UUTINEN | SB-PRO

25.02.2017

C-tytöille täydet pisteet Tampereen SM-peleistä

C-tytöt palasi rikospaikalle, kun SM-sarjapelit pelattiin Tampereen Spiral-hallilla. Samassa hallissahan joukkue ryösti lohkovoiton alkusyksyn SM-karsintalohkosta, jossa ennalta väkevät PSS ja Steelers jäivät taakse maalierovertailussa kaikkien voittaessaan toisensa ristiin.

Aamun avausottelussa Steelers pisti Kooveen tiukoille ja nousi 1-4 -tappiosemasta tasoihin – Koooveen onnistui kuitenkin tehdä vielä viides maali, jolla pisteet jäivät Tampereelle.

Toisessa ottelussa SB-Pro kohtasi PSS:n, jolle se oli avauskierroksella kärsinyt 0-3 -tappion tasaisessa pelissä. Nyt Pro sai  maalitilinsä auki jo heti kolmannen minuutin alussa, kun Mirella Siponen maalasi Nea Harjunpään syötöstä avausosuman. Ottelun seitsemännellä minuutilla Erika Hakulinen passitettiin jäähypenkille ja 39 sekunnin yv-pyörityksen jälkeen porvoolaiset onnistuivat tasaamaan puntit.

Toisen erän kuudennella minuutilla Milla Räikkönen vei Pron jälleen johtoon Essi Joutsin avustuksesta, mutta PSS tuli jälleen tasoihin reilun minuutin jälkeen Jenna Wainion todella komealla osumalla. Maalisuman täydensi kuitenkin  Ada Riiali, joka vajaan minuutin pelin jälkeen siirsi Pron kolmannen kerran  ottelussa johtoasemaan, syöttäjänä Mimosa Kauno.

Kolmannen erän puolivälissä Pro joutui toistamiseen alivoimalle, kun Ida Lindhin nähtiin estävän laitatilanteessa sääntöjen vastaisesti. Av selvitettiin hienosti ja 16 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Ada Riiali taisteli pallon itselleen keskialueella, eteni läpiajoon ja nosti ottelun voittomaaliksi jääneen 3-4 osuman.

PSS käytti lopussa aikalisän ja otti maalivahtinsa vielä viimeiseksi minuutiksi penkille yrittäen tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Pron sumppu kesti ja näin  tytöt pääsivät iloitsemaan voitosta ja kahdesta sarjapisteestä. 2004-syntyneen Nuppu Tikkakosken otteet maalilla olivat jälleen vakuuttavat – 12 torjuntaa 15 laukauksesta ja hän jatkaa edelleen sarjan maalivahtitilaston kärjessä, vaikkakin vain kolme ottelua pelanneena.

MVP-pelaajina palkittiin PSS:stä Jenna Wainio ja SB-Prosta Ada Riiali.

Kolmannessa pelissä Pirkat voitti Steelersin 6-2 ja neljänteen peliin astelikin  sitten jälleen punaiset vieraspaidat mustiin kotipaitoihin vaihtanut SB-Pro, joka sai vastaansa turkulaisen Loiston. Ensimmäisellä kierroksella Loisto selvisi voittajaksi 6-3 lukemin ottelussa, joka ei lukeudu Pron kauden parhaisiin koitoksiin.

PSS-ottelun tapaan Pro aloitti maalinteon, nyt ajassa 3:24, jolloin Ida Lindh maalasi Annukka Lönnrotin  syötöstä. Loiston onnistui tasoittaa ottelu yhdeksännellä minuutilla – maalarina Eeva-Maria Heininen, syöttäjänä Emmi Halkio. Tasaisen, mutta melko hidasvauhtisen avauserän  torjunnat Loisto/Roosa Airikkala 4, SB-Pro/Maria Viitala 5.

Toiseenkin erään molemmat saivat yhden osuman: ensin  Loisto ajassa 19:43 (Siiri Oksanen / Jessica Lehtonen) juuri ja juuri tasakentällisin, heti Essi Joutsin kaksiminuuttisen päättyessä ja sitten ajassa 23:01 Reetta Suontausta loistavan koko kentän  kuvion päätteeksi, jossa viimeisen syötön antoi Ada Riiali. Torjunnat tasan 4-4.

Viimeiseen erään  molemmat tulivat vahvasti voittoa hakien. Ada Riiali paukutti Pron ensin johtoon ajassa 30:35 Annukka Lönnrotin saadessa syöttöpisteen, mutta Loisto tuli vielä tasoihin (32:33), maalarina Tessa Sauvonsaari ja syöttäjänä Emmi Halkio. Ottelun ratkaisussa Maria Viitalalla oli iso rooli: ensin  Loiston myllytys Pron kenttäpäädyssä tuotti päädystä kimmonnen korkean pallon, joka putosi korkealta maalin eteen – vastaavista palloista on toisinaan nähty maaleja, jotka ovat kimmonneet maalivahdin selästä verkkoon. Marian pesäpallovaistot kuitenkin  toimivat ja hän heittäytyi hallitusti pallon päälle ja piti sen kentän puolella vielä kyljelle kaatuessaan.

Pystyyn päästyään hän sivalsi loistavan avauksen keskelle kenttää, jossa Reetta Suontausta polkaisi vahvasti liikkeelle ja läpiajon päätteeksi siirsi rightin pelaajana pallon kämmenelle ja sipaisi sen verkkoon.  35:09, 4-3 – Suontausta (Viitala).

Loiston aikalisä ja lopun pelaaminen 6-5 ilman maalivahtia toistivat loppuhetket aiemmasta PSS-pelistä, mutta myös tällä kertaa Pron tytöt kestivät lopun rynnistyksen ja viimeiset sekunnit Erika Hakulinen vielä piti palloa oman päädyn kulmassa summeriin saakka, vaikka kaksi punapaitaa kampesi häntä rajusti irti pallosta. Viimeisen erän torjunnat Viitala 6, Airikkala 2.

MVP-pelaajat:
SB-Pro #61 Ada Riiali
Loisto #77 Emmi Halkio

Pro siis päivän aikana kolminkertaisti sarjapisteensä kahdesta kuuteen, kun ainoa aiempi voitto oli saatu Northern Starsista (4-0). Samalla sijoitus nousi pykälällä, kun Northern Stars hävisi päivän molemmat pelinsä ja jäi neljään pisteeseen.

Sarjan kärki on edelleen tasainen: Pirkat ja EräViikingit ovat 26 pisteessä ja SBS Wirmolla pisteitä on 24. SSRA Oulusta vankisti kahdella voitollaan neljättä sijaansa, sillä pisteitä on 20. Tämä nelikko on jo ennen  kahta viimeistä sarjakierrosta varmistanut playoffeissa kotiedun, jota varsinkin  Oulussa varmasti tervehditään  ilolla 😉

Seuraavina ovat 15 pisteellä Koovee ja Steelers, jotka eivät vielä voi tuulettaa varmaa playoff-paikkaa eli sijoitusta kuuden joukkoon: seuraavana ovat tänään Prolle hävinneet PSS ja Loisto, joilla on molemmilla 12 pistettä. Kuusi parasta etenee siis suoraan playoffeihin ja kaksi seuraavaa karsivat niihin Aluesarjojen kautta karsintavaiheen selvittäneen  kaksikon kanssa.

SB-Pro ja Northern Stars tulevat sijoittumaan sijoille 9-10 – järjestys ratkeaa viimeisissä peleissä, jotka pelataan 11.3. Ylöjärvellä. Siellä joukkueet kohtaavat sarjan päätteeksi toisensa ja lisäksi sitä ennen Pro EräViikingit (avauskierroksella Oulussa tappio 4-6) ja Northern Stars PSS:n (avauskierroksella Oulussa 2-2).

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa