UUTINEN | SB-PRO

17.08.2017

C-tyttöjen SM-karsinnat

C-tyttöjen SM-karsinnat pelataan tulevana viikonloppuna

SB Pron C-tytöt pelaavat viikonvaihteessa syksyn tärkeimmät pelinsä Kontiolahdella ja joukkueen yhdessä asetettuna tavoitteena on keväästä asti ollut selkeä eli pelata SM-sarjassa tulevallakin kaudella. Lohkot A,B ja C pelataan Hämeenlinnassa Elenia Areenalla ja lohkot D ja E Kontiolahden liikuntahallissa. Pro pelaa E-lohkossa OLS:n ja NST:n kanssa.

Joukkueen valmennus uusiutui viime kaudesta täysin ja edellisen kauden SB Pron B-tyttöjen valmentaja Jukka Eronen toimii tällä kaudella C-tyttöjen päävalmentajana apuvalmentajinaan Nina Wickman ja Martta Halsas. Joukkue on, kuten kaikki joukkueet junioreissa, osin uudistunut, mutta suurimmalla osalla on takana jo yksi täysi kausi SM-sarjassa, suurin osa joukkueesta pelasi myös B-tyttöjen SM-sarjassa, joten kokemattomasta joukkueesta ei voida puhua.

Kuva torstain harjoituksista

Uusina pelaajina tiimiin liittyivät Jessica Jokinen ja Neea Mustola Light Ironista, sekä Pron C-tyttöjen punaisten joukkueesta Isa Lindholm ja Milja Ronkainen (joka kävi viime kaudella jo muutaman SM-sarjapelin pelaamassakin) sekä D-tytöistä Henriikka Väistö. C-tytöt ovat tällä kaudella mukana myös FBA-toiminnassa. Joukkueeseen saatetaan vielä syksyn aikana ottaa mukaan 1-2 pelaajaa, joilla on selkeä tavoite pelata kilpatasolla ja on jo kokemusta tästä.

Maalivahti Nuppu Tikkakoski

Viikonlopun pelit alkavat lauantaina klo 14.15 NST:n C-tyttöjä vastaan, mikä joukkueena on meille hyvinkin tuttu. Joukkue on nuori ja nälkäinen, hyvässä valmennuksessa ja etenkin tulevilla kausilla todella kilpailukykyinen ryhmä. Lohkon viimeisessä pelissä kohtaamme klo 19.15 OLS:n C-tytöt, eikä vastustaja ole ainakaan yhtään edellistä heikompi. Suurelta Oulun talousalueelta on varmasti koossa vahva kilparyhmä kokeneen valmentajansa Antti Kärkkäisen johdolla.

Lohkon voittajat menevät suoraan SM-sarjaan, kakkonen karsii D-lohkon kolmosta vastaan ja kolmonen D-lohkon kakkosta vastaan. Oma arviomme on, että PSS menee suoraa jatkoon hyvin kokeneena joukkueena, jolloin D-lohkosta jatkokarsintoihin menisivät TPS ja FB Factor (turnauksen kotijoukkue). Odotettavissa on tasaisia pelejä ja parhaat menevät jatkoon.

Muista lohkoista suoraan menevät arviomme mukaan SM-sarjaan SB Wirmo, EräViikingit ja Steelers, kaikki hyvin rutinoituneita joukkueita. Jatkokarsintojen kautta vahvoilla ovat Northern Stars, Classic ja Josba, mutta marginaalit ovat pienet ja yllätykset hyvinkin mahdollisia. Toivotamme Hämeenlinnaan kaikille joukkueille tasapuolisesti onnea matkaan

SB Pron harjoituspelit ovat sujuneet vaihtelevasti, on hyviä pelejä, hyviä eriä, mutta vastapainoksi myös hiukan keskinkertaisempiakin suorituksia. Uusi valmennus on myös kokeillut runsaasti vielä, mikä osin selittää ailahtelevuuden, mutta lauantaina selkeä tavoite on pelata toistaiseksi kauden ehjintä ja parasta peliä.

Maalivahtimme ovat varmasti sarjan eliittiä, mikä luo hyvän pohjan pelaamiselle. Puolustus on kohtuullisen kokenut ja maalintekovastuu jakautuu laajasti koko joukkueelle. Pelillinen ilme ei tässä vaiheessa varmasti ole vielä sitä, mitä se on muutaman kuukauden päästä, mutta samassa tilanteessa lienevät lähes kaikki joukkueet.

Tunnelmat joukkueen sisällä

”Odotan jännityksellä ja innostuneena viikonlopun pelejä, joukkueeseen uskon vahvasti” – joukkueen kapteeni Riikka Jouppila-

Riikka Jouppila

” Nyt on harjoiteltu ja siirrytään tosipeleihin, uskon selvään tasonnousuun viikonloppuna, mutta sama tavoite on tietysti myös vastustajillamme”   – Päävalmentaja Jukka Eronen

”Odotan kovia pelejä ja uskotaan, että vahvalla omalla pelaamisella otetaan paikka SM-sarjassa” – 2.valmentaja Martta Halsas-

SB Pro toivottaa kaikille miellyttävää viikonloppua ja karsintojen etenemisestä kerromme SB Pron sivuilla, sekä joukkueemme Facebook sivuilla (SB Pro C-tytöt Musta)) sekä Instagramissa.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa