UUTINEN | SB-PRO

02.03.2017

Liiganaisille uusi päävalmentaja tuleville kausille

TIEDOTE LIIGANAISTEN UUDESTA PÄÄVALMENTAJASTA JA VALMENNUSTIIMISTÄ

SB-Pro suuntaa kohti uutta menestyvämpää tulevaisuutta uusimalla valmennustiimiä. Nykyisen päävalmentajan ja seuraikoni Harry Virtasen rooli muuttuu tulevalle kaudelle seuran valmennuspäälliköksi jossa pääpaino poikapuolen kehittämisessä sekä ohessa toimia tyttöjoukkueiden ja Liiganaisten valmennuskonsulttina. Samalla seura on tehnyt kolme vuotisen päävalmentajasopimuksen Matti Kaipion kanssa Liiganaisiin.

Seuran puheenjohtaja ja Liiganaisten joukkueenjohtaja Janne Raatikainen kommentoi päävalmentaja valintaa seuraavasti;

”Matin valinta päävalmentajaksi oli lopulta hyvin selkeä kun kävimme kaikki vaihtoehdot ja niiden variaatiot läpi, jolla seuran ja Liiganaisten harjoitteluun, pelinopeuteen ja menestykseen saadaan nostetta. Aiemmin olemme tehneet lyhyitä sopimuksia päävalmentajien kanssa ja nyt oli oikea aika siirtää katseet pitkälle tulevaisuuteen jo uuden Arkadia-hallinkin myötä, joka valmistunee kesällä 2017 Klaukkalaan Arkadia  yhteislyseon yhteyteen. Seura haluaa jatkaa myös tulevaisuudessakin vahvana kehitysalustana pelaajalle jonka tähtäin on maajoukkueessa tai ulkomailla, joten tässäkin suhteessa Matin valinta sai vahvistusta entisestään.”

Matti Kaipio siirtyy tämän kauden päätteeksi SB-Pro:hon TPS:n liiganaisista, jotka voittivat tänä vuonna Suomen Cupin. Kaipion valmennushistoria on hyvin pitkä, alkaen jo kaudelta 1997-1998 jolloin hän toimi Ilveksen C-poikien valmentajana. Vuosien varrella Matti on valmentanut niin Naisten-, naisopiskelijoiden- ja Venäjän naistenmaajoukkuetta sekä miehissä aina 1-div asti. Lisäksi Matti on suorittanut salibandyn huippuvalmentajatutkinnon, valmentajien erikoisammattitutkinnon sekä toiminut Salibandyliiton tyttöjen ja poikien aluevalmentajana

Kuva: Juhani Järvenpää

–       ”Matin valintaan vaikutti hänen meriitit menestyvänä valmentaja jolla hän on joukkueita kehittänyt viime vuosina kohti menestystä. Lisäksi erittäin korkea tieto/taito lajista, fysiikasta ja muista lajia tukevista toimista aina huippu-urheilijan ravitsemistarpeisiin asti sekä varsinkin sitoutuminen päivittäiseen valmentamiseen oli yksi avain tekijöistä. Lisäksi Matti tuo myös uutta ilmettä seuran toiminnan kehittämiseen ja näkökulmia. Muutosta tarvittiin kokonaisharjoitteluun sekä nopeampaan pelitapaan ja nyt uuden hallin myötä harjoitteluolosuhteet paranevat merkittävästi joten luontevaa oli aloittaa SB-Pro:n uusi aikakausi uudella valmennuksella kun joukkue palaa monen vuoden jälkeen takaisin kotikuntaan Nurmijärvelle. ”

 

Matti itse kommentoi sopimustaan;

–       ”Kun SB-Pro otti yhteyttä ensi kertaa ja tarjosi mahdollisuutta ottaa päävalmentajan rooli huippuseurassa, jossa joukkueen taustat ja tulevat harjoitteluolosuhteet ovat viimeisen päälle kohdallaan, niin ei asiasta voi olla kuin otettu. Pitkien keskustelujen jälkeen seuran puheenjohtajan kanssa löytyi erittäin mielenkiintoinen ja varsinkin tavoitteellinen paketti tuleviksi kausiksi josta ei voinut kieltäytyä. Lisäksi uuden hallin saaminen Klaukkalan Arkadian yhteislyseon yhteyteen, on toimintaympäristöltään pelaajalle mitä mainioin. Tämä tukee linjaani kehittää pelaajia yksilöinä eteenpäin ja sitä kautta joukkuetta. Odotan innolla jo ensikautta mutta nyt kuitenkin hoidan tämän kauden täysillä loppuun TPS:ssä kuten Pro:kin tekee nykyisellä valmennustiimillään ja on hyvin mahdollisesti että kohtaammekin Playoff –vaiheessa kuten edelliselläkin kaudella”

Joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle on hyvällä mallilla ja joukkueen valmennustiimissä jatkavat tällä ja edellisinäkin kausina mukana olleet valmentajat Petri Tuominen, Jarno Kivinen sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Aake Kettunen. Lisäksi pitkäaikainen huoltaja Pasi Laaksonen jatkaa toimissaan kuten myös videoita pelaajille ja valmennukselle tuottava joukkueenjohtaja Juho Kojima.

Joukkuetta täydennetään vielä fysiikkavalmentajalla sekä hierojalla lähiaikoina.

SB-PRO LIIGANAISTEN VALMENNUSTIIMI KAUDELLA 2017-2018

Tilanne 2.3.2017

Matti Kaipio, Päävalmentaja
Petri Tuominen, Lajivalmentaja
Jarno Kivinen, Lajivalmentaja
Aake Kettunen, Maalivahti valmennus
Harry Virtanen, Valmennuskonsultti
Pasi Laaksonen, Huoltaja
Janne Raatikainen, Joukkueenjohtaja
Juho Kojima, Joukkueenjohtaja (otteluvideot ja otteluraportit)

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa