UUTINEN | SB-PRO

12.02.2017

C-tytöillä rankka reissu Mynämäelle – maalisaldo jäi nollille

C-tyttöjen SM-sarja jatkui Mynämäellä komeassa HaNi-hallissa, jossa aamun avausottelussa kotijoukkue SBS Wirmo sai vastaansa SB-Pron. Ikävä kyllä ottelun kulku oli pitkälti samankaltainen kuin joukkueiden ensimmäisenkin kierroksen kohtaamisessa (8-2) – avauserässä Wirmo pääsi jo neljän maalin karkumatkalle ja tahti jatkui läpi ottelun – lopulta voittolukemat olivat 11-0.

SB-Pron  ainoat tilastomerkinnät olivat Riikka Jouppilan ja Essi Joutsin kaksiminuuttiset, joista seuranneista alivoimista kuitenkin selvittiin  takaiskuitta. Maalivahtien torjunnat Wirmo/Sara Koski – Pro/Emma Mäenpää 8-26. MVP-pelaajina ottelussa palkittiin  Wirmosta Eerika Koski ja SB-Prosta Essi Joutsi.

Wirmon joukkueelle hatunnosto komeasta esityksestä – pallo ja pelaajat liikkuivat liukkaasti ja koko ryhmästä välittyi iloinen tekemisen meininki läpi ottelun.

Päivän toisessa ottelussa SB-Pro kohtasi SS Rankat Ankat Oulusta, jonka kanssa oli avauskierroksella pelattu erittäin tasainen ottelu – tulos Ankoille 5-1, mutta kaksi viimeistä maalia oululaiset tekivät tyhjään maaliin  viimeisellä minuutilla ja torjunnat olivat ottelussa 18-11 Ankoille.

Ja tasaisena ottelu pysyi nytkin pitkälle viimeiseen erään – tosin tällä kertaa Pron maalia vartioinut Maria Viitalalla oli siinä iso rooli, koska vaarallisemmat tilanteet ja valtaosa laukauksista kuitenkin olivat Pron päädyssä.

Avauserässä ei maaleja nähty ja vähällä oli, että toinenkin erä olisi tahkottu maaleitta. Ajassa 18:47 Ankkojen Anni Leskinen komennettiin jäähylle ja Pro sai tilaisuuden yrittää avausosumaa ylivoimalla. Se kuitenkin tyrehtyi jo 13 sekunnin päästä, kun Sara Kettunen marssitettiin laitakahinan seurauksena viereiselle jäähypukille vaarallisesta pelistä.  Tasavajaalla ei kumpikaan osunut ja seitsemän sekuntia ennen Saran jäähyn umpeutumista sai Minka Kosonen vuorostaan kaksiminuuttisen. Siitäkin selvittiin, mutta ajassa 28:15 sai Ankkalauma rikottua kuparisen, kun Sara Tikkasen laukaus upposi maaliin.

Päätöserän kiri muuttui vaikeammaksi, kun vajaa neljä minuuttia ennen päätössummeria Suvi Muotka vei Ankat kahden maalin karkumatkalle. Pron yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia osui Sanni Uimarihuhta ja päätöslukemat 0-4 naulasi viisi sekuntia ennen päätöstä Sara Tikkanen ottelun toisella maalillaan.

Maria Viitalalle ottelussa 27 ja Aino-Kaisa Lyttiselle seitsemän torjuntaa. MVP-pelaajina palkittiin Prosta Maria Viitala ja Ankoista Sara Tikkanen.

Mynämäen pelien jälkeen sarjan kärki on huipputasainen: Pirkkojen onnistuttua kaatamaan EräViiingit 3-2 ei yksikään joukkue enää jatka ilman tappioita. Tämän kaksikon lisäksi SBS Wirmo jakaa piikkipaikan – kaikilla kolmella ryhmällä pisteitä on 22. Neljäntenä jatkaa Rankat Ankat (16) ja viidentenä päivän molemmat ottelunsa hävinnyt Steelers (15).  Kooveen saaliksi jäi vain yksi tasapelipiste Northern Starsin kanssa ja se on kuudentena (13). Playoff-karsintasijoilla seitsemän ja kahdeksan ovat 12 pisteellä PSS ja päivän molemmat pelinsä maalilla voittanut Loisto. Hännillä jatkavat Northern Stars (4) ja SB-Pro (2).

Sarja jatkuu Tampereen Spiral-hallissa 25.2., jolloin SB-Pro haastaa vielä kovasti suoraa Playoff-paikkaa jahtaavat PSS:n ja Loiston. Avauskierroksella nämä ottelut päättyivät 0-3 ja 3-6 tappioihin.

Runkosarjan päätöspelit pelataan Ylöjärvellä 11.3. – siellä on vielä mahdollisuus ensin hämmentää sarjan kärkipään järjestystä nappaamalla pisteitä EräViikingeiltä ja lopulta (mahdollisesti) ratkaista peräpään järjestys Northern Starsin kanssa. Avauskierroksella SB-Pro piti ErViä Oulun turnauksessa tiukoilla ja taipui lopulta 4-6 (viimeinen tyhjiin). Espoolaisista Pro on ottanut tähän mennessä ainoan voittonsa Hämeenlinnassa maalein 4-0.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa