UUTINEN | SB-PRO

21.04.2017

Huomenna koetaan jotain suurta!

SB-Pro:n Liiganaiset ottivat tänään tuntumaa Hartwall Areenan kenttään. Joukkueessa oli rento ja odottava tunnelma. Joukkue pääsi harjoittelemaan puoli tuntia, joten aika käytettiin tehokkaasti hyväksi. Ottelun puitteet ovat hulpprat ja tunnelma tulee varmasti olemaan huikea. Tässä vaiheessa kautta kuvioita on harjoiteltu ja kaikki mitä voidaan on viritetty huippuunsa. Tämän viikon alussa joukkueen valmentaja Timo Suonpää muistutti, että tilanteesta täytyy muistaa myös nauttia. Mielestäni erittäin hyvä neuvo!

Joukkueen kapteeni Elina Kujala kommentoi kuluvaa kautta Superfinaalin edellä seuraavasti.

Miten joukkueen kausi on sujnut tähän asti?

-kausi on sujunut nousujohteisesti kuten koko joukkueella. Kauden mittaan peli kehittynyt ja roolit selkeytynyt.

Sinun oma pelipaikka ollut aiemmilla kausilla hyökkääjä ja tämän kauden olet pelannut puolustajana. Miltä muutos on tuntunut?

– olen tykännyt pelata puolustajana, saa pallollista vastuuta. Meidän pelitapa on aktiivinen jossa puolustaja osallistuu paljon hyökköyksiin, niin muutos ei ole tuntunut niin isolta. Toki puolustuspään puolustuksessa oli uutta opittavaa aluksi.

Kumpi on sinulle mieluisampi pelipaikka? Puolustaja vai hyökkääjä?

-molemmissa omat hyvät puolensa. Puolustajana saa olla paljon pallollisena, pidän siitä. Hyökkääjänä taas saa haastaa hyökkäypäässä maalille ja karvata korkealta.

Miten joukkueen runkosarja sujui?

– joukkue pelasi ihan hyvän runkosarjan ja peli parani kokoajan. Ennen pleijareita oltiin saatu hiottua peli hyvälle tasolle ja pleijareijin saattoi lähteä luottavaisin mielin.

 

Play off pelien puolivälierässä NST kaatui otteluvoitoin 3-0. Mitkä fiilikset ottelusarjasta?

– puolivälieräsarja oli hyvää puolustusta ja pallollisesti vahvaa tekemistä.

Välierässä oululainen SSRA kaatui myös otteluvoitoin 3-0. Olivatko pelit helppoja?

-Ei missään nimessä. Rankat ankat on hyvä joukkue ja jokaiseen peliin piti saada hyvä lataus ja jouduttiin taistelemaan voitoista. Välieräsarjassa puolustus korostui vielä enemmän ja kehityttiin siinä sarjan aikana vielä paremmaksi. Oli tasaisia pelejä mutta joukkue oli valmis tekemään töitä koko sarjan ajan.

Fiilikset superfinaalin alla?

Finaaliin hyvällä fiiliksellä. Koko kausi tehty paljon töitä ja nyt päästään nauttimaan finaalista hienoissa puitteissa!

Juho Kojima

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA