UUTINEN | SB-PRO

08.01.2017

Liiganaiset kovassa vireessä heti vuoden alussa

Liiganaiset lähtivät uuteen vuoteen uusilla kujeilla. Joulukuussa kärsitty tappio Suomen Cupin välierissä SSRA:lle jatkoajalla oli unohdettu ja nyt katseet on siirretty kevääseen.

Liiganaiset matkasivat 6.1. perjantaina M-teamin vieraaksi Helsinkiin. Lähtö kohdat otteluun olivat selkeät. Pro tarvitsi ehdottomasti pisteet ottelusta jotta runkosarjan voitto olisi vielä mahdollinen. Kuten aikaisempinakin kausina, on M-teamin kotikenttä ollut hankala Pro:lle ja niin se oli nytkin. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi lukemin 6-3 Pro:lle, joten vieraskentältä ei ollut odotettavissa maalijuhlaa. Ensimmäinen erä mennään tasaisesti vääntäen ja kumpikaan joukkue ei saa maalitiliä auki vaikka Pro tarjoilikin kotijoukkueelle mahdollisuuden 5min ylivoimaan. Pro saa toiseen erään hyvän alun ja siirtyykin maalin johtoon. Tätä iloa ei kauan kestänyt kun kotijoukkue tasoitti ylivoimalla. Kolmannessa erässä Liiganaiset haluavat voittoa enemmän ja tekevät erään 4 maalia vastustajan kahta vastaan joten tärkeät pisteen Pro:lle vieraista lukemin 3-5.

Sunnuntain 8.1. ottelussa vastaan asettui runkosarjan sijalta 4. TPS Suomen Turusta. TPS:llä oli vahva Joulukuu, kun joukkue kaatoi Suomen Cupin välierissä tappiottoman Classicin ja eteni näin finaaliin SSRA:n seuraksi. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi TPS selkeään 5-1 kotivoittoon Liiganaisista. Nyt oli vuorossa Pro:n vuoro isännöidä ottelua. Otteluun Pro sai mahtavan alun ja veikin erän selkein 5-1 lukemin. TPS kampesi toisen erän aikana tilanteeseen 6-3 joten kolmanteen erään lähdettiin mielenkiintoisesta asetelmasta. Pro pääsee vielä kasvattamaan johtoaan mutta TPS ei luovuttanut vaan taisteli tilanteeksi jo 7-5. Kun Pro sortui vielä jäähyilyyn, pääsi TPS jo maalin päähän ylivoima osumalla kun ottelua oli pelaamatta 40 sekuntia. Pro saa pidettyä maalinsa puhtaana ottelun loppu hetkiin saakka vaikkakin TPS pelasi ilman maalivahtia 6-5 vastaan. Näin viikonlopun saldo sinetöintiin pisteiden valossa 4/4 jota lähdettiin hakemaan.

Sunnuntaisessa ottelussa palkittiin Salibandyliiton marraskuun pelaajaksi SB-Pro:n Karoliina “Kallu” Kujala. Karoliina nakutti Sunnuntaisessa ottelussa komeat 3+2 tehot!

Liiganaiset jatkavat yhdeksän ottelun voittoputkessa ja seuraavaksi vastassa kärkijoukkue Classic kun Tamperelaiset saapuvat Campon pyhättöön 14.1.2017. Ottelu alkaa klo.14:00, Tervetuloa!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA