UUTINEN | SB-PRO

10.02.2017

C-tytöillä kotiturnauksessa mainiot pelit – pisteet lähtivät kuitenkin Pirkanmaalle

C-tyttöjen SM-sarjan kotiturnaus pelattiin Maaniitussa 21.1. Päivän avausottelussa SB-Pro laittoi tiukasti kampoihin Kooveelle, mutta tulokseksi jäi 2-4 -tappio (0-1, 1-1, 1-2). Ada Riialin kavennus toisen erän viimeisellä minuutilla Nea Harjunpään syötöstä varmisti jännittävät astetelmat viimeiseen erään.

Päätöserän alkuun Kooveen Natalia Pitkäkangas vei kuitenkin tamperelaiset jälleen kahden maalin johtoon. Heti seuraavalla minuutilla SB-Prolle tarjottiin ylivoimaa, kun Natalia otti kakkosen estämisestä. Ylivoima muuttui tasavajaaksi, kun Minka Kosonen komennettiin niinikään estämisestä jäähylle minuutin kuluttua. Ja jälleen minuutti ehdittiin pelata, kun Annukka Lönnrot toi Riikka Jouppilan alustuksesta Pron jälleen maalin päähän.

Reilu vitonen ennen päätöstä Pro otti aikalisän ja keräsi vielä viimeiset tarmonrippeet loppukiriä varten. Tuomarin kaksi loppuhetkien jäähyä mailaan lyömisestä (Susa Lehtinen 40:42 ja Minka Kosonen 42:58) kuitenkin vaikeuttivat kiriä ja lopulta Pitkäkangas teki yv:lla loppulukemat 2-4.

Ottelussa torjunnat olivat Koovelle 19-17 (virallisessa tilastossa peräti 19-12, mutta siitä jäi muutama Maria Viitalan torjunta puuttumaan).  MVP-palkinnot Prosta Riikka Jouppilalle ja Kooveesta Aada Sirolle.

Päivän päätösottelussa Pro aloitti Pirkkoja vastaan pelin todella tyylikkäästi. Vaikka Pirkat pääsi laukomaan niukasti enemmän kahden avauserän aikana (12-10), vastasi Pro kuitenkin yksin maalinteosta. 1-0 ajassa 11:24 Reetta Suontausta (Minka Kosonen), 2-0 18:26 Venla Voivala (Susa Lehtinen) ja 3-0 25:09 Lehtinen (Milla Räikkönen). Pirkat käytti kolmannen maalin jälkeen aikalisänsä ja ottelu näytti kulkevan kohti nurmijärveläisvoittoa.

Kolmas erä oli kuitenkin kauden erikoisin. Kolmen maalin johto muuttui vartissa kolmen maalin tappioksi.

32:06 – Pirkat kavensi. 33:03, Pirkat kavensi jälleen ja nyt otti Pro aikalisän.

35:34, tilanne jo tasan. 36:46, Pirkat ensimmäistä kertaa johtoon. 42:19, tilanne 5-3.  Loppuhetkiin mahtui vielä pelaaminen ilman maalivahtia, Ada Riialin kaksiminuuttinen  pelin viivyttämisestä ja Pirkkojen viimeisen minuutin 6-3 osuma ylivoimalla tyhjään maaliin.

Suvi Hämäläisen saldo viimeiseen erään 4+2. Hänet palkittiin Pirkkojen MVP-pelaajana, Prolta palkinto ansaitusti Maria Viitalalle.

12 kierroksen jälkeen sarjakärjessä jatkaa EräViikingit (20p). Pirkat ja Wirmo hengittävät niskaan  kahden pisteen päässä ja neljäntenä on Steelers 15 pisteellä. Sitten tasaisin välein SSRA (14p), Koovee (12p), PSS (10p) ja Loisto (8p). Peräpään valvojina jatkavat Northern Stars (3p) ja SB-Pro (2p).

Sarja jatkuu Wirmon kotiturnauksella Mynämäellä 11.2., jolloin Pro pelaa Wirmoa ja Oulun SS Rankkoja Ankkoja vastaan.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa