UUTINEN | SB-PRO

21.04.2017

C-tyttöjen pelikausi 2017-18 käyntiin Lohjalla

Torstaina pudotettiin Lohjan Tennarissa ”virallisesti aloituspallo” kauden 2017-18 C-tyttöjen Mustan joukkueen osalta. Kiitos Lohjan suuntaan, josta olimme saaneet mahdollisuuden harjoituspeliin ja tätä peliä olikin uusittu joukkueemme odottanut jo viikkoja.

Kauden 2016-17 C-joukkueestamme muutama pelaaja siirtyi pelaamaan ikänsä puolesta B-tyttöihin ja uusina pelaajina mukana olivat Pornaisista tulleet ja näin osalle pelaajista jo vanhat tutut Jessica ja Neea, tervetuloa tytöt vielä kerran!

Uusi valmennus eli Jukka, Martta ja Nina näkivät myös tytöt ensimmäistä kertaa tositoimissa, kuten myös pelaajat pääsivät kokemaan uuden valmennuksen tavan johtaa joukkuetta pelin aikana. Hyvää pohjatyötä edellisten valmentajien kanssa oli jo tehty menneellä kaudella, joten aloitus siltä osin oli helppoa niin pelaajille, kuin myös valmentajille.

Matkalle Lohjalle jo aisti, että nyt tuntuu olevan joukkueella virtaa ja näyttöhaluja. Tämän myös kaikki saattoivat havaita katsomosta käsin, kun aloitusvihellys oli soinut. Erittäin vahvaa pelin hallintaa ensimmäiset minuutit ja Jessican olematon kipsi laukaistiin pois jo kahden minuutin kohdalla, jossa avattiin pelin maalihanat sekä samalla Jessican maalitili SB Prossa, syöttäjänä Minka.

Hetkeä myöhemmin Reetta teki päivän ensimmäisensä Riikan hienosta esityöstä. LoSB kavensi päättäväisellä yksilösuorituksella väliin, mutta tämän jälkeen Pro vei taas peliä. Illan maaliahnein oli Minka, joka iski avausmaalinsa Idan hienosta passista muutti numeroiksi 3-1 ja nopeasti tämän jälkeen Jessica uudelleen iski Idan upeasta syötöstä jälleen. Erän loppuun Lohja kavensi numeroiksi 4-2 jälleen vahvan laitanousun jälkeen. Torjunnat ensimmäisessä erässä Pro/Nuppu 3 ja Lohja 7.

Toiseen erään tultiin jopa vielä kovemmalla vauhdilla ja nopeasti Neea avasi pistetilinsä Prossa, hieno karvaus ja pallonryöstö, katse kohti maalia, jonne Ada oli noussut samaan aikaan – tarkka syöttö, josta oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Upea suoritus Neealta! Tämän jälkeen maaleja alkoi tulla siltä kuuluisalta liukuhihnalta, Minka, Reetta, Minka uudelleen, syöttäjinä vuorottelivat Jessica, Erika ja Reetta.

Erika sai myös jäähyn erän 11. minuutilla ja pääsimme näin harjoittelemaan alivoimaa, joka toimikin hyvin. Muodostelma kesti hyvin kasassa ja jäähyn loppupuolella Ada pääsi sitten iskemään oikein ajoitetulla karvauksella, josta läpiajo ja hallittu alivoimamaali. Erän loppuun Neea avasi myös maalitilinsä Prossa jälleen taidokkaalla yksilösuorituksella. Torjunnat toiseen erään Nupulle 10 torjuntaa ja Lohjan hyvälle veskarille 6 torjuntaa.

Kolmas erä pelattiin ajanpuutteen vuoksi lyhennettynä, mutta kolmesti ehdimme vielä iskeä ja maalitehtailuaan jatkoivat Minka kahdesti (yhteensä siis viisi!) ja Reetta vielä kerran, maaleissa Erika keräsi toisen syöttöpisteensä illan aikana ja myös Mimosa avasi tämän kauden pistetilinsä syötöllä. Torjunnat viimeisessä erässä Pro 3 ja LoSB 6.

Loppunumeroiksi olivat 13-2 Prolle, mutta silti tunnustus kovaa taistelleelle kotijoukkueelle. Nuppu maalilla sai tehdä ihan tosissaan töitä, mikä kertoo kaiken LoSB:n vaarallisuudesta. Lohja tulee varmasti olemaan yksi niistä joukkueista, joka taistelee tosissaan SM-sarjapaikasta ensi kaudella C-tytöissä.

Oman pelimme analysointi on tässä vaiheessa vielä turhan aikaista – olihan tämä vasta ensimmäinen kerta, kun joukkue oli kasassa tällä kokoonpanolla, mutta esitys oli kuitenkin tasaisen vahva. Jokainen pelaaja suoritti oman tehtävänsä valtavalla sykkeellä ja kenet tahansa olisi voinut laittaa mihin tahansa tilanteeseen illan aikana – no, ehkä ei sentään maalille kuitenkaan, jossa Nuppu oli oma luotettava itsensä ja kun Maria on vielä tulossa mukaan kauden aikana, on meillä kaksi loistavaa maalivahtia.

Eilen pelannut puolustus oli liikkuva, fyysinen ja suoriutui hienosti – jo mainittujen lisäksi Nea voitti jälleen kerran lähes kaikki kaksinkamppailunsa ja Menna alkaa lunastamaan isosiskonsa  Messin roolia vahvana pallollisena pelaajana, jälleen hieno peli.

Hyökkäyksessä etenkin Minka ja Reetta iskivät eilen maaleja liukuhihnalta ja kovalla onnistumisprosentilla –  silti hyökkäysarsenaalista erityismaininnat menevät Jessicalle ja Neealle. Jessica pelasi vain osan pelistä nilkkavamman vuoksi, silti tehot 2+1 ja eleettömän varmaa ja vahvaa peliä. Neea kirjautti heti ensimmäiseen peliin 1+1, jotka olivat vielä todella hienoja suorituksia molemmat: loistavaa oikea-aikaista karvausta ja arvaus on, että jopa vielä parempaakin on kauden edetessä luvassa. Myös Annukan rooli puolustussuuntaan oli jälleen esimerkillinen, eniten mustelmia ja blokattuja laukauksia ja näitähän voittava joukkue aina tarvitsee.

Tärkeintähän on kuitenkin aina se Joukkue, joka me halutaan olla, Joukkue nimenomaan isolla J:llä. Tässä olemme hyvässä vauhdissa ja kevään/kesän aikana menemme varmasti sekä Joukkueena, että pelillisesti vielä paljon eteenpäin. Nyt olemme tällä ryhmällä vasta ensimmäisellä askelmalla ja niitä on vielä monta ylöspäin noustavana.

Upea aloitus koko tiimiltä!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa