UUTINEN | SB-PRO

30.05.2017

Liiganaisten pelaajasopimustilanne

Liiganaiset on tehnyt nipun jatkosopimuksia sekä hankkinut uusia vahvistuksia mm. PSS:n, M-Teamin ja SSRA:n riveistä tulevalle kaudelle.

SB-Pro:n Liiganaisilla alkaa uusi aikakausi, kun joukkue palaa kotikuntaan Nurmijärvelle monen evakko vuoden jälkeen. Klaukkalan Arkadian Yhteislyseon yhteyteen valmistuu alku syksystä salibandyliiton vaatimusten mukainen halli, jolloin Nurmijärvellä on taas mahdollisuus nähdä huippu salibandyä.

Seuran puheenjohtaja ja Liiganaisten joukkueenjohtaja Janne Raatikainen toteaakin että  seuran kiinnostus on kasvanut kaikkien viimeaikaisten uudistuksien myötä.

”Tämän kauden joukkuetta onkin ollut hyvinkin helppoa rakentaa määrätietoisesti yhdessä koko valmennustiimin kanssa. Isoin palanen joukkueeseen saatiin tammikuussa aloitettujen pitkien sopimusneuvotteluiden päätteeksi, kun valitsimme pitkällä sopimuksella Liiganaisten päävalmentajaksi arvostetun Matti Kaipion, joka siirtyi meille TPS:n vahvuudesta. Ne näytöt mitä Matti on antanut niin TPS:ssä kuin aiemmin muuallakin, edes auttoi meitä kovasti mm. pelaaja hankinnoissa.”

”Tähän kun lisätään meidän muu valmennustiimi Petri Tuominen, Jarno Kivinen, Aake Kettunen, Juho Porola sekä lisäksi edellisen kauden päävalmentaja Harry ”HV” Virtanen, joka siirtyi liigasta seuran valmennuspäälliköksi sekä jatkaa valmennuskonsulttina liigan mukana.”

”Tämä huippuvalmennustiimi ja muut taustoissa hyvää duunia tekevät huoltajat ja hierojat jne., tarjoavat sellaisen paketin johon pelaajilta kiinnostusta löytyy. Lisäksi ammattimainen toimintamalli takaa sen, että meille halutaan tulla.”

Joukkueen uusi päävalmentaja Matti Kaipio, avaa hieman joukkueen kasaamisprosessia ja kesän harjoittelua:

”Vaihtuvuutta kenttäpelaajistossa oli hieman oletettua enemmän mikä osittain on ihan tervettäkin saada hieman vaihtuvuutta. Pelaajien valintaprosessissa on painotettu isoa halua ja mahdollisuutta harjoitella kovaa, joka osaltaan toi vaihtuvuutta joukkueeseen. Tilalle on tullut kokeneita aikuisikäisiä ja menestyksen nälkäisiä pelaajia, jotka eivät kaihda tervettä kilpailua pelipaikoista.  Maalivahtiosastomme jatkaa täsmälleen samalla koostumuksella. Viimekauden arvostetuimmaksi maalivahdiksikin valittu Tiltu Siltanen jatkaa ykkös torjujana ja kovaa vauhtia rinnalle on kasvamassa lupaavia junnuja Ira Moilanen ja Jannika Kiiski.”

”Kesäkauden harjoittelu aloitettiin virallisesti 22.5. mutta suurimmalla osalla oli suurta paloa aloittaa jo aikaisemmin A-tyttöjen mukana. Kesäkauden harjoittelussa ollaan panostamassa aikaisempia vuosia huomattavasti enemmän niin fysiikka- kuin lajiharjoitteluun ja treenipeleihin. Kesäjakson alkuun kartoitimme fyysisillä testeillä lähtötasoja. Muuten tämän kesän teemat ei ihan ole perinteisimmästä päästä peruskuntokauden painopiste ajattelua, koska meillä on vahva ajatus siitä, että panostamme tällä kertaa tilanne nopeuteen, lajitaitoon ja suunnanmuutos pelaamiseen”

”Treenipelit aloitetaankin jo tänään tiistaina Jokereiden naisten edustusta vastaan. Kesäkuussa otellaan useamman kerran oman seuran B-poikia vastaan ja näistä odotan tulevan meille ylinopeus harjoituksia ja tavoitteena on parantaa reagointipeliä”

”Täytyykin todeta näin kesäkauden alun harjoituksien osalta, että nyt on kasassa joukkue, jolla on motivaatiota kovaan harjoitteluun. Se näkyy jokaisen naisen ja tytön kasvoilta jokaisessa harjoituksessa. Ajatus lajiharjoittelusta mukana kaikissa kesäkauden yhteisissä treeneissä, on otettu vastaan positiivisena asiana. Se osoittaa, että kokeneellakin pelaajalla on polte tallella lajia kohtaan”

”Ennen kauden alkua suuntaamme Ruotsiin 3. päivän leirille. Leirillä tulemme harjoittelemaan aamuisin ja iltapäivällä pelaamme harjoitusotteluita. Harjoitusotteluissa vastassa ovat Ruotsin liigajoukkueet mm. Rönnby ja Täby. Tämän jälkeen ruvetaan olemaan iskussa tulevaa kautta varten”

Sopimustilanne 30.5.2017
Jannika Kiiski (mv)
Terhi Talvitie (M-team)
Jaana Lirkki
Marianne Kinnunen (PSS)
Marjut Kinnunen (PSS)
Elina Kujala
Karoliina Kujala
Anu Raatevaara
Laura Hietamäki
Jasmin Jänkä
Taru Martikainen
Minna Tuovinen (M-team)
Mirja Hietamäki
Tiltu Siltanen (mv)
Heini Haapalahti (M-team)
Melina Rissanen
Ina Leminen
Juulianna Sotala
Emma Itänen
Hanna-Mari Uimonen (SSRA)
Emmi Lindh
Roosa Räsänen
Ira Moilanen (mv)

Päävalmentaja
Matti Kaipio
Valmentaja  
Petri Tuominen
Jarno Kivinen
Valmennuskonsultti
Harry Virtanen
Maalivahtivalmentaja
Aake Kettunen
Fysiikkavalmentaja
Juho Porola
Hieroja
Katri Peltoniemi
Huoltaja
Pasi Laaksonen
Joukkueenjohto  
Janne Raatikainen
Osmo Jokilammi

Lisäksi SB-Pro ja Espoolainen tyttösalibandyn erikoisseura Northern Stars ovat aloittaneet yhteistyön kesäharjoittelukauden osalta. Yhteistyön mukana Northern Starsin A-ikäisiä pelaajia tutustuu SB-Pron liiganaisten harjoitusvauhtiin ja valmennuskulttuuriin.

Kysyttäessä lopullista joukkueenkokoonpanoa tulevaan kauteen, toteaa joukkueenjohtaja hieman pidättäytyvästi;

”Pelaajatilanteemme ja muutenkin tilanteemme noin ylipäätään on erittäin hyvällä tasolla. Toki muutamien pelaajien kanssa sopimusneuvottelut ovat työn alla, joten lopullinen kokoonpano tulee olemaan valmis elokuun puoliväliin mennessä. Tiedotamme kyllä kun neuvottelut saadaan aikanaan päätökseen ;-)”

-RO-

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA