UUTINEN | SB-PRO

11.08.2017

Otteluennakko Rönnby IBK – SB Pro

 

12.8 Klo:15.00 Västeros Rönnby IBK – SB-Pro

SB Pron liiganaiset kohtaavat Ruotsin kiertueen toisessa pelissään lauantaina Svenska Supeliigassa pitkät perinteet omaavan ja hyvin menestyneen Rönnby IBK:n, ottelu pelataan Bombadier Arenan upeissa puitteissa. Areena on valmistunut v.1990 ja kapasiteetti suurimmillaan jopa 3000 katsojaa.

  

Västerås sijaitsee Mälaren-järven pohjoisrannalla, noin 100 kilometriä Tukholmasta länteen ja on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista. Viikinkien tiedetään asuttaneen sen 700-1000 luvulla ja saman tekivät suomalaiset siirtolaiset reilut tuhat vuotta myöhemmin. Viime vuosina kaupunkia on ravistellut suomalaisten maajoukkuetason salibandypelaajien aalto, ensimmäisinä Maiju Merikanto ja Anna Vartiainen. SB-Prosta tutut Mira Vickman, Laura Loisa ja My Kippilä ovat viime vuosina tulleet paikallisille salibandyfaneille hyvin tutuiksi.

Nykyisin keskustan asukasluku on reilut 110 000 eli Suomessa kaupunkia voi verrata vaikka Lahteen tai Kuopioon . Kyseessä on salibandykaupungin ohella todellinen jääpallon mekka! Västerås SK Bandyklubb on voittanut kautta aikojen eniten jääpallon Ruotsin mestaruuksia, tarkalleen ottaen 19 kappaletta ja viimeisin on vuodelta 2016. ABB Arena rakennettiin vuonna 2007 ja yleisöä upeaan monitoimihalliin mahtuu 9000.

Toimitus tavoitti My Kippilän harjoitusten jälkeen ja tässä hänen kommenttinsa Rönnby IBK:sta.

SB Pro saa vastaansa nuoren ja nälkäisen joukkueen, joka panostaa nopeaan kääntöpeliin ja vastahyökkäyksiin. Oma arvioni on, että Rönnbyn tavoite päästä pudotuspeleihin on realistinen, ehkä keskikastin joukkue tulevalla kaudella. Naissalibandy on kaupungissa arvostettu laji, etenkin koska miesjoukkueet eivät ole yhtä korkealla tasolla. Ruotsissa on enemmän vahvoja yksilöitä, joka näkyy tasaisempina ja kovempina peleinä ja Rönnby on varmasti kova vastus SB Prolle.

Entä sinun omat ja joukkueesi tavoitteet tulevalla kaudella?

Me lähdemme tavoittelemaan mestaruutta!

Kuvassa My Kippilä, hän edusti Rönnbytä vielä viime kaudella ja nyt ura jatkuu KAIS Morassa. Myyn pelipaidan rinnassa vasemmalla logon yläpuolella on kolme tähteä kuvastaa seuran menestystä SS Liigassa. Kiitos My kommenteista ja onnea tulevalle kaudelle!

Rönnby IBK  on jo kauan ollut johdettuna suomalaisilla sukujuurilla, nykyisen urheilutoiminnan johtajan Hannu Högbergin ja edellisen urheilutoiminnanjohtajan Mikko Pirin vanhemmat ovat suomalaisia. Molempien omat lapset ovat edustaneet Ruotsia U19 tyttöjen salibandymaajoukkueissa ja pelanneet Superliiga tasolla asti. Rönnbyn nykyisen ryhmän taustoilla on kovia entisiä Suomen ja Ruotsin maajoukkuepelaajia, joukkueen hierojana toimii Maiju Merikanto ja apuvalmentajina Susanna Tuominen sekä Karoliina Widar.

Rönnbyllä on tällä hetkellä menossa jonkinlainen nuorennusleikkaus. Viime kaudella he olivat runkosarjan kuudensia ja playoffeissa tie katkesi heti puolivälierä vaiheessa Pixbo Wallenstamille voitoin 3-0.

Rönnby IBK:n vastaan SB Pron Liiganaiset, mielenkiintoinen harjoitusottelu ja pääsemme vertailemaan  “rakkaiden” naapureiden, Suomen ja Ruotsin seurajoukkueiden tason ja otteluraporttia on luvassa jo sunnuntaina!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA