UUTINEN | SB-PRO

15.08.2017

Otteluennakko ÅIF – SB Pro

ÅIF – SB Pro, 17.8 klo 18.15 Ingman Areena, Sipoo

SB PRO TESTAAMAAN LIIGANOUSIJAN OSAAMISTA

ÅIF on tuore Liigan nousijajoukkue. Sipoossa sarjanousua juhlittiin ansaitusti aikaisin keväällä heti 1.divarin runkosarjan päätyttyä. ÅIF oli pelannut vakuuttavan tasaisen kauden ja olivat selkeästi tämän sarjan vahvin ryhmä. Liiganousua voidaan pitää muutenkin hyvin ansaittuna, koska tässä seurassa on tehty jo useamman vuoden ajan hyvää seuratyötä. ÅIF:n tyttöjunnut ovat olleet tunnetusti vakiokalustoa junioreiden valtakunnallisissa SM-sarjoissa. Tässä kohtaa on myös hyvä muistaa, että 1.Divarista on viime aikoina noussut Liigaan poikkeuksellisen vahvoja ryhmiä. Edellisen vuoden 1.divarin nousija SSRA oli menneellä kaudella Liigan nelonen. Ihan SSRA:n kaltaista lentoa Liigassa emme kuitenkaan uskalla ÅIF:lle ennustaa.

Viime kauden Pron pelaajat Kia Lehmusvuori ja Taru Martikainen ovat ÅIF:n näkyvimmät vahvistukset. Kia ja Taru olivat viimekaudella SB-Prossa voittamassa SM-hopeaa, heidän lisäksi M-Teamista joukkueeseen siirtyi U19 maajoukkueesta kokemusta omaava puolustaja Saara Järvelä. Viime kauden runkopelaajista suurin osa jatkaa ja vahvistuksia on tullut mukavasti, näin ollen uskomme ÅIF:n olevan hyvinkin Liigakelpoinen ryhmä.

ÅIF:n  valmennuksesta vastaa kaksikko Jukka “Jugi” Kettunen ja Sami Wigren. Toimituksemme tietää, että tämän joukkueen valmennusosaaminen on varmasti Liigan vaatimalla tasolla. Jugi ja Sami ovat olleet tämän ryhmän peräsimessä jo 1.divisioonassa ja nostaneet ryhmän Liigaan. Sipoolaisten vahvuus onkin varmasti se, että vaihtuvuus on ollut pientä ja joukkue on valmennukselle hyvin tuttu.

Sami Wigrenin kommentit joukkueesta.

Meillä on melko nuori joukkue ja keski-ikä noin 23-24v ja tietysti myös melko kokematon ryhmä. Meille jokainen peli on nyt oppimisprosessi ja pelaajat hakevat näissä peleissä pelirytmiä ja totuttelevat liigapelien pelitempoon.

Joukkue on harjoitellut hyvin ja osallistuminen harjoituksiin on toteutunut erinomaisella prosentilla. Joukkueessa on 5-6 uutta pelaajaa ja he kaikki sopivat tähän ryhmään erittäin hyvin ja ovat samalla hyvä lisä pelaajarinkiimme.

Tällä hetkellä tavoite on, että yksilöt kehittyvät ja joukkueena teemme eroa 1-divisioonan ryhmiin. Muut tavoitteet tarkentuvat aivan lähiaikoina.

Hiukan tuntemattomimmista pelaajista kannattaa tulevan kauden aikana seurata ainakin nuoria Teea Lehikoista ja Camilla Granqvistiä, joiden uskon nousevan tulevien vuosien aikana korkealle.

SB Pron päävalmentaja Matti Kaipio kommentoi, että joukkue keskittyy hiomaan pallollista peliä.

Odotan meidän olevan selkeästi vastustajaa enemmän kiinni pallossa, pallonhallinnan ohella keskitymme myös pelinhallintaan, tällä tarkoitan, että hyökkäykset eivät ole pelkkää pyörimistä ja pallonhallintaa, vaan hyökkäykset tulee päättää laukauksiin.

 

SB-Pro:n Ina Leminen murtautumassa maalille

TORSTAINA SIPOOSSA NÄHDÄÄN UUDEN LIIGA JOUKKUEEN TÄMÄN HETKEN TASO JA ONKO “LÄMÄRI” LEMISEN RUUTI KUIVAA.

ps. johtoryhmä käsitteli Harry Virtasen ehdotuksen leijumisesta ja sitä ei ole luvassa!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA