pelissä Ellun ollessa vielä Suomessa, mikä aiheutti pientä jännitystä vatsanpohjassa! Ruotsissa jokainen peli oli fyysisesti vaativa ja jokaisesta virheestä rokotettiin. Peleistä saatiin hyvää videomateriaalia, jota varmasti katsotaan myöhemmin.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on salibandyn suhteen?

Tulevaisuudelta odotan murtautumista naisten maajoukkuerinkiin. Haluan päästä kansainväliselle tasolle ja olen tehnyt paljon töitä, jotta pääsen lähemmäksi tavoitettani. Unelmani on pelata mahdollisesti joku kausi Ruotsin Liigassa, mutta ensiksi on tärkeää saada vastuullinen rooli nykyisessä seurajoukkueessani ja sitä kautta saada näkyvyyttä. Lähin tulevaisuuden tavoite on kuitenkin Suomen mestaruus, jota kohti lähdemme joukkueena kulkemaan.

Mitä teet silloin kun et treenaa ja pelaa? Mikä on parasta vapaa-ajalla?

Nautin olostani! Yritän viettää aikaa läheisteni kanssa aina, kun minulla on vapaa-aikaa. Parasta vapaa-ajalla on stressittömyys ja se, että pääsen nauttimaan Sysmään mökillemme, saunomaan, uimaan ja unohtamaan kaikki muu hetkeksi.

Kiitos Anu haastattelusta ja odotukset sinua kohtaan ovat korkealla hyvän kesäharjoittelukauden jälkeen. Tsemppiä uuteen kauteen!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa