UUTINEN | SB-PRO

28.07.2017

Otteluennakko SB Pro – Kapa-65

SB Pron Liiganaisten vieraaksi mielenkiintoinen joukkue Kapa-65 Kalannista!

Liiganaiset saa 3.8 hyvin harvinaisen vieraan eli Kalannin Pallo 65. Nyt meidän vain pitää selvittää, mistä joukkue saapuu ja mitä voimme odottaa vieraaltamme.

Kalanti on useimmille ehkä vieras paikka, joka sijaitsee Uudenkaupungin kupeessa ja liitos tapahtui 1993. Historiaa Kalannista on kirjoitettu jo 1300-luvun alusta saakka, mutta salibandy on hiukan nuorempaa sukupolvea. Seura on perustettu 1965 ja alkujaan keskittyi jääkiekkoon salibandyn tullessa mukaan myöhemmin. C-tytöistä löytyy seuralta yksi pronssi ja seuran kasvatti Juulia Peura voitti nuorten maailmanmestaruuden 2012, joten seuralla on myös näyttöjä vahvasta toiminnastaan.

Viime kaudella joukkue pelasi kolmannen vuoden naisten 1-divisioonassa ja kausi meni yli odotusten, joukkueen tavoitellen jopa SM-karsintapaikkaa. Tälle kaudelle tavoite on säilyttää sarjapaikka 1-divisioonassa. Kapa-65 toimi viime kaudella TPS:n farmijoukkueena ja neuvottelut mahdollisesta jatkosta ovat käynnissä myös tulevalle kaudelle. A-tytöissä seura tekee yhteistyötä SBS Wirmon kanssa ja hakee paikkaa SM-sarjasta.

Millä mietteillä Kapa-65 saapuu Nurmijärvelle, tätä kyselimme päävalmentaja Sami Virtaselta

Todella mielenkiintoista on saapua pelaamaan Nurmijärvelle ja yhden liigan ennakkosuosikeista vieraaksi, odotettavissa on, että joudumme lähtemään hyvän puolustamisen kautta pelaamaan. Opetellaan myös muutamia uusia asioita tulevalle kaudelle ja nämä pelit ovat niitä varten tärkeitä.

Miksi juuri SB Pro valikoitui vastustajaksi

Teimme viime vuonna hyvää yhteistyötä Matti Kaipion ja TPS:n kanssa, joten oli luontevaa tulla pelaamaan nyt SB Pron vieraaksi, on hienoa, että saimme tämän mahdollisuuden. Tarkoitus on muutenkin pelata mahdollisimman kovia pelejä ennen kauden alkua ja jatkoa seuraa syyskuussa, kun menemme Uumajaan pelaamaan turnaukseen vahvoja ruotsalaisjoukkueita vastaan.

Joukkue on meille ehkä aika tuntematon, keitä esim. meidän kannattaa seurata?

Ei täysin tuntematon, Tiia Mustonen on pelannut Nurmijärvellä ja siirtyi nyt meille tulevaksi kaudeksi. Meillä on hyvä ja tasainen ryhmä, mutta esim. nuoret Liina Hyytiä ja vielä B-juniori Laura Piiroinen ovat mielenkiintoisia pelaajia, joilta odotan entistä enemmän. Samoin olkapääleikkauksesta toipuvalta Essi Kutilalta uskon meidän saavan ensi kaudella vahvoja esityksiä.

Entä Matti Kaipion ajatukset pelistä?

Uskon pelin olevan vauhdikasta, aktiivista ja hyvin intensiivistä, jossa me jatkamme pelaajakoostumusten rakentamista. Uusia pelaajia on joukkueessa niin paljon, että pieni kiire on rakentaa joukkue valmiiksi kauden alkuun. Tulemme peliin neljällä kentällä ja yksi kentällinen huilaa aina yhden erän.

Nyt on hyvä syy siis tulla seuraamaan Maaniitun koululle 3.8 klo 19.00 alkavaa peliä SB Pron ja Kapa-65 välillä. Ottelussa pelataan neljä 20 minuutin erää. Meillä on mahdollisuus nähdä mielenkiintoinen vieras Kalannista ja uudistunut SB Pron liigajoukkue!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa