UUTINEN | SB-PRO

21.08.2017

C-tytöt SM-sarjaan – millä mielellä, päävalmentaja Jukka Eronen?

C-tytöt SM-sarjaan kaudelle 2017-18

Salibandyn C-tyttöjen (2003-04 syntyneet) kauden 2017-18 SM-sarjakarsinnat järjestettiin 19.-20.8. kahdella paikkakunnalla. Hämennlinnassa sarjapaikoista pelattiin kahdessa kaukalossa ja kolmessa neljän joukkueen lohkossa ja Kontiolahdella kuusi joukkuetta karsivat kahdessa kolmen joukkeen lohkossa.

Suoran sarjapaikan lunastivat kunkin lohkon voittajat ja loput viisi paikkaa jaettiin kerrasta poikki –otteluissa, joissa lohkojen kakkoset kohtasivat ristiin eri lohkojen kolmoset.

Lohkoykkösiksi pelasivat Hämeenlinnan  lohkoista SBS Wirmo (Mynämäki), Steelers (Hämeenlinna) ja Northern Stars (Espoo). Kontiolahden toisesta lohkosta PSS Porvoosta oli ylivoimainen ykkönen ja SB-Pro oli tiukasti kiinni lohkovoitossa voitettuaan NST:n (Lappeenranta) 10-3 ja johdettuaan oululaista OLS:aa vastaan avauserän jälkeen jo 2-0. OLS kuitenkin kiri tasoihin ja ohi – viimehetkien kiivas nurmijärveläisvyörytys ei tuonut tasoitusta ja lopulta OLS sinetöi suoran  jatkopaikan tekemällä 4-2 –voitto-osuman tyhjään maaliin.

Jatkokarsintapelit pelattiin sunnuntaina ja SB-Pron vastustajana oli paikallinen FB Factor, joka oli omassa lohkossaan jäänyt kolmoseksi. Se ei pelissä pysynyt SB-Pron vauhdissa ja loppulukemat 11-0 sinetöivät SM-sarjapaikan joukkueelle, josta lähes kaikki pelaajat pelasivat C-tyttöjen SM-sarjaa jo viime vuonna.

Loput sarjapaikat itselleen pelasivat Classic (Tampere), O2 (Jyväskylä), TPS (Turku) ja EräViikingit (Helsinki).

Joukkueen valmennustiimi vaihtui viime vuodesta. Hyvää pohjatyötä ryhmän kanssa jo pidempään tehnyt Tomas Nurmi jatkaa seuran A-tyttöjen valmennuksessa ja vastaavasti pitkään pornaislaisten puolelta mukaan tulleiden kanssa toiminut Risto Sotala pitää taukoa valmennuksesta.  C-tyttöjen uutena vastuuvalmentajana huhtikuussa aloitti Jukka Eronen. Hän valmensi edellisellä kaudella seuran B-tyttöjä (2000-01) ja näki valtaosan nykyisen C-joukkueen pelaajista jo silloin tositoimissa, koska he kävivät säännöllisesti auttamassa pienestä pelaajamäärästä kärsinyttä B-joukkuetta sen SM-sarjapeleissä ja myös harjoittelivat yhdessä viikoittain.

”Tiesin , että saan käsiini taitavan joukkueen jolla on mahdollisuuksia pärjätä tulevalla kaudella. Ryhmä on varsin urheilullinen ja pystyy pelaamaan koko kentän aktiiivista peliä”, taustoittaa Eronen.

”Uudessa valmennustiimmissämme on kokemusta ja nuoruuden intoa. Martta Halsas tuo mukaan maalivahtiosaamista ja Nina Wickman useammankin junioreiden SM-mitalin saavuttaneena oman käden tietoa ja taitoa siitä, miten isoja pelejä voitetaan. Omat vahvuuteni näkisin pelinjohtamisella ja taktisella puolella” Eronen jatkaa.

Joukkue pääsi aloittaamaan uuden kauden jo huhtikuun alussa, koska se jäi ulos kevään playoff-peleistä. ”Kevät- ja kesäkauden painopisteinä olivat perusvoima, syöttötaito ja pienpelit. Harjoituspelejä ja turnauksia on pelattu paljon ja niissä on pelattu aktiivista karvauspeliä. Hyökkäyspelisssä taas on keskitytty antamaan tukea pallolliselle pelaajallle ja sitä kautta maaaleja. Kaiken kaikkiaan pelatut 20 harjoituspeliä ja nopeuteen painottunut kesän  omatoimijakso ovat palvelleet varsin hyvin tätä karsintaviikonloppua, josta nyt saatiin se haluttu tulos eli SM-sarjapaikka” niputtaa Eronen viimeisten kuukausien yhteistä aikaa joukkueen kanssa.

Joukkue valittiin alkuvuodesta mukaan myös Salibandyliiton uuteen Maajoukkuetie-konseptiin ja toukokuussa oli sen ensimmäinen tapahtuma Eerikkilän Urheiluopistolla. ”Kolmen päivän aikana tehtiin paljon pelaajakohtaista testaamista ja pelattiin hyviä pelejä. Onnistunut tapahtuma ja tulevasta syyskuun kakkosjaksosta saamme varmasti vielä enemmän irti, kun toimintamallit ovat nyt tuttuja.” toteaa Eronen.

9.9. joukkue järjestää oman kutsuturnauksen Askola Areenalla, jossa mukana on neljä SM-sarjaan selvinnyttä joukkuetta ja kovaksi ryhmäksi tiedetty aluesarjaa pelaava Blackbirds Keravalta. Seuraavana viikonlopppuna ohjelmassa on Häme Cup Hämeenlinnassa, joten kovia turnauspelejä saadaan pelata jatkossakin ja näin valmistaudutaan syys-lokakuun vaihteessa alkavaan SM-sarjakauteen.

Joukkue pelaa tukisarjana myös Etelä-Suomen B-tyttöjen (2001-02) alueellista Kilpasarjaa, josta tulee varsin kovatasoinen, koska sen ikäluokan SM-karsinnoissa todella moni kova joukkue tulee jäämään ilman sarjapaikkaa ja näin ne tulevat mukaan alueellisiin kilpasarjoihin. ”Pelitapa-asiat, erikoistilanteet ja peruskunnon vahvistaminen ovat painopisteinä kaikessa alkusyksyn tekemisessä” valottaa Eronen.

Tiivis harjoittelu ja kahden kovatasoisen sarjan pelaaminen tarkoittaa valmennukselle myös pohdintaa, miten pitää pelaajat pelikunnossa. ”Teimme jo kesällä jokaiselle henkilökohtaiset liikkuvuus- ja nopeustestit ja he ovat saaneet henkilökohtaiset ohjeet, mihin asioihin keskittyä. Joukkueen pelaajamäärä on nyt sellainen, ettei se juurikaan kestä useampia samanaikaisia loukkaantumisia tai muita peleistä poissaoloja – ottaen huomioon vaikkapa sen, että suurin osa tytöistä on ensi vuonna rippikouluiässä. Siksi mukaan mahtuisi hyvin vielä 1-2 motivoitunutta pelaajaa, joilla on jo kokemusta kilpatason pelaamista ja harjoittelusta.” kertoo Eronen.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa